Psychoza

F25 - zaburzenia schizoafektywne

Moderator: moderatorzy

050319
zarejestrowany użytkownik

Re: Psychoza

Post autor: 050319 »

To schizofrenia paranoidalna i jej pozytywne objawy .Pozdrawiam i zdrówka życzę.
Awatar użytkownika
manshero
bywalec

Post autor: manshero »

Mi trudno jest stwierdzić czy jest lepiej czy nie. Z mojej perspektywy wygląda to tak, że lekarze trochę przesadzają. Bliscy uważają inaczej. Mi samemu czasem to przeszkadza a czasem nie. Bywa tak, że czuję się świetnie i tak, że nie potrafię pewnych rzeczy znieść i utrudniają mi funkcjonowanie. Biorę stabilizatory nastroju i aktualnie w małej dawce antypsychotyk. Nie chcę brać zbyt dużo, bo solian czy klozapol to są leki które zmniejszają cały mój urok.
"Jak podajesz najlepszemu przyjacielowi nóż, to zawsze trzymając za ostrze, rękojeścią w jego stronę i drugą ręką blokując możliwość zadania przez niego ciosu prosto w serce."
Awatar użytkownika
sin1991
Status: ochrona
Gadu-Gadu: 10535572

Post autor: sin1991 »

ja jestem na solian tak zwany amislurpryd chyba w organizmie 2 tyg jest bo nie bralem pewnego razu 5 dni leku i nie czułem żadnej zmiany jak biore to jak witaminke c

można nawet 1 rok leku nie brać ale lekarze mówią że jak powtórzy się atak to uszkodzi mózg

już prawie 4 rok żyje z tym nie miałem żadnego tak zwanego schiza a zapsy leków gromadzą się bo dużo pije a jak pije alkohol to nie biorę :( :angelic-blueglow:
Awatar użytkownika
sin1991
Status: ochrona
Gadu-Gadu: 10535572

Post autor: sin1991 »

a co tego schiza że jesteś chodząca bombą to nie wiem czy to nie jest opentanie bo myśli z bogiem też cisneły się na głowe w moim przypadku :(
ODPOWIEDZ

Wróć do „zaburzenia schizoafektywne”