Czy słowo "lewak" jest dopuszczalne w dyskusji politycznej ?
Moderator: moderatorzy
-
- bywalec
Re: Czy słowo "lewak" jest dopuszczalne w dyskusji politycznej ?
Niestety NSDAP była partią narodowo lewicową, jak sama nazwa wskazuje Nationalsozialistische Deutsche Arbeiterpartei, oraz sposób postępowania.
Narodowo lewicowa... ?? można również dobrze przytoczyć jej cechy partii czysto prawicowej dla tego nie zgadzam się z tym twoim twierdzeniem że to partia lewicowa.
Znany niemiecki badacz faszyzmu Ernst Nolte scharakteryzował ideologię NSDAP następująco: "to antymarksizm, zmierzający do zniszczenia przeciwnika poprzez zbudowanie odmiennej, chociaż zbliżonej, ideologii i zastosowanie prawie identycznych i zbliżonych metod, jednakże zawsze w ramach narodowego samostanowienia i niepowtarzalności zjawiska"
W całym chaosie jest kosmos
w całym nie porządku sekretny porządek.
-
- bywalec
Proszę wymień prawicowe poglądy szerzone przez NSDAP. (kilka wypiszę poniżej - bo wątpię, że inaczej zainteresujesz się tematem)Matt pisze:Narodowo lewicowa... ?? można również dobrze przytoczyć jej cechy partii czysto prawicowej dla tego nie zgadzam się z tym twoim twierdzeniem że to partia lewicowa.
Skrajna prawica - własność prywatna ponad państwową - gdzie to było głoszone w NSDAP? Państwo zredukowane do minimum, podatki etc... - gdzie?
Czy może skrajna lewica - solidaryzm społeczny, nie ważny status społeczny, ważna lojalność wobec władz... wiece gdzie robotnicy maszerowali z kilofami, ba nawet uwielbienie do czerwonego koloru... każdy miał pracować na rzecz władz... pochodzenie - wywodzi się z DAP, pogarda do arystokracji, interwencjonizm w gospodarkę, państwowe zakłady produkcyjne.
Niestety albo nie masz pojęcia czym jest prawica i lewica (w obecnym wydaniu skrajna lewica zwana również lewactwem) albo po prostu ulegasz lewackiej manipulacji gardząc jakimikolwiek faktami.
W innym wątku poruszyłem kwestię pochodów u naszych sąsiadów które kompletnie zostały pominięte przez lewackie media czerpiące garściami z metod stosowanych przez Goebbelsa - polecam obejrzeć a następnie przeszukać w jakich mediach te informacje zostały podane. (dla ułatwienia podpowiem, że JEDYNIE w propagandowej stacji Rosyjskiej RT). Co ciekawe żeby było śmieszniej rozróby próbowali wzniecić ludzie czerpiący garściami z NSDAP a nazywający siebie ANTIFĄ.
NSDAP w przeciwieństwie do partii komunistycznych nie negowała prywatnej własności środków produkcji - to nie lewicowe zjawisko !Skrajna prawica - własność prywatna ponad państwową - gdzie to było głoszone w NSDAP? Państwo zredukowane do minimum, podatki etc... - gdzie?
Dla czego żołnierze III Rzeszy nosili na klamrach napis Gott mit uns ?? - to też mało lewicowe zjawisko, nieprawdaż !
Ale dobra skończymy tą dyskusje bo widzę że strasznie krytycznie podchodzisz do kwestii lewicy.
I widzę że upatrujesz całe zło jakie dotyka Świat w lewicy .. ja mam inne jednak podejście do rzeczywistości - niestety

