Narkotyki powinny byc legalne - ankieta

Tu zajmujemy się środkami odurzającymi tylko o ile jest to związane ze schizofrenią.

Moderator: moderatorzy

Narkotyki powinny zostac zalegalizowane?

Tak
26
48%
Nie
24
44%
Nie mam zdania
4
7%

Liczba głosów: 54

Unknown
zaufany użytkownik
Status: Schizo
Kontakt:

Narkotyki powinny byc legalne - ankieta

Post autor: Unknown »

Jak wyzej, glosujcie. ;)
''Insanity - a perfectly rational adjustment to an insane world.'' http://chomikuj.pl/Antypsychiatra

Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.
szalonyFizyk
bywalec

Re: Narkotyki powinny byc legalne - ankieta

Post autor: szalonyFizyk »

i co? jak osiagniemy wiekszosc 2/3 to parlament europejski sie zainteresuje i nas uszczesliwi ?
jestę odpadę atomowę
Awatar użytkownika
imon
zaufany użytkownik

Post autor: imon »

Nie powinny byc nielegalne, ze to ze takie sie staly nalezy im sie ogromne odszkodowanie... to tyle wielki ze koszt tego odszkodowania opuznia i nieco hamuje proces legalizacji... czekolada nie musi byc legalizowana i wiele roznych produktow rowniez nie... sytuacja marihuany w Polsce przypomina nieco historie czarnoskorych w czasch niewolnictwa i ku kux klanu
schizek
zaufany użytkownik

Post autor: schizek »

ja cpałem 11 lat i brałem wszystko plus alko i moim zdaniem marihuana powinna byc legalna ale mowa o wszystkich narkotykach tablet amfa koks lsd idt to jestem zdecydowanie przeciw no ale głupota była taka ze marihuana była i jest zakazana a np dopalacze co bardziej szkodzą były przez długi czas legalne no i w sumie dalej są mozna na necie kupic na ulicy sam nie wiem bo nie cpam juz 6 lat albo 7 nie pamietam no i wychodze tylko do pracy szkoły i do domu nie utrzymuje z nikim kontaktu wiec nie wiem no ale zeby zalegalizowac ziółko to jestem za. Choc człowiek po niej staje sie głupi ale alko tez wyrzera mózg w nadmiarze wiec wszystko z umiarem takie moje zdanie
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

Post autor: hvp2 »

Marihuana leczy jaskrę, padaczkę i daje ulgę przy chorobach nowotworowych i stwardnieniu rozsianym. Poza tym od palenia marihuany nikt jeszcze nie umarł. Zero ofiar śmiertelnych.

Inne narkotyki są mniej dobrotliwe.

Więc osobiście uważam, że zalegalizowana powinna być wyłącznie marihuana.
Awatar użytkownika
Chwast
zaufany użytkownik
Status: Mój kotunio filemon

Post autor: Chwast »

nie mam zdania.

A jeśli już miałbym mieć, to legalne powinny być tylko i wyłącznie te narkotyki które występują naturalnie. Np. konopia indyjska a nie te laboratoryjne krzyżówki GMO, ch* wie co, wzbogacane uranem i muchozolem gdzie THC jest w stężeniu nie wiem jakim w stosunku do ganji. 200%?

Olej z marihuany nie posiada w składzie THC tak apropo
blablabla
schizek
zaufany użytkownik

a naprzykłas kokaina jest przeciesz robiona z lisci koki to twoim zdaniem powinna byc legalna?
Awatar użytkownika
Słonecznik1
bywalec

Post autor: Słonecznik1 »

koka to chwast w jungli rosnie obficie na wszelkiej glabie praktycznie i nie moga sie jej pozbyc a to co oni robia by powstala kokaina to dokladnie nie wiem ale wygląda to jakby wybielacz z liscmi mieszali .
schizek
zaufany użytkownik

czy rosnie wszedzie to nie wiem z tego co kojaze to uprawa wszedzie jest zakazana cos mi sie wydaje ze w kolumbii jakis kandydat na prezydenta chciał zalegalizowac kokaine no ale nie wiem co z tego wyszło
Awatar użytkownika
Chwast
zaufany użytkownik
Status: Mój kotunio filemon

