Planuję samobójstwo

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
JudasHonor
moderator
moderator

Re: Planuję samobójstwo

Post autor: JudasHonor »

Więc jesteś skazany by ułożyć sobie nowe życie.
Kolejny dzień pełen nowych możliwości.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 9
Kontakt:

Post autor: moi »

Damian77777 pisze:Macie sporo racji ale ja za dużo odjebałem moje miejsce poza domem to tylko o 3 w nocy mówie wam hehehehe
Zupełnie nie wiem, czym się przejmujesz. Ludzie w stanie nietrzeźwości robią gorsze rzeczy, sikają publicznie, śpią na ziemi, obnażają się, itp i jakoś normalnie potem funkcjonują. Ba!nawet chwalą się swoimi wyczynami!
W Twojej miejscowości już dawno wszyscy zapomnieli o tym, co robiłeś w stanie psychozy. A nawet jeśli ktoś Ci będzie wypominał, to powiedz, że byłeś pijany.
Ja też robiłam rzeczy uważane powszechnie za wstydliwe i upokarzające, ale zupełnie się tym nie przejmuję. Nie miałam wtedy nad tym panowania, więc nie mam o to do siebie żalu.
Tobie proponuję przyjąć podobny punkt widzenia. Nie ma sensu dla opinii ludzi siedzieć cały czas w domu i męczyć się wyrzutami sumienia. Trzeba normalnie żyć i nie cierpieć.
Czego Ci życzę.

Pozdrawiam.m.
Damian77777
zaufany użytkownik

Post autor: Damian77777 »

wiesz MOI własnie sek w tym że po alkoholu to nawet można się tym chwalić wręcz ale na trzezwo jak się robi takie rzeczy to już gorzej choc niektórzy na bank mysleli nieraz ze poprostu grzyby jadłem halucynki czy cos :wink: :)
Awatar użytkownika
Guard
zaufany użytkownik
Status: bezrobotny
Kontakt:

Post autor: Guard »

To, ze coś nawyrabiałeś to tylko może pomóc Ci w załatwianiu urzędowych, czy innych spraw. Takie działanie to jak forma reklamy - ludzie zwykle nie przywiązują nadzwyczajnej uwagi do tego co widzą, a ich bezpośrednio nie dotyczy. Mogą pamiętać twarz, ale rzadko pamietają sytuację. Natomiast samobójstwo najczęściej udaje się przez przypadek - kiedy nikt nie zdąży zareagować na samobójczą manifestację, albo kiedy warunki staną się wyjątkowo sprzyjające - np. ktoś "pójdzie podziwiać widoki z dachu"... a tu nagle deszcz spadnie i z powodu śliskości dachu - za nim w/w "obserwator". (albo piorun go trafi). Znam osobiście jedną, wielokrotną, ale szcześliwie żyjącą samobójczynię, która zmieniła zainteresowania... minęły 4 lata i teraz gdyby jej zeszłe wyczyny przypomnieć, byłaby skłonna w żywe oczy zaprzeczyć. Dla uzupełnienia dodam, że mieszkam również w małym miasteczku... czasem kłaniają mi się obcy ludzie... Choć podobno jest taki zwyczaj na szlaku - a nasze wędrówki po mieście bez specjalnych wymysłów porównać można do turystycznych wędrówek... choćby np do Lidla.
Guard
Awatar użytkownika
JudasHonor
moderator
moderator

Post autor: JudasHonor »

Damian jest taka piękna rzecz, którą dobrze jest się nauczyć pożytecznie stosować: ignorancja. Ignorujmy tych, którzy mają stereotypy na nasz temat. Rób swoje, spełniaj się, miej plany.

Psy szczekają, karawana idzie dalej, więc idź dalej.
Kolejny dzień pełen nowych możliwości.
Awatar użytkownika
Wspaniale
zaufany użytkownik

Post autor: Wspaniale »

JudasHonor pisze: Ignorujmy tych, którzy mają stereotypy na nasz temat.
W pełni się z tobą zgadzam, tylko nijak nie umiem mimo wielu prób w całym swoim życiu naprawdę ignorować. W moim przypadku to jedynie spychanie tego w głąb, odpychanie od siebie, a tam na dnie cała ta zgnilizna aż puchnie jak zwłoki wystawione na skwar, by w końcu wnętrznościami eksplodować.
Damian77777
zaufany użytkownik

Post autor: Damian77777 »

Niełatwe to jest wiecie,to kim jestem wyszło jak konczylem 23 lata człowiek tu dorastal miał pełno znajomych ,szkoła sport obozy imprezy alkoholowe rozne sytuacje zyciowe więc teraz nielatwo tak przejsc i spojrzec im w oczy :(
Awatar użytkownika
fuKs
bywalec

Post autor: fuKs »

Dobra, bez sensu jest to, nie no, granice przekraczam
Pier*ole to. Serio. Dzwonię do Skacza - [Haaaalo!]
Oni mówią mi Skacz, cześć, Polecam tabletki
APAP to light, fakt - lepiej klepie strepsils.
Jak nie wiesz co Ci jest, gdy j*bie Ci do reszty
To zaj*b sobie eL.eS.Di i połóż się na jeezdni!HEEJ!