W całym chaosie jest kosmos
-
- bywalec
Z tego samego powodu z jakiego oficerowie SS musieli wyrzec się wiary w Boga, z tego samego powodu z którego NSDAP prześladowała księży i z tego samego powodu dla którego obecnie wywyższa się w Europie obcego boga Allaha jednocześnie starając się zrobić wszystko aby podważyć wiarę w Boga.Matt pisze:Dla czego żołnierze III Rzeszy nosili na klamrach napis Gott mit uns ?? - to też mało lewicowe zjawisko, nieprawdaż !
Tak to do czego świat został doprowadzony obecnie jest wynikiem działań władz lewicowych na całym świecie.
Ot co lewica USA nawyprawiała w samym USA i na bliskim wschodzie?
Najwięcej ataków o podłożu rasistowskim w USA jest w momencie kiedy rządzi tam lewicowa partia z lewicowym prezydentem na czele, ta sama partia rozgrzebała cały bliski wschód który teraz ma ochotę odbudowywać imperium Ottomańskie i masowo instaluje swoich ludzi w Europie na co lewicowe rządy Związku Socjalistycznych Republik Europejskich z Merkel na czele im umożliwiają...
Jak lewactwo przewraca ludziom w głowach, co chcą sprowadzić do Europy:
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Słowa, oprócz znaczenia podstawowego, maja tez swój wydźwięk. Czasami zależy on od kontekstu, czasami nie. To, jak używamy słów świadczy o nas. Jeśli kogoś chcemy urazić, to robimy to właśnie słowami. TY chcesz mnie i osoby o poglądach podobnych do moich urazić. O nic innego CI nie chodzi. Jesteś szkodliwym człowiekiem. Dążysz do tego, by inni przez Ciebie źle się czuli i cierpieli.Wspaniale pisze:Wspaniale pisze:Mnie też może dotykać między innymi nazywanie mnie rasistą, ksenofobem.Nazywanie kogoś rasistą czy ksenofobem jest obelgą, często świadomie używaną. Dla innego jest to określenie kogoś i nic więcej. Nieużywanie go zuboża język, podobnie jak nieużywanie określenia lewak. Kompromisem może być nie tykanie się tymi określeniami. Nie będę cię więc nazywać w ten sposób pisząc "jesteś lewakiem". Tak jak ty mnie "jesteś rasistą". Nie tykajmy się określeniami, które każde z nas odbiera jako coś przykrego. Inną sprawą jest używanie określenia dla opisania określonych sytuacji, które nie tyczą ciebie czy mnie.moi pisze:Dobrze, mogę Cię tak nie nazywać, skoro Cię to drażni.
Nie mam dla takich jak TY czasu, ani cierpliwości.
Żyj sobie w swoim nienawistnym świecie i ksenofobicznej agresji do innych, odmiennych ludzi (opisuję tu sytuację).
Teraz rozumiesz? Czy dalej nic?
Pozdrawiam.m.
- zbyszek
- admin
- Status: webmaster
- Kontakt:
ktośtam pisze:Jesteś lewaczką.
Więc chyba zgodzimy się wszyscy, że może powoli ale Moi w końcu przechodzi też na naszą wiarę, czyli ksenofobizm praktykowany.moi pisze:Jesteś szkodliwym człowiekiem.

