Pokemon GO

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Niemamnie
zaufany użytkownik
Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu

Pokemon GO

Post autor: Niemamnie »

Absolutnym hitem jest gra Pokemon Go. Polska wersja aplikacji jeszcze się nie pojawiła, tymczasem jej krytycy już biją na alarm! Gracze szukają bowiem kolorowych potworków nawet w miejscach, które niekoniecznie są do tego odpowiednie! Skargi na osoby grające w Pokemon Go składają m.in. pracownicy cmentarzy, muzeów i kościołów. W internecie można znaleźć artykuły o ludziach, którzy zbezcześcili groby, zakłócili msze, a nawet - sprofanowali pamięć ofiar nazizmu!

http://www.eska.pl/hotplota/news/pokemo ... ow/n/95169
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
Awatar użytkownika
Lopez30
bywalec
Status: Sprzyjajacy

Re: Pokemon GO

Post autor: Lopez30 »

Awatar użytkownika
raichu
zaufany użytkownik
Status: trener pokemon

Post autor: raichu »

Dla mnie to nie jest wcale zła gra. Sam gram i mam przynajmniej pretekst to jakiejś aktywności. A że pokestopy są na