Olej lniany-właściwości zdrowotne
Moderator: moderatorzy
- wowo
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 9697465
Re: Olej lniany-właściwości zdrowotne
Ja regularnie piję, ostatni czas zastanawiałem się skąd u mnie znacznie lepsze samopoczucie? A to jest przyczyna lepszej pracy mózgu i samopoczucia. Sam jestem bardzo zdziwiony korzystnym działaniem. Co o tym sądzicie?
-
- zaufany użytkownik
- Status: trener interpersonalny
- Gadu-Gadu: 560878
raczej bylbym za tym ze trenujesz jak pisales silownie a sport duzo daje w zdrowiu tez swietnie sie czuje
jestem urodzonym przywodca
"Kto nie wygra sam ze sobą, ten nie zwycięży nigdy"
bylem juz na piensku siedmiu piekiel ale teraz...chyba sie nawet nie spoce...
"Kto nie wygra sam ze sobą, ten nie zwycięży nigdy"
bylem juz na piensku siedmiu piekiel ale teraz...chyba sie nawet nie spoce...
- Piotrek007
- zaufany użytkownik
Fuck you
Ostatnio zmieniony ndz lip 09, 2017 6:36 am przez Piotrek007, łącznie zmieniany 1 raz.
"Nie mów mi jak mam żyć
Bo ja dobrze wiem jak i co
Nie pomoże mi już nic
Jak nie pomogę sam sobie."
Bo ja dobrze wiem jak i co
Nie pomoże mi już nic
Jak nie pomogę sam sobie."
Olej lniany sprawdza się świetnie jako maseczka do włosów
- wowo
- zaufany użytkownik
Naprawdę coś w tym jest, hormon szczęścia jest wytwarzany, mam coraz więcej lepszych dni.
Hormon szczęścia przez olej lniany? biorę w ciemno
- wowo
- zaufany użytkownik
Hehe... z tym hormonem to nie tak ostro ale coś w tym jest. Dla mnie pomaga, wszystkim nie musi ale polecam.
- wowo
- zaufany użytkownik
Kwasy tłuszczowe omega-3 mają fundamentalne znaczenie dla funkcjonowania naszego organizmu, stanowiąc między innymi budulec dla:
- tkanki mózgowej,
- syntezy hormonów,
- każdej komórki organizmu.
To że odbudowuje tkankę mózgową i regeneruje mogę potwierdzić, po około 3 tygodniach znacznie lepiej funkcjonuje mój umysł. Uważam że powinien być dla każdego po przebytej psychozie i leczeniu farmakologicznym.
- tkanki mózgowej,
- syntezy hormonów,
- każdej komórki organizmu.
To że odbudowuje tkankę mózgową i regeneruje mogę potwierdzić, po około 3 tygodniach znacznie lepiej funkcjonuje mój umysł. Uważam że powinien być dla każdego po przebytej psychozie i leczeniu farmakologicznym.
- wowo
- zaufany użytkownik
UKŁAD NERWOWY:
Olej lniany stosuje się jako skuteczny środek przy występowaniu drętwienia i mrowienia kończyn. Pomaga również w przypadku postępujących schorzeń mózgu i układu nerwowego, takich jak choroba Alzheimera, stwardnienie rozsiane, depresje czy też uszkodzenie nerwów u chorych na cukrzycę.
Kwas alfa-linolenowy(ALA) jest podstawowym źródłem kwasu DHA będącego bardzo ważnym składnikiem mózgu. Niski poziom DHA związany jest ze zmianami nastroju, utratą pamięci, problemami ze wzrokiem i występowaniem schorzeń neurologicznych.
Olej lniany stosuje się jako skuteczny środek przy występowaniu drętwienia i mrowienia kończyn. Pomaga również w przypadku postępujących schorzeń mózgu i układu nerwowego, takich jak choroba Alzheimera, stwardnienie rozsiane, depresje czy też uszkodzenie nerwów u chorych na cukrzycę.
Kwas alfa-linolenowy(ALA) jest podstawowym źródłem kwasu DHA będącego bardzo ważnym składnikiem mózgu. Niski poziom DHA związany jest ze zmianami nastroju, utratą pamięci, problemami ze wzrokiem i występowaniem schorzeń neurologicznych.
- wowo
- zaufany użytkownik
UKŁAD TRAWIENNY:
Szczególny skład oleju lnianego wspomaga procesy trawienne, aktywizuje przemianę materii, co może zapobiegać tworzeniu się kamieni żółciowych, a nawet powodować ich rozpuszczanie.
Wzmacnia regeneruje i osłania błony śluzowe na całej długości układu pokarmowego i wydalniczego (hemoroidy).
Szczególny skład oleju lnianego wspomaga procesy trawienne, aktywizuje przemianę materii, co może zapobiegać tworzeniu się kamieni żółciowych, a nawet powodować ich rozpuszczanie.
Wzmacnia regeneruje i osłania błony śluzowe na całej długości układu pokarmowego i wydalniczego (hemoroidy).
Muszę się z tym zgodzić, wspaniale działa na układ trawienny i osłania błony w żołądku i nie tylko.
- wowo
- zaufany użytkownik
Dzisiaj kupiłem sobie kolejną butelkę oleju lnianego. Jak zawsze duża łyżeczka na czczo z samego rana.
- wowo
- zaufany użytkownik
Powiem Wam że olej robi dobrą robotę, dzięki niemu uważam że nastąpiła u mnie szybsza regeneracja mózgu i dlatego też czuję się znacznie lepiej.
A ja mielę ziarna lnu, zalewam ciepłą przegotowaną wodą i czekam aż napęcznieje papka. Dodaję otręby pszenne i konsumuję. Świetnie działa na układ pokarmowy i nie tylko.
Melisa