abilify i kawa
Moderator: moderatorzy
abilify i kawa
Czy przyjmujac abilify mozecie pic kawe? Jesli tak to po jakim czasie od przyjecia tabletki?
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 5791432
Re: abilify i kawa
Ja mogę
Czasem piję bezpośrednio przed przyjęciem leku, czasem po.
Nie widzę zmian u siebie
Ale i tak kawy raczej pije za dużo
Czasem piję bezpośrednio przed przyjęciem leku, czasem po.
Nie widzę zmian u siebie
Ale i tak kawy raczej pije za dużo
Ja nie mogłem. Kop był podwójny.
-
- zarejestrowany użytkownik
- Status: technik elektryk-informatyk
Biore Abilify 15mg i pije kawę 2 razy dziennie po 2 łyżeczki i jest tak samo jak bez niej
-
- zaufany użytkownik
Ostatnio zauważyłem że kawa i abilify to dobre połączenie
Ja po wypiciu kawy bardziej się pocę a jak już zatankuje jej za dużo to mam lęki , biorę abilify 30 mg i ketrel 200 mg
Ja mam tak, że kawa mnie bardzo pobudza. Potem mnie boli głowa. Nie zrezygnowałam z kawy. Ręce mi się trzęsą, a piję. Bardzo mi smakuje i poprawia nastrój i dlatego piję. Z tego co wiem, ale mogę się mylić to abilify pobudza, bo to pochodna jakiegoś pobudzającego specyfiku + jeszcze kawa i efekt pobudzenia gwarantowany. Uważaj.
- piotrs
- zaufany użytkownik
kawa mocno reaguje na dopaminę niby się nie powinno pic a ja pije 10 na dzień bo lubie i tak spie po tabletkach no i wypłukuje magnes z organizmu jak alkochol
2 - 3 kawulce z jednej łyżeczki pobudzenie jest bez jakis niechcianych skutków ubocznych czasem pije takze napój energetyczny
I'm just the man in the middle
Of a complicated plan.
No one to show me the light.
Of a complicated plan.
No one to show me the light.
Nie jest źle. Piłem kawę biorąc abilify i mając nieleczone ciśnienie. Lecze je od roku. Ten lek jest swietny Ale lepiej poczekaj z 2 godziny po nim i wypij dopiero wtedy. Ten lek połączył mnie że światem. Wróciłem do stanów sprzed depresji. Kiedyś wziąłem za duża dawka Coaxilu i przerwalem leczenie na własną rękę. W ogóle wiem czemu w nią wpadłem. Ciągle nerwy i to niepotrzebne. Po abilify podnioslem się z tego i stwierdziłem że byłem za bardzo nerwowy i zdenerwowany co zalekowalem coaxilem. W ogóle to jakiś szał był i to mnie zatkalo. Nie odczuwałem tego świata. Teraz odczuwam dzięki arypiprazolowi. Cieszą mnie czynności odczuwam je tak jak powinienem i nie jestem podniecony. Nadmierne podniecenie pojawiło się po Coaxilu. Przez nerwy zablokowałem normalne funkcjonowaniu dodatkowo coaxilujac to i mając cały czas radosc. Neuroleptyki wg mnie o wiele lepsze na depresję są. Wracając jednak do tematu. Ja mam różnie czasem mi serce wali czasem muszę wstac pochodzić. Śmiem twierdzić że serce może wali i bez arypiprazolu Ale olanzapine to tuszuje. Natomiast Piłem przy nieleczonym nadciśnieniu a poczytaj co jest w ulotce na temat nadciśnienia.
Nie brałem aryzalery już z kilka miesięcy. Efekty wcześniejszej kuracji dalej się utrzymują. Ponieważ po roku brania leku na nadciśnienie czuję się coraz lepiej (a brałem arypiprazol przed rozpoczęciem leczenia na nadciśnienie) znów dzisiaj spróbowałem aryzalery. Efekt - puls 130 i nie mogłem go niczym zbić, dopiero jak wziąłem lek na nadciśnienie to spadł. Wcześniej zdarzało się 110-115 ale usiadłem na chwile i się uspokoiłem i było lepiej. Ten lek jest dziwny i chyba zacznę przed nim ostrzegać. Wczoraj wypiłem 2 kawy ale bez aryzalery by nic nie było bo nieraz tak pije.
- Dobro
- zaufany użytkownik
- Status: Karuṇā करुणा
- Gadu-Gadu: bla bla
Ja biorę abilify wieczorem przed snem a jakaś kawa za dnia jest niejedna. Nic mi nie jest.
pozdrawiam
pozdrawiam
Niech wszyscy będą szczęśliwi
Niech wszyscy będą zdrowi
Niech wszyscy dostrzegają dobro
Oby nikt już nie cierpiał
Niech wszyscy będą zdrowi
Niech wszyscy dostrzegają dobro
Oby nikt już nie cierpiał
- bobek
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 401
ablify 15 mg 1-1/2-0
3 lub wiecej dziennie
3 lub wiecej dziennie
żyj i daj żyć innym
A ci, którzy tańczyli, zostali uznani za szalonych przez tych, którzy nie słyszeli muzyki.
A ci, którzy tańczyli, zostali uznani za szalonych przez tych, którzy nie słyszeli muzyki.
-
- zarejestrowany użytkownik
Ja nie mogę łączyć kawy z abi, mam coś jak ktoś podobnie napisał ''podwójny kop'' tylko, że nie mam więcej energii a po prostu bardzo zwiększone tętno, zimne poty, i wzmaga mi też lęki to chyba ma związek.
biorę rano Aryzalera 30 mg i zawsze popijam ją kawą, nie mam jakiś dolegliwości
Łał! 10 kaw? Ja już po takiej ilości na pewno nie potrafiłabym usnąć.
Ogólnie mam niskie ciśnienie, więc połączenie kawy z abilify nic u mnie nie zmienia.
Świat łamie każdego i potem niektórzy
są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania.
-Ernest Hemingway
są jeszcze mocniejsi w miejscach złamania.
-Ernest Hemingway