Jak długo śpicie na olanzapinie ?
Moderator: moderatorzy
Jak długo śpicie na olanzapinie ?
Moglibyście napisać kto bierze olanzapinę, jaką dawkę bierze i ile śpi na dobę, jak jest ze spaniem i sennością ? Będę wdzięczny za odpowiedzi.
- karuna
- zaufany użytkownik
- Status: करुणा
- Gadu-Gadu: bla bla
Re: Jak długo śpicie na olanzapinie ?
Jak brałem Olanzapinę to spałem raz dobę. Ale bardzo dużo spałem, brałem do tego jakiś antydepresant.
Ja obecnie biorę 10 mg i śpię ok. 8 godzin w nocy i w dzień daję radę bez spania wytrzymywać a kiedyś jak olanzapina to był mój jedyny lek to chyba spałem dużo dłużej. Ciekaw jestem opinii innych. Teraz biorę jeszcze solian i brałem abilify krótko.
Melisa to Twój jedyny lek ? Nie czujesz na tej dawce pewnej anhedonii, braku uczuć ?
Od 3 lat to mój jedyny lek. Z tym odczuwaniem przyjemności to różnie bywa, ale jakieś przebłyski są. Generalnie staram się szukać pozytywnych bodźców i czasami nawet coś z tego wychodzi
Co do braku uczuć to mam ich aż za wiele. Jestem raczej osobą, która silnie wszystko przeżywa.
Co do braku uczuć to mam ich aż za wiele. Jestem raczej osobą, która silnie wszystko przeżywa.
Melisa
- AleksandraK
- zaufany użytkownik
- Kontakt:
Ja byłam bardzo senna za dnia, ale przypuszczałam, że to po solianie, który brałam rano, a nie po olanzapinie na wieczór. Teraz biorę oba wieczorem, śpię jak zabita, a w dzień jest ok.
-
- zarejestrowany użytkownik
- Status: Kucharz
Jak nie wypije duZej mocnej kawy po sniadaniu, to moge lezec caly dzien, ale nie spac. Zmulony jestem, nie odpowiada to mi.
- seebek
- zaufany użytkownik
[quote="MikeSammMan"]Jak nie wypije duZej mocnej kawy po sniadaniu, to moge lezec caly dzien, ale nie spac. Zmulony jestem, nie odpowiada to mi.[/quote]
Może jest to wskazanie do zmniejszenia dawki, na olanzapinie rozpuszczalnej nie muli i śpi się krócej.
Może jest to wskazanie do zmniejszenia dawki, na olanzapinie rozpuszczalnej nie muli i śpi się krócej.
"Zycie ludzkie jest jak paczka kredek ... Raz kolorowe, a raz czarne, raz ostre, a raz tepe, raz dlugie, a raz krótkie, raz proste, a raz połamane...
Ale to niewazne. Najwazniejsze jest to, jaki obraz nimi namalujesz..."
Ale to niewazne. Najwazniejsze jest to, jaki obraz nimi namalujesz..."
-
Czy moze po dluzszym stosowaniu unormuje sie i przejdzie ta sennosc, ktos cos wie, moze komus sie zmienilo?
-
dawka 10mg
-
Ja właśnie jakieś 3 tygodnie temu zwiększyłem dawkę do 10 mg zolafrenu i senność już mi przeszła w ciągu dnia, ale biorę również aprę na aktywizację oraz chlorprotixen na lęki i niepokój. Jedyne co mi bardzo przeszkadza to to, że śpię po 10-12 godzin.
-
U mnie wlasnie sie reguluje wszystko i nie spie tak dlugo, jak ostatnio. Trzeba wstac na sile wczesniej sie ruszyc i caly dzien jestem zywy, jest dobrze. nie mozemy dac sie lekom , trzeba walczyc, nie dac sie.
8-9 h na 5 mg.
- Lukas d
- bywalec
- Status: Budowlaniec
- Gadu-Gadu: 61352441
6 do 8 godzin na dawce 10mg , cały dzień na nogach.
W życiu niczego nie możesz być pewny....
Ja biorę ledwie ćwierć tabletki 5 mg na sen a potrafię spać po 11 godz. i często tyle śpię chyba że budzik nastawię to wstanę wcześniej. Nie wiem może ja jestem śpiochem albo wrażliwy na leki.
-
dawka 0.5 mg nie zamula
Nie ma dawki 0,5 mg chyba że masz na myśli 5 mg. Mnie 5 mg mocno by usypiało zapewne bo już ćwierć tabletki mnie usypia.
-
20 mg nawet do ok 12h
- piotrs
- zaufany użytkownik
ja na 10mg zolafreny spalem czesto 12nawet 14 godzin na swift rozpuszzalnej nie moglem sie wybudzic ale dotego bralem solian przezarte przespane i przelezane nie wspoinam tego dobrze teraz jest lepiej na Amisan 200mg ale bylem w remisjii 2 lata tylko ze na zaduzych dawkach