-
- bywalec
Albo to dowód polepszenia się, albo zostanie to przedefiniowane i nazwane pięknymi słowami...zbyszek pisze:Więc chyba zgodzimy się wszyscy, że może powoli ale Moi w końcu przechodzi też na naszą wiarę, czyli ksenofobizm praktykowany.moi pisze:Jesteś szkodliwym człowiekiem.Ale najważniejsze, że jesteś Moi, bo brakowało Cię !
- moi
- moderator
- Kontakt:
Po prostu udzielił mi się ten poziom internetowego błota, którego jest tu, niestety sporo.
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.
-
- bywalec
Czyli teraz to wina internetu, to dobrze już myślałem, że to zwyczajna hipokryzja i poczucie wyższości - co sugerował post w innym wątku:marchewkowy pisze:Albo to dowód polepszenia się, albo zostanie to przedefiniowane i nazwane pięknymi słowami...moi pisze:Po prostu udzielił mi się ten poziom internetowego błota, którego jest tu, niestety sporo.
Pozdrawiam.m.
Czyli tak yntelygentnie to można jechać po innych, jednak zwyczajnie po ludzku - mówić prosto, to już hańba i zniewaga...moi pisze:Tak, nie rozumiesz czegoś. Czegoś bardzo podstawowego. I nawet nie ma sensu CI tego tłumaczyć.
I bardzo bym prosiła, byś nie używał w stosunku do mnie słowa "lewak" - słowo to jest nacechowane pejoratywnie. Słownik nie oddaje tej pejoratywności, bo podaje znaczenie PODSTAWOWE. Zresztą w SJP jest słowo "cham" i "prostak". Nie są uznane za obraźliwe, a za potoczne określenia. Czy takich też mamy używać na forum, bo są w SJP?
Skoro ja jestem ten głupi, ty ta inteligentna - to wytłumacz proszę, jak prostakowi - jak taka inteligentna osoba wytłumaczyła by to prostakowi - jak odebrać kogoś kto insynuuje coś w taki sposób, że może się z tego później wykręcać, obraża innych, a następnie zwala winę na to na innych. Czy to może świadczyć o głupocie takiej osoby i podatności na wpływy innych, czy może to świadczy o skłonnościach do manipulacji? Pojadę po kimś tak, żeby nie było dowodów ale każdy rozumiał, w razie wpadki zawsze mogę się wykręcić?
Tylko pamiętaj, ja prostak jestem i nie stosuj proszę gierek słownych.
- moi
- moderator
- Kontakt:
Widzę, że masz dziś dużo czasu. Ja cierpię na jego brak. Nie uważasz, że zamiast tracić czas na jałowe dyskusje i pisanie elaboratów kto kogo bardziej uraził, warto zrobić coś pożytecznego?
Ja uważam, że tak.
Pozdrawiam.m.
Ja uważam, że tak.
Pozdrawiam.m.
-
- bywalec
Ja także tak uważam i stwierdzam, że w obliczu tego co nam zgotowali zbrodniarze pokroju obamy, clintonowej, busha (tak on także jest lewakiem i popiera clintonów), merkelowej, hollande i wielu, wielu innych - nie zapominając o tusku - uważam, że pisanie w wielu miejscach w internecie jest bardzo ważnym zadaniem - co widać po zmianach jakie zaszły w naszym kraju. Jakoś nie słyszałem o zamachach terrorystycznych, epidemii gwałtów, dzielnicach z zakazem wstępu dla kafirów w Polsce. Jestem z tego dumny, że mimo nacisków z lewackiej UE jesteśmy w stanie bronić swojego kraju na drodze polityczno-dypomatycznej minimalizując szanse na zbrojny konflikt w Polsce.moi pisze:Widzę, że masz dziś dużo czasu. Ja cierpię na jego brak. Nie uważasz, że zamiast tracić czas na jałowe dyskusje i pisanie elaboratów kto kogo bardziej uraził, warto zrobić coś pożytecznego?
Ja uważam, że tak.
Pozdrawiam.m.
Ale rozumiem oraz doceniam tę próbę uciszenia mnie - to już druga w przeciągu ostatnich kilkunastu godzin... a nie przepraszam, w zasadzie to trzecia... jeszcze jeden post mi się przypomniał...
- moi
- moderator
- Kontakt:
Aha i oczywiście wiesz o tym, że Polska przyjęła w krótkim odstępstwie czasu ok. 90 tys. Czeczenów? Miałeś wtedy jakiś problem z kalifatem? Dzielnicami, w których obowiązywał szariat?
Dawno nie czytałam podobnych głupstw.
Serio, poczytaj coś treściwego, nie tylko prawicowe media w stylu niezależna.pl
Pozdrawiam.m.
Dawno nie czytałam podobnych głupstw.
Serio, poczytaj coś treściwego, nie tylko prawicowe media w stylu niezależna.pl

Pozdrawiam.m.
-
- bywalec
Gdzie są ci czeczeni? Podpowiem, z racji tego, że ciągną do lewactwa bo drapieżnik woli polować na chore jednostki, zdrowe stawiają opór i mogą stanowić zagrożenie - wyjechali do tej wspaniałej europy zachodniej...
Ale skoro już musimy się wymieniać uszczypliwościami - to się nie powstrzymam...
Kupiłaś już sobie nowe ciuszki?
https://www.facebook.com/lewackaszmata/
PS. Lewacy to ciekawe zjawisko, gdyby tylko nie mieli dostępu do władzy - tyle ile amunicji oni sami dają do walki z nimi... w zasadzie nie trzeba niczego innego czytać - wszystko pod ręką aby ich obalić... większość pracy w celu usunięcia siebie z życia politycznego wykonują sami...
To trochę jak z Toxoplasma gondii myszy dostają samobójczych popędów i same szukają kota... niestety przy okazji zarażają ludzi... Ludzie w tym przypadku to ludzie, myszy to lewactwo a kot to islam(mam nadzieję, że te cudowne zwierzaki wybaczą mi przyrównanie ich do jednej z najbardziej zbrodniczych ideologii dzisiejszych czasów).
Ale skoro już musimy się wymieniać uszczypliwościami - to się nie powstrzymam...
Kupiłaś już sobie nowe ciuszki?

