Nie wiem, nie słyszałam nigdy tej pierwszej nazwy.Osobny pisze:Zastanawiam się czy oddział rehabilitacji psychiatrycznej to to samo co zwykły oddział dzienny, nie pamiętam już.
Co sprawia, że większość chorych nie pracuje zawodowo ?
Moderator: moderatorzy
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Re: Co sprawia, że większość chorych nie pracuje zawodowo ?
Ja nie pracuję, bo mam jeszcze objawy choroby. Czuję "dziwne doznania sensoryczne", które mnie dekoncentrują i wzmagają lęk przed ludźmi. Co prawda to się coraz bardziej zmniejsza, ale jeszcze jest. Nie umiem z tym w pełni funkcjonować na co dzień, a jak się to skończy, to wtedy na pewno pomyślę o dalszym rozwoju, czyli o pracy - albo - o szkole. Na razie chodzę na kurs administracyjno-biurowy. Zaznaczę, że nigdy jeszcze nie pracowałem i jest mi z tego powodu dwukrotnie trudniej. Zachorowałem w szkole średniej i na tym zakończyła się moja aktywność. Mam nadzieję, że ktoś jeszcze zechce mnie do normalnej pracy w przyszłości, bo taką chcę wykonywać
Poza tym mieszkam na Mazurach, w 30 tysięcznym mieście, a tu jest trudno znaleźć jakąkolwiek pracę, a tym bardziej dla osoby niepełnosprawnej.

Poza tym mieszkam na Mazurach, w 30 tysięcznym mieście, a tu jest trudno znaleźć jakąkolwiek pracę, a tym bardziej dla osoby niepełnosprawnej.

Niesprawnosc, i stygma.