chetnie poznam jakies osoby
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
Uwaga: zamieszczone tu ogłoszenia są widoczne w całym internecie.
Uwaga: zamieszczone tu ogłoszenia są widoczne w całym internecie.
chetnie poznam jakies osoby
mam 19 lat.mam zdiagnozowana schizofrenie paranoidalna od wrzesnia 2008.chetnie poznam milych ludzi.moje gg to 1617260.pozdrawiam wszystkich
być może zdąże ułożyć jeszcze wszystko przed śmiercią...
Re: chetnie poznam jakies osoby
Widzę że ktoś tu słucha kalibra.
niom slucham;-)
Dobra muza nie jest zła.Co porabiasz?Uczysz się czy już nie?Jak tam samopoczucie.Mi po tych ziołach co 44 podał na forum humor się poprawił.Czas pokaże czy to nie autosugestia.Jeśli chodzi o mużę to ja w twoim wieku słuchałem punka a polski hip hop jeszcze nie istniał za wyjątkiem Liroya.
skonczylam szkole w kwietniu.narazie nie pracuje bo niemam gdzie.staram sie o rente.
Nawet jeśli to autosugestia, to dalej bierz. Jeśli pomagają...fotex pisze:Czas pokaże czy to nie autosugestia.

a po co od razu renta?
daj sobie czas...
daj sobie czas...
ja juz choruje od roku czasu albo i dluzej..
a ja trochę dłużej i co z tego?...
renta to ostateczność.
moja (nowa) lekarka dziwiła się, że nie staram się o rentę.
powiedziałem, że chyba oszalała, żebym to zrobił.
póki walczysz - jesteś zwycięzcą!
poza tym... to bardzo młody wiek... nie ma co samemu się stygmatyzować tak szybko.
renta to ostateczność.
moja (nowa) lekarka dziwiła się, że nie staram się o rentę.
powiedziałem, że chyba oszalała, żebym to zrobił.
póki walczysz - jesteś zwycięzcą!
poza tym... to bardzo młody wiek... nie ma co samemu się stygmatyzować tak szybko.
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Do tego może dojść później problem z poszukiwaniem pracy - taka renta, niestety, stygmatyzuje w Polsce. A na rękę dostanie się niewiele - 500-600 zł. I to w przypadku całkowitej utraty zdolności do pracy. Jeśli nie pracowałeś to chyba nawet mniej.
I co zrobić z takimi pieniędzmi? Jak się samodzielnie utrzymać?
Jeremi ma rację - renta to ostateczność.
I co zrobić z takimi pieniędzmi? Jak się samodzielnie utrzymać?
Jeremi ma rację - renta to ostateczność.
ale z drugiej strony...
lekarka mówiła mi dziś o rencie, ale nie 'inwalidzkiej', tylko o takiej, o której przyszły pracodawca nie będzie nawet wiedział. (ona nazwała ją 'uczniowską').
i w czasie, w którym się choruje, można ją brać i zrezygnować z niej w każdym momencie.
niby tylko 500zł, ale przecież pieniądze nie leżą na ulicy, a praca i studia w trakcie psychozy to niemożliwość.
lekarka mówiła mi dziś o rencie, ale nie 'inwalidzkiej', tylko o takiej, o której przyszły pracodawca nie będzie nawet wiedział. (ona nazwała ją 'uczniowską').
i w czasie, w którym się choruje, można ją brać i zrezygnować z niej w każdym momencie.
niby tylko 500zł, ale przecież pieniądze nie leżą na ulicy, a praca i studia w trakcie psychozy to niemożliwość.
ja mam duze szanse na rente poniewaz zachorowalam przed ukonczeniem 18 roku zycia i w trakcie nauki.narazie nie czuje sie na silach zeby pracowac wiec renta mi sie napewno przyda.