https://www.facebook.com/lewackaszmata/
PS. Lewacy to ciekawe zjawisko, gdyby tylko nie mieli dostępu do władzy - tyle ile amunicji oni sami dają do walki z nimi... w zasadzie nie trzeba niczego innego czytać - wszystko pod ręką aby ich obalić... większość pracy w celu usunięcia siebie z życia politycznego wykonują sami...
To trochę jak z Toxoplasma gondii myszy dostają samobójczych popędów i same szukają kota... niestety przy okazji zarażają ludzi... Ludzie w tym przypadku to ludzie, myszy to lewactwo a kot to islam(mam nadzieję, że te cudowne zwierzaki wybaczą mi przyrównanie ich do jednej z najbardziej zbrodniczych ideologii dzisiejszych czasów).
- moi
- moderator
- Kontakt:
Jeśli ja jestem "lewacką szmatą" jak sugerujesz (Zbyszku, gdzie jesteś?), to pozwól, że Ciebie bez oporów będę nazywać pisiorkiem, od nazwy miłościwie panującej nam partii, której część poglądów tak silnie tu reprezentujesz. Nie masz nic przeciwko? 
Gdzie są ci Czeczeni? Ano zasymilowali się. Jednym z nich jest Mamed Chalidow
Gdzie byłeś, jak wjeżdżali do Polski po II wojnie czeczeńskiej? Czemu nie krzyczałeś o kalifacie i szariacie?
Pozdrawiam.m.

Gdzie są ci Czeczeni? Ano zasymilowali się. Jednym z nich jest Mamed Chalidow

Gdzie byłeś, jak wjeżdżali do Polski po II wojnie czeczeńskiej? Czemu nie krzyczałeś o kalifacie i szariacie?

Pozdrawiam.m.
- zbyszek
- admin
- Kontakt:
Nie Moi, nie ma tu żadnego błota, ani nikt nie żyje w "nienawistnym świecie i ksenofobicznej agresji". To są jedynie oceny, jakie otrzymałaś ze środowiska, które Cię zainspirowało. A w rzeczywistości nikt Cię tu nie nienawidzi ! Moja gwarancja ! (A wręcz jest raczej odwrotnie, ale o tym sza .) To są tylko jedynie takie Twoje oceny i nic więcej.moi pisze:... udzielił mi się ten poziom internetowego błota, którego jest tu, niestety sporo.
Rzeczywiście wiele osób nie zgadza się z Twoim poglądami na sprawy społeczne i czasami to gwałtownie wyrażało, a Ty odbierałaś to jako wyraz agresji. Były drwiny - to prawda, a nie z motywu destrukcji, który zakładasz, lecz z bezsilności w zwróceniu Ci uwagi na pewne sprawy.
Nie zarzucaj nikomu błota, bo ktoś inny wyciągnie wniosek, że to Ty jesteś nienawistnikiem.
-
- bywalec
Ten?moi pisze:Gdzie są ci Czeczeni? Ano zasymilowali się. Jednym z nich jest Mamed Chalidow
Ten co wchodził na ring puszczając hymn isis?
Co do lewackiej szmaty, gdzie ja tak kogokolwiek nazwałem, jedynie zapytałem czy wspierasz swoich kupując u nich ciuchy - nie ja wymyśliłem nazwę tej marki, nie ja jestem lewakiem który to produkuje, sprzedaje i czerpie zyski. Zwyczajnie domyśliłem się, że jako zagorzały lewak wspierasz tych co mają zgodną z twoją ideologię. Jak na przykład Mamed Khalidov - człowiek od hymnu isis...
- moi
- moderator
- Kontakt:
Marchewkowy poleca mi fan page na FB pt. "Lewacka szmata" z pytaniem, czy "kupiłam już nowe ciuszki". Dodaje emotikon "smile"Jak to oceniasz, Zbyszku? Czy ten poziom dyskusji CI odpowiada?
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.
- zbyszek
- admin
- Kontakt:
Zarzucają Ci Moi, w drwiący i złośliwy sposób lewicowe przekonania. Jeśli mamy się nawzajem do czego przekonywać to warto zwrócić uwagą na efekt takich słów. One raczej nie przekonają, tylko odpychają. Proszę tego nie robić.
- moi
- moderator
- Kontakt:
Oczywiście, że powinniśmy rozmawiać bez deprecjonowania innych osób.
Jestem jak najbardziej za.
Pozdrawiam.m.
Jestem jak najbardziej za.
Pozdrawiam.m.