Czy robią wam testy na obecność leków?
Moderator: moderatorzy
Czy robią wam testy na obecność leków?
Chciałbym się zapytać czy w czasie wizyt w gabinecie robią wam testy na obecność leków?
-
- zaufany użytkownik
Re: Czy robią wam testy na obecność leków?
mi nikt takich testów nie robił. nie słyszałam o tym.
"Dobrze jest znać prawdę i głośno o niej śpiewać, ale lepiej znać prawdę i śpiewać o śliwkach.."
Robi się próby wątrobowe czyli badanie monitorujące prace wątroby i stężenie leków czyli obecność leków, ale to się robi w gabinecie lekarskim.
- Kiciuś_XXL
- moderator
Dawno dawno temu kiedy faszerowano mnie klozapolem dość często pobierano mi krew, co tydzień czy dwa tygodnie, nie pamiętam, czy nie nabawiłem sie białaczki. Taki to był lek.
Robią to tyle razy ile potrzebują a jak napisał kicius_xxl w przypadku klozapolu to co tydzień a później co miesiąc. Nie biorą z gabinetu do gabinetu człowiek musi sobie odpocząć.
Chodzi mi o to czy te testy były nagłe niespodziewana i przymusowe?
W mojej 18 letniej chorobie, badanie krwi miałem tylko wykonywane podczas pobytu w szpitalu. W poradniach zdrowia psychicznego, nie sądzę aby przymuszano nagle do takiego badania krwi. Ja się z czymś takim nie spotkałem.
Jedynie przy braniu Klozapolu trzeba badać krew raz w tygodniu przez 3 miesiące. A potem raz na miesiąc, celem sprawdzenia morfologi z rozmazem czy nie ma złych białek czy tam czerwonych krwinek.
Ale, to badanie też nie wykazuje jakie masz stężenie przyjmowanych leków tylko sama morfologia.
Na pewno istnieje takie badanie, ale to musi zaistnieć jakaś nie typowa sytuacja, tak jak policja złapie kogoś po pijanemu czy podejrzewają branie narkotyków. Pozdr.
Jedynie przy braniu Klozapolu trzeba badać krew raz w tygodniu przez 3 miesiące. A potem raz na miesiąc, celem sprawdzenia morfologi z rozmazem czy nie ma złych białek czy tam czerwonych krwinek.
Ale, to badanie też nie wykazuje jakie masz stężenie przyjmowanych leków tylko sama morfologia.
Na pewno istnieje takie badanie, ale to musi zaistnieć jakaś nie typowa sytuacja, tak jak policja złapie kogoś po pijanemu czy podejrzewają branie narkotyków. Pozdr.
Wystarczy tylko się uśmiechnąć, by ukryć zranioną duszę i nikt nawet nie zauważy, jak bardzo cierpisz....
- wowo
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 9697465
Nigdy nie miałem testów na obecność leków. Mam tylko badania krwi raz do roku i to wszystko. Przy wizycie u lekarza czasami zapyta czy biorę leki i na tym koniec.