Post autor: Chwast »

Nie wiem jak się robi kokaine z koki. Koka skoro rośnie niech rośnie i w takiej formie przyjmowana powinna być legalna, a to że ktoś zrobi sobie z tego kokaine... teraz nic nie jest legalne a ludzie i tak ćpają (w Polsce). Akcyza powinna być na jakimś sensownym progresywnym poziomie, tzn. konopie na mniejszym niż koka a koka na mniejszym niż grzybki. Zresztą nie wiem, zagłosowałem, że nie mam zdania.
blablabla
RiggedSys
zarejestrowany użytkownik

Post autor: RiggedSys »

Skutki prohibicji sa takie, ze niewinni ludzie ida do wiezien i dostaja wyroki za nieszkodliwe czyny, a kryminalisci zarabiaja. Jakos nie widzialem, by prohibicja uchronila kogokolwiek przed nalogiem, czy naduzywaniem. Wszystko i tak rozbija sie o wychowanie i "predyspozycje".
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Post autor: Antonio Kontrabas »

hvp2 pisze:Marihuana leczy jaskrę, padaczkę i daje ulgę przy chorobach nowotworowych i stwardnieniu rozsianym. Poza tym od palenia marihuany nikt jeszcze nie umarł. Zero ofiar śmiertelnych.

Inne narkotyki są mniej dobrotliwe.

Więc osobiście uważam, że zalegalizowana powinna być wyłącznie marihuana.
Bardzo duzo osob umarlo, np Bob Marley, ale sie o tym nie mowi, bo to dzis nie modne. Nawet w najnowszym polskim dziele Moje corki krowy wiadac golym okiem propagowanie dobrotliwego dzialania maryski.
Przy okazji marihuany zazwyczaj narkomani pija takze alkohol i zazywaja inne srodki, i ciezko w tym wypadku okreslic co tak na prawde bylo przyczyna zgonu. Zazwyczaj to wlasnie alkohol idzie na pierwszy ogien jako winowajca wszelkich zejsc ze skutkiem smiertelnym.
Osobiscie bylem swiadkiem, jak chlopak po zaciagnieciu sie marihuana dostal drgawek i krwotoku z nosa, upadl i rozbil sobie glowe o kaloryfer, podejrzewam, ze takich przypadkow byla cala masa, tylko kto powie na pogotowiu, ze to po trawce? :lol:
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

RiggedSys pisze:Skutki prohibicji sa takie, ze niewinni ludzie ida do wiezien i dostaja wyroki za nieszkodliwe czyny, a kryminalisci zarabiaja. Jakos nie widzialem, by prohibicja uchronila kogokolwiek przed nalogiem, czy naduzywaniem. Wszystko i tak rozbija sie o wychowanie i "predyspozycje".
Owszem, ale lagalizacja spowodowalaby znacznie wieksze szkody. 19 lentia Zuzia nie zapali bo trzeba dillera szukac, bo grozi za to 3 lata itd, ale jakby bylo legalne, to juz chetnie, czemu nie, skoro sprzedaja w sklepie, to musi byc dobre. Hulaj dusza. Podobnie sprawa sie miala z dopalaczami, zrobili legalne, dozwolone po ukonczeniu 24 roku zycia, a i tak dzieciaki cpali prosto pod sklepem i nadal cpaja, a ile tysiecy kupilo i trafilo na reanimacje lub do psychiatryka tylko dlatego ze byly legalne?
Prawda jest taka, ze kto bedzie chcial sie nacpac, to i tak sie nacpa, co nie znaczy, ze nalezy te trucizne szerzyc i ulatwiac do niej dostep.
RiggedSys
zarejestrowany użytkownik

