Nagły nawrót lęków i przedewszystkim niepokoju
Moderator: moderatorzy
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 72943962
Nagły nawrót lęków i przedewszystkim niepokoju
Cześć. Od jakiegoś miesiąca odczuwam nagły nawrót lęków i niepokojów. Dwa miesiące temu zacząłem chodzić do ŚDS-u. Niby fajnie, ekstra, ale jak jade autobusem to odczuwam niepokój czy lęk(sam już nie wiem) że ludzie są wrodzy i że chcą mi zrobić krzywde. Zaznaczam przy tym że specjalnych urojeń czy halucynacji nie mam.
No tak ale co za cholera? Biore 160 mg zypsily, 600 sulpirydu, 400 mg kwetaplexu xr, pregabaline 150 mg i 0,50 afobamu. Mój problem upatruje w trzech neuroleptykach. Przecież to za dużo. Chciałbym wywalić kwetaplex i zamierzam w najbliższy wtorek u doktorowej tego się domagać. Bo według mnie to za duża mikstura. A co wy o tym sądzicie?
No tak ale co za cholera? Biore 160 mg zypsily, 600 sulpirydu, 400 mg kwetaplexu xr, pregabaline 150 mg i 0,50 afobamu. Mój problem upatruje w trzech neuroleptykach. Przecież to za dużo. Chciałbym wywalić kwetaplex i zamierzam w najbliższy wtorek u doktorowej tego się domagać. Bo według mnie to za duża mikstura. A co wy o tym sądzicie?
-
- zaufany użytkownik
Re: Nagły nawrót lęków i przedewszystkim niepokoju
no nie da się ukryć...sporo tego bierzesz.. pogadaj z lekarka jak to widzi. trochę niepokojące jest to ze lęki powróciły..
"Dobrze jest znać prawdę i głośno o niej śpiewać, ale lepiej znać prawdę i śpiewać o śliwkach.."
-
- zaufany użytkownik
- Status: portier
Ten afobam odstaw przede wszystkim.
-
- zaufany użytkownik
Będe się domagał odstawienia czy jakiejś korekty. Ale wiesz jak to jest z lekarzami.
---
Wiem że afobam nie jest super. Ale ja nie odczuwam przymulenia, senności, czy czegoś takiego. Moge go zmniejszać ale powoli. Ale skoro mam lęki i niepokoje to co będzie bez afobamu?
---
Wiem że afobam nie jest super. Ale ja nie odczuwam przymulenia, senności, czy czegoś takiego. Moge go zmniejszać ale powoli. Ale skoro mam lęki i niepokoje to co będzie bez afobamu?
-
- zaufany użytkownik
- Status: portier
z czasem ten afobam Ci popierdzieli wszystko.Ja wiem,że to się odstawia pomału jakos.tomsoul pisze: ↑pt wrz 08, 2017 4:39 pm Będe się domagał odstawienia czy jakiejś korekty. Ale wiesz jak to jest z lekarzami.
---
-
- zaufany użytkownik
To moge o tym myśleć długodystansowo ale na krótką metę, na tą chwile musze go brać. Ty sobie wyobrażasz że jak mam lęki i niepokoje i nagle zacznę nawet powoli to dostawiać? Sodoma i gomora. Nie w tym rzecz.
- seebek
- zaufany użytkownik
To że ludzie są wrodzy i chcą Ci zrobić krzywdę to już jest pewna forma dyskretnych urojeń ale dziwię się że występują przy tak dużych dawkach leków, rzeczywiście musisz pogadać z lekarzem.
"Zycie ludzkie jest jak paczka kredek ... Raz kolorowe, a raz czarne, raz ostre, a raz tepe, raz dlugie, a raz krótkie, raz proste, a raz połamane...
Ale to niewazne. Najwazniejsze jest to, jaki obraz nimi namalujesz..."
-
- zaufany użytkownik
No tak ale widzisz boje się że jak jej powiem że mam pewne urojenia to ona za chiny mi tego kwetaplexu nie odstawi. Ba! Jeszcze mi przylutuje jeszcze więcej.
- seebek
- zaufany użytkownik
Zmniejszenie dawki może być w takim przypadku ryzykowne albo można spróbować redukcji dawki przy jednoczesnej psychoterapii. Ale nie wiem jak z tym jest i jaka dostępność psychologa. Możesz jeszcze poczekać z 2-3 tygodnie, może te dyskretne urojenia się wyciszą, obserwować siebie. Mi przy każdej redukcji dawki zawsze nasilały mi się niepokoje, rozdrażnienie i lekkie urojenia, ale przemęczyłem się, odczekałem i się normowało.
"Zycie ludzkie jest jak paczka kredek ... Raz kolorowe, a raz czarne, raz ostre, a raz tepe, raz dlugie, a raz krótkie, raz proste, a raz połamane...
- piotrs
- zaufany użytkownik
no bierzesz spora apteczke sulipryt to chyba starsza pochodna solianu i mysle ze 600 powinno wystarczyc ale nie wiem po co ten afoban bierzesz to na arogofobie jak ktos z domu nie moze wyjsc tez bralem ale spokojnie z czasem sie zmniejsza zeby nie zrobic nikomu krzywdy to sprawa indiwidualna
-
- zaufany użytkownik
Nie, to jest bzdura i to kompletna. W tym ŚDS ie są m.in. osoby które znam niekiedy z ponad 15 lat, a różne były ich koleje losu że się tam znalazły. Jest tam bardzo dobra atmosfera, w samym ŚDS ie czuje się bardzo dobrze i bezpiecznie. Nikt też mi tam nie dokucza. Oczywiście w ŚDS ie nie mogą być też sterylne warunki jak np. w przedszkolu, bo chodzi o to aby się uczyć i że tak powiem "obtrząsnąć" do życia z innymi ludzmi. Po prostu aby nabrać dystansu m.in. do samego siebie.
---
Bede z afobamu schodził ale nie w tej chwili.
---
Bede z afobamu schodził ale nie w tej chwili.
-
- zaufany użytkownik
Postanowiłem wziąść sprawe za przysłowiowe jaja i troche zmniejszyłem afobam czyli do 0,375 mg. Potem zejde do 0,25 mg i tak zamierzam posiedzieć z 2 miesiące a potem zobaczymy. To jest to co moge na tą chwile zrobić. I będe się domagał redukcji kwetaplexu.
Tez uwazam, ze powinienes zmniejszyc dawke kwetaplexu. To beznadziejny lek, latwo od niego nabawic sie cukrzycy, poza tym jest sie na nim grubym, ociezalym i nic sie nie chce robic, przynajmniej tak bylo w moim przypadku.
-
- zaufany użytkownik
Napewno grubym po nim można być. Po kwetaplexie.
-
- zaufany użytkownik
No i postawiłem na swoim. Biore 160 mg zypsily i 1000 mg sulpirydu ale już bez kwetiapiny. Zobaczymy jak to będzie.