Buka - Pokój 003
Jedni są głusi, inni słyszą głosy.
Awatar użytkownika
fuKs
bywalec

Post autor: fuKs »

[Haaalo!]
Oni mówią mi Skacz, cześć! Nie przejmuj się tym
Weź zapal trawkę i zaeb 4 sety
Zamorduj dwie kobiety i powiedz niestety
Albo udawaj kolesi i wkręcaj że to nie Ty!

Buka - Pokój 003
Jedni są głusi, inni słyszą głosy.
Awatar użytkownika
Rafalek83
zaufany użytkownik

Post autor: Rafalek83 »

Planuje samobója i nie koniecznie jestem w dołku psychicznym po prostu znudziło mi sie zycie wszystkiego juz zaznałem od seksu po rózne hobby nic wiecej mnie juz nie zaskoczy to po co odbębniać kolejne dni tylko jedna sprawa mnie nurtuje rodzina bym ich bardzo skrzywdził to mnie powstrzymuje ale cały czas mysle o smierci sposób jaki wybrałem to smierc przez powieszenie i zrobic to tak zeby przerwac rdzeń kręgowy mometalnie traci sie przytomnosc i nie czóje sie bólu i raczej nie wierze w zycie po smierci
Awatar użytkownika
pawel534
zaufany użytkownik

Post autor: pawel534 »

Na pewno wszystkiego w życiu nie spróbowałeś. Zawsze można znaleźć wiele powodów dla których warto żyć. Można mieć pasje, spełniać swoje marzenia, ciekawą pracę, znajomych. Może po prostu siedzisz w domu za dużo i stąd te myśli a rodzinę na pewno byś skrzywdził.
Awatar użytkownika
Niemamnie
zaufany użytkownik
Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu

Post autor: Niemamnie »

suszi229 pisze: śr sty 25, 2017 5:03 pm Planuje samobója i nie koniecznie jestem w dołku psychicznym po prostu znudziło mi sie zycie wszystkiego juz zaznałem od seksu po rózne hobby nic wiecej mnie juz nie zaskoczy to po co odbębniać kolejne dni tylko jedna sprawa mnie nurtuje rodzina bym ich bardzo skrzywdził to mnie powstrzymuje ale cały czas mysle o smierci sposób jaki wybrałem to smierc przez powieszenie i zrobic to tak zeby przerwac rdzeń kręgowy mometalnie traci sie przytomnosc i nie czóje sie bólu i raczej nie wierze w zycie po smierci
Cały czas pamiętaj o rodzinie, o rodzicach którzy wychowali cię w miłości. Może po prostu spędzasz za dużo czasu sam i za mało z przyjaciółmi których masz z pewnością i są ci życzliwi.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
Awatar użytkownika
Rafalek83
zaufany użytkownik

Jutro mam rozmowę z moją psychoterapeutka poruszę temat moich ciągotek myśli samobójcze mam z jakieś 10 lat z małymi przerwami i co jakiś czas to do mnie powraca
F20
bywalec
Status: Elektrotechnik
Gadu-Gadu: 63718896

Post autor: F20 »

U mnie też były takie myśli, ale od kiedy zmieniłem rispolept na abilify już ich nie mam. Mój organicm przyzwyczaił się do akinetonu i mam pozytywne myśli po nim.
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Status: webmaster
Kontakt:

Post autor: zbyszek »

suszi229 pisze: śr sty 25, 2017 5:03 pm... wszystkiego juz zaznałem od seksu po rózne hobby nic wiecej mnie juz nie zaskoczy...
Eh, suszi, :D
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

Post autor: hvp2 »

suszi229 pisze: śr sty 25, 2017 5:03 pm Planuje samobója i nie koniecznie jestem w dołku psychicznym po prostu znudziło mi sie zycie wszystkiego juz zaznałem od seksu po rózne hobby nic wiecej mnie juz nie zaskoczy
A balonem leciałeś :?:
Nurkowałeś na rafach koralowych :?:
Wspinałeś się po via ferratach w Dolomitach :?:

<to tak tylko dla przykładu>
Awatar użytkownika
Słonecznik1
bywalec

Post autor: Słonecznik1 »

masz jakiegoś doła ale są inne metody prócz lekarstw . Np jedząc odpowiednie rzeczy możesz uwrażliwić swoje receptory np cholina na serotoninę chyba . Bo receptory są albo w dół lub w górę regulujące. Polecam poczytać także o naturalnej rzywności i się nią wspomagać. Kurkuma działa anty depresyjnie znajdziesz jak poczytasz pewnie , mocno działa i chyba otępienie jak ktoś ma zmniejsza tzn poprawia koncentrację.
Kurkuma 3/4 1/4 pieprz czarny tzw piperyna inaczej. Można 20 gram dziennie spokojnie ale na początku z 3 x po 6g dziennie 2 pieprzu . Poźniej 2x dziennie 10g i 3 pieprzu 1/4 ilosci tak mniej wieej . Są też tabletki mozna lupić w sklepach niektórych .Ale to lepiej wtedy poczytać jakie itd. Z wodą i do picia... smaczne nie jest.
Ja 2 dzien to stosuje a to sie kumuluje ale ma oczyszczający wpływ na organizm , dobry na skórę , zdrowy na wątrobę. Pieprz chroni żołądek i wzmacnia wchłanianie i przyspiesza spalanie tluszczu zresztą. A jak chcesz mieć mniejszy apetyt to np chrom stosuj przed jedzeniem . Ja tego nie robie akurat medycyna naturalna jest zapomniana a powinna być często włączana bo farmakoterapia idealna nie jest .
cezary123
zaufany użytkownik