Post autor: RiggedSys »

Osobiście proponuję zupełnie inne rozwiązanie. Sprzedaż legalnych narkotyków z ulotkami i wszelkimi zaleceniami tak jak leków, albo w specjalnych sklepach, albo w aptekach. Ładowanie środków psychoaktywnych w kolorowe saszetki po Zozolach (vide dopalacze) to pomysł psychopatów. Legalność dopalaczy nie dotyczyła przecież ich konsumpcji - na saszetkach było napisane, że nie są przeznaczone do spożycia, a to było perfidne kłamstwo, którego skutki były łatwe do przewidzenia. Papierosy mają ostrzeżenie na 1/3 paczki, że powodują raka, alkohol jak wiadomo, zabija. Narkotyki też. A niektóre nawet mniej niż papierosy czy alkohol, niektóre bardziej. Edukacja.
Awatar użytkownika
Antonio Kontrabas
zaufany użytkownik

Wszyscy wiedzieli do czego sluza, wystarczylo wejsc na oficjalna strone i przypiete do niej forum oraz poczytac barwne wypowiedzi narkomanow.
Obecnie nie jest inaczej, na recepte dostanie sie cala mase narkotykow, czy potrzeba nam jeszcze wiecej? Czy potrzeba nam jeszcze wiecej chorych?
Edukacja nie pomoze, za kazdym razem przewazy ciekawosc i propaganda "zyczliwych" i "pomocnych" ziomali.
Mysle, ze nie mozna powiedziec ktora trucizna jest gorsza, a ktora lepsza, kazda jest zla.
Awatar użytkownika
miś wesołek
zaufany użytkownik
Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu

Post autor: miś wesołek »

Sadzić! Palić! Zalegalizować!
Zalegalizować też MDMA i LSD!
:)
gówno w proszku na kijoszku
Awatar użytkownika
Ćma
zaufany użytkownik

Post autor: Ćma »

Podpisuję się pod słowami Antona. Z własnego przykładu wiem, że narkotyki to nic dobrego. Zresztą nie tylko z własnego. Wystarczy, że spojrzę na ludzi, których znam. Jeśli ktoś nie skończył w porę tej zabawy, źle się to kończyło. Czy to była osoba zaraz po liceum, raczej nie mająca priorytetów w życiu poza ćpaniem i szacunkiem pośród "ludzi ulicy", czy osoby po trzydziestce, mający pracę "na stanowiskach". Żeby pozostać szczerą, nadmienię, że jedna jedyna z takich osób radziła sobie dobrze mimo brania narkotyków, ale jak jest teraz, nie wiem, bo kontakt nam się rozmył.
Awatar użytkownika
miś wesołek
zaufany użytkownik

A ja znam mnóstwo marihuanowców którzy dobrze funkcjonują według modelu społecznego.
Awatar użytkownika
Ćma
zaufany użytkownik

Post autor: Ćma »

Pytanie, ile lat to trwa, jak długo tak jeszcze będą funkcjonować i jak to wygląda poza takim funkcjonowaniem, o jakim piszesz - jak ich samorozwój? system wartości? procesy poznawcze? emocje? relacje?
Awatar użytkownika
miś wesołek
zaufany użytkownik

Ćma pisze:Pytanie, ile lat to trwa, jak długo tak jeszcze będą funkcjonować i jak to wygląda poza takim funkcjonowaniem, o jakim piszesz - jak ich samorozwój? system wartości? procesy poznawcze? emocje? relacje?
Żona, Mąż, Rodzina, Praca, Dzieci, Dobry nastrój. ;) Wystarczy? Procesy poznawcze, system wartości? O czym ty w ogóle piszesz? :lol: Znam takich ze sześciu. Korzystają z dobrodziejstw trawki całkiem często, 3-5 dni w tygodniu.
ODPOWIEDZ

Wróć do „narkotyki”