rzycie - czyli jak być, kiedy wszystko jest nie tak jak powinno.

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
W tym dziale można pisać teksty wykraczające poza uporządkowaną dyskusję na konkretny temat. Nie polecam go osobom szukającym spokojnej rozmowy.
Awatar użytkownika
G_AME_OVER
bywalec

rzycie - czyli jak być, kiedy wszystko jest nie tak jak powinno.

Post autor: G_AME_OVER »

nie wiem nie chce tu pisać niczego sensownego. każdy kiedy jest smutny lubi słuchać smutnych piosenek.
to nie jest nawet szach mat to jest zwycięstwo z szachownicą.
pSych0
zaufany użytkownik

Re: rzycie - czyli jak być, kiedy wszystko jest nie tak jak powinno.

Post autor: pSych0 »

Muzykoterapia to był mój ulubiony punkt w planie zajęć na oddziale dziennym.
W głębokiej depresji byłem w stanie oglądać jedynie reklamy, bo były na tyle krótkie, że byłem w stanie utrzymać koncentrację aby za nimi nadążyć.

Jak być?
Zahaczyć się o coś. Cokolwiek, byleby świadomie, bez wysokiej poprzeczki, bez samobiczowania za brak postępu. Nie ma to być coś z książek motywacyjnych, który magluje porzucenie stref komfortu. Ja bardzo cenię komfort i polecam realizować cele w jego obrębie. Może to być plan przeleżenia całego weekendu, obejrzenie całej serii jakiś filmików z YT (może nawet yotubera), zaliczenie wszystkich adaptacji filmów kinga, jakiś acheivment w grze (Ingress jest ciekawy). Książki też nie muszą się kojarzyć z wysiłkiem, a dookoła jest pełno dobrych blogów, np kulinarnych, czy podróżniczych, które wręczają nam mapę dla naszych fantazji.
Awatar użytkownika
Dobro
zaufany użytkownik
Status: Karuṇā करुणा
Gadu-Gadu: bla bla

Re: rzycie - czyli jak być, kiedy wszystko jest nie tak jak powinno.

Post autor: Dobro »

[youtube]eH-GzcgZj48[/youtube]
:angelic-blueglow:
ODPOWIEDZ

Wróć do „varia”