Post autor: cezary123 »

suszi229 pisze: śr sty 25, 2017 5:03 pm Planuje samobója i nie koniecznie jestem w dołku psychicznym po prostu znudziło mi sie zycie wszystkiego juz zaznałem od seksu po rózne hobby nic wiecej mnie juz nie zaskoczy to po co odbębniać kolejne dni
Nie zaznałeś trwogi przed realnym brakiem samego siebie. Najbliższego punktu odniesienia do czegokolwiek, realnego ciała swego i myśli.
Ale to już pewnie w pasach w szpitalu, w trakcie otrzeźwienia.
Awatar użytkownika
Kiciuś_XXL
moderator
moderator

Post autor: Kiciuś_XXL »

suszi229 pisze: śr sty 25, 2017 5:03 pm Planuje samobója i nie koniecznie jestem w dołku psychicznym po prostu znudziło mi sie zycie wszystkiego juz zaznałem od seksu po rózne hobby nic wiecej mnie juz nie zaskoczy to po co odbębniać kolejne dni tylko jedna sprawa mnie nurtuje rodzina bym ich bardzo skrzywdził to mnie powstrzymuje ale cały czas mysle o smierci sposób jaki wybrałem to smierc przez powieszenie i zrobic to tak zeby przerwac rdzeń kręgowy mometalnie traci sie przytomnosc i nie czóje sie bólu i raczej nie wierze w zycie po smierci
Ja też. Czasem mniej czasem bardziej intensywnie. Pisanie o tym w moim przypadku to jest ciche wołanie o pomoc. Miałem już pętlę na szyi, ale nie byłem zdecydowany, raczej chciałem swoją szyję oswoić z pętelką. Boję się, że coś nie wyjdzie. Co będzie jeśli zostanę kaleką i sparaliżowany nawet nie będę mógł sięgnąć sam po szklanke wody nie mówiąc już o zaspokajaniu potrzeb fizjologicznych w tym popędu seksualnego? Wierzę w następne życie, bo jako chora osoba uważam, ze prawa fizyki tego dopuszczają. Miałbym na tamtym świecie z kim pogadać, bo są już tam moi dwaj przyjaciele, mama, bratowa która była moją przyjaciółką i wielu innych. Jakaś siła nie chce bym ze sobą skończył.
Myśli samobójcze podobno miał lub będzie miał każdy człowiek, zdrowy czy niezdrowy. W przypadku osób chorych psychicznie takie myśli występują często o czym wszyscy wiedzą tu obecni. Jesteśmy słabi psychicznie, delikatni, przeżywamy gdy dotyka nas krytyka, jeśli ktoś o nas źle mówi. Silnie się przejmujemy i zachodzimy w głowę.
Miewam myśli samobójcze, ale jeszcze wszystkiego nie wypróbowałem. Obecnie mam pragnienie poznać smak wszystkich owoców świata, tzn jeszcze nie wie tego moja podświadomość ale chce tego podniebienie. Obecnie codziennie robię sobie duży talerz bomby witaminowej w postaci takich owoców jak jabłko, banan, mandarynka, kiwi, khaki, mango, melon. Wiem, że jest szeroka paleta do wyboru. W Polsce dużo dostępnych, ale jeśli będzie trzeba to pojadę nawet na Madagaskar. Jem te owoce by utrzymać zdrowie na długie lata. By mieć zdrową skórę, oczy, słuch i całą resztę. Wiem, ze to chore, bo z jednej strony złe myśli a z drugiej strony pyszne owoce, które mają przedłużać życie. Nie dla samego żarcia chciałbym jeszcze pożyć.
Przez cholerne myśli zaniedbałem kiedyś zęby. Myślałem sobie po co je czyścić skoro mam ze sobą skończyć. Efektem tej głupoty niedawno wyrwałem siódemkę, do wyrwania jest ósemka i do leczenia jeszcze dwa inne trzonowe.
Mam dla kogo żyć.Dla rodziny dla córeczki, która chciałaby się na okrągło z tatą bawić, tańczyć, śpiewać, wygłupiać. Skacze po mnie, po moim kręgosłupie mimo, ze mam chory, ale czego bym jej nie odmówił. I to głównie dla niej będę żył.
Awatar użytkownika
Rafalek83
zaufany użytkownik

Nie radzę pisać w Internecie o zamiarze popełnienia samobójstwa ja tak zrobiłem na tym forum i przyjechała do mnie policja i zawieźli do psychatryka
ODPOWIEDZ

Wróć do „autoagresja”