Abilify 5mg czy można zdobyć ?

aripiprazol

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Jeżyk
zaufany użytkownik

Abilify 5mg czy można zdobyć ?

Post autor: Jeżyk »

Chciałabym zmniejszyć dawkę Abilify z 15mg docelowo na 5 mg. Tabletki abilify 15mg 28szt są refundowane i w aptece płacę za nie jedynie 3,20 zł. Wiem już mniejsza dawka 10 mg nie jest refundowana (dziwnie co nie? ) i trzeba za nią zapłacić około 500 zł.
Przeglądając google przeczytałam że jest też najmniejsza dawka 5 mg. Ciekawe czy wogóle dostępna w Polsce ? i ile kosztuje.
Sposób na długie życie - CZUŁOŚĆ, BEZINTERESOWNOŚĆ, AKCEPTACJA
Awatar użytkownika
miś wesołek
zaufany użytkownik
Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu

Re: Abilify 5mg czy można zdobyć ?

Post autor: miś wesołek »

Kupuj duże i dziel!
gówno w proszku na kijoszku
Awatar użytkownika
Jeżyk
zaufany użytkownik

Na pół można podzielić jakoś od biedy bo abilify 15mg jest bardzo maleńka. Ale na trzy części to trudno - wyjdzie na to że codziennie bym brała inną dawkę bo kawałeczki nie będą równe tylko takie jak akurat pokruszą się. Wolałabym mieć "gotowca" w postaci 5 mg.
Awatar użytkownika
miś wesołek
zaufany użytkownik
Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu

Post autor: miś wesołek »

Pokrusz na pył. Kup wagę elektroniczną i codziennie odmierzoną porcję wciągaj do nosa.
gówno w proszku na kijoszku
Awatar użytkownika
Jeżyk
zaufany użytkownik

oj . Skłaniam się ku całkowitemu odstawieniu leków ale troszkę mam cykora - mikroskopijna dawka podtrzymująca by może mnie "zabezpieczyła" przed "nawrotem" . Pan Ryszard na forum ciągle trąbi o tej ŚLADOWEJ dawce, że jest już w 100 % zdrowy ale dawkę śladową bierze, aby zmora schizofreniczna nie wróciła...
Awatar użytkownika
piotrs
zaufany użytkownik

Post autor: piotrs »

podziel na pol to tylko 7,5 raczej nie a mocno odczuwalna i lepiej brac pdtrzymujace sladowe chyba ze chcesz mieć nawrot ja bralem ponad 2 lata i pol prawie i nawrot i nie stresować się czy to mozliwe
Awatar użytkownika
piotrs
zaufany użytkownik

Post autor: piotrs »

a jest chyba zamiennik abilify aryrazera 10 refundowany to prawie to samo ten sam składnik chemiczny aripriprazol
Maniek1234
zaufany użytkownik
Status: trener interpersonalny
Gadu-Gadu: 560878

Post autor: Maniek1234 »

wciagaj do nosa hehehe
jestem urodzonym przywodca
"Kto nie wygra sam ze sobą, ten nie zwycięży nigdy"
bylem juz na piensku siedmiu piekiel ale teraz...chyba sie nawet nie spoce...
Awatar użytkownika
Jeżyk
zaufany użytkownik

Niedawno "odkryłam" że Abilify dawka 10 mg jest refundowana i zapłaciłam za nią w aptece tylko 3,98 zł za 56 tabletek. Poza tym okazało się że tabletka Abilify 10 mg jest podłużna a nie okrągła jak Abilify 15 mg. Okrągłą 15tke trudno było podzielić równo bo kruszyła się na kawałki różnej wielkości natomiast podłużną 10tke bez problemu można podzielić na dwa równe kawałki, zatem cel osiągnięty - 5 mg Abilify dziennie. Prawie osiągnięty - wiem jak uzyskać 5 mg Abilify - ale na razie biorę 10 mg by organizm / mózg przywykł do mniejszej dawki ( na razie miesiąc biorę 10 mg) ale docelowo będę dążyć do połówki 10 mg czyli 5 mg Abilify dziennie. Dodam że zamienniki Abilify nie wchodzą w grę bo straszliwie rośnie mi na nich apetyt a i tak już jestem puchata. Moje motto : im mniej leków tym lepiej , im mniejsza dawka leku tym mniej skutków ubocznych. Najlepiej bym chciała wcale nie brać ale mam cykora przed całkowitym odstawieniem nawet nie ze względu na siebie samą tylko z powodu odpowiedzialności za moje dwa kotki. Co się z nimi stanie gdybym wylądowała w szpitalu na dwa miesiące ? ! Do tego nie mogę dopuścić - nigdy więcej szpitala !
Awatar użytkownika
amigo
zaufany użytkownik

Post autor: amigo »

Przeciez 5 mg aripiprazolu to jest dawka dla bobasa . :D .
Jakos nie wypbrazam sobie funkcjonowac na tak malej dawce . ! Ale nie mozna generalizowac, niektorzy byc moze nie potrzebuja ciezkich lekow i potrafia funkcjonowac na malej ,,, bardzo malej dawce.
ODPOWIEDZ

Wróć do „abilify”