Rispolept Consta

risperidon

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
lea
zaufany użytkownik

Re: Rispolept Consta

Post autor: lea »

miło czytać :)

Pozdrawiam.
pustamiska pomóż klikając
walka zaczyna się w głowie
Matt
moderator
moderator

Post autor: Matt »

wowo21975 pisze:
lea pisze:wowo21975 gdybyś miał mieć nawrót ze względu na zmniejszenie dawki, to miałbyś go wcześniej niż po dwóch latach. Zresztą nawrót można mieć bez względu na to, czy jest się na lekach czy nie, chociaż biorąc leki ryzyko nawrotu i siła psychozy może być mniejsza, ale to nie oznacza że biorę leki= zero psychozy, bo branie leków to nie wszystko według mnie.

Pozdrawiam.
Wiesz ja o tym wiem że branie leków to nie wszystko, przez jakiś czas brałem jeszcze 37,5 i ciągle nawrót psychozy, tak jakby dawka była za mała, w rezultacie musiałem zmienić lek. Psychoza była silna, lek już zupełnie nie pomagał. Pozdro.
Jak to się u ciebie objawiało wowo ? - lek przestał działać bo dawka za mała wiec zacząłeś więcej odczuwać emocji ? czy bodzców zewnętrznych ? czy może wróciły schematy myślowe jak w psychozie ?
W całym chaosie jest kosmos
w całym nie porządku sekretny porządek.
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 9697465

Post autor: wowo »

Matt pisze:
wowo21975 pisze:
lea pisze:wowo21975 gdybyś miał mieć nawrót ze względu na zmniejszenie dawki, to miałbyś go wcześniej niż po dwóch latach. Zresztą nawrót można mieć bez względu na to, czy jest się na lekach czy nie, chociaż biorąc leki ryzyko nawrotu i siła psychozy może być mniejsza, ale to nie oznacza że biorę leki= zero psychozy, bo branie leków to nie wszystko według mnie.

Pozdrawiam.
Wiesz ja o tym wiem że branie leków to nie wszystko, przez jakiś czas brałem jeszcze 37,5 i ciągle nawrót psychozy, tak jakby dawka była za mała, w rezultacie musiałem zmienić lek. Psychoza była silna, lek już zupełnie nie pomagał. Pozdro.
Jak to się u ciebie objawiało wowo ? - lek przestał działać bo dawka za mała wiec zacząłeś więcej odczuwać emocji ? czy bodzców zewnętrznych ? czy może wróciły schematy myślowe jak w psychozie ?
A więc zaczynało się od pobudzenia, następnie następował brak snu, dalej emocje, jakieś wewnętrzne przeżycia, następnie urojenia myśli, wzrokowe, a dalej już psychoza.
esotar
zarejestrowany użytkownik
Status: automatyk

Post autor: esotar »

Ja też biorę rispolept consta 50mg co dwa tygodnie od 3 lat jedyny plus to nie potrzeba mi więcej niż 3 browary żeby się upić a minus to że libido leży i żeby uprawiać sex biorę pół tabletki sildenafilu ranbaxy.100mg
imaginarynumber
zarejestrowany użytkownik
Status: student

Post autor: imaginarynumber »

Witam, ja przyjmuje Consta w zastrzykach co 2 tygodnie dawka 37,5 mg. Chwalę sobie głównie ze względu na brak nadmiernego apetytu, który mam po innych neuroleptykach. Chciałem nawiązać do tego, co ktoś pisał w tym wątku. Mianowicie problemów ze snem. Czy to możliwe, żeby Consta powodowała problem ze snem?
Awatar użytkownika
wowo
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 9697465

Post autor: wowo »

imaginarynumber pisze: pt mar 17, 2017 12:04 am Witam, ja przyjmuje Consta w zastrzykach co 2 tygodnie dawka 37,5 mg. Chwalę sobie głównie ze względu na brak nadmiernego apetytu, który mam po innych neuroleptykach. Chciałem nawiązać do tego, co ktoś pisał w tym wątku. Mianowicie problemów ze snem. Czy to możliwe, żeby Consta powodowała problem ze snem?
Sama consta nie powoduje problemów ze snem, dobrana dawka leku powinna dawać sen, chociaż może bywać różnie w zależności od natężenia choroby.
Awatar użytkownika
Marlon
zaufany użytkownik
Status: Rencista

Post autor: Marlon »

Ja po rispolept consta nabawiłem się bezsenności. Nawet po odstawieniu tego leku już mi sen nie wrócił. Najgorszy lek jaki brałem.
Awatar użytkownika
Grażka73
zaufany użytkownik

Post autor: Grażka73 »

Marlon pisze: pt mar 17, 2017 2:19 pm Ja po rispolept consta nabawiłem się bezsenności. Nawet po odstawieniu tego leku już mi sen nie wrócił. Najgorszy lek jaki brałem.
A co lekarze na to ? Jest jakaś szansa na to by się sen unormował?

Pozdrawiam bezsennego Marlona ; )
Dogmatyczne wyrocznie lekarskie nie robią już na mnie żadnego wrażenia.
Matt
moderator
moderator

Post autor: Matt »

Biorę Conste cały czas 37,5 mg i śpię normalnie a wręcz powiem że odkąd biorę rispolept to sen mi się poprawił i unormował - serio mówie !!!
Ale jak wiadomo leki to sprawa indywidualna wiec tak to już jest.
W całym chaosie jest kosmos
w całym nie porządku sekretny porządek.
Awatar użytkownika
Marlon
zaufany użytkownik
Status: Rencista

Post autor: Marlon »

Grażka73 pisze: pt mar 17, 2017 4:42 pm
Marlon pisze: pt mar 17, 2017 2:19 pm Ja po rispolept consta nabawiłem się bezsenności. Nawet po odstawieniu tego leku już mi sen nie wrócił. Najgorszy lek jaki brałem.
A co lekarze na to ? Jest jakaś szansa na to by się sen unormował?

Pozdrawiam bezsennego Marlona ; )
Hejka Grażka ;-)
Lekarka twierdzi,że śpię tylko płytko.Innego racjonalnego wytłumaczenia nie ma.
ODPOWIEDZ

Wróć do „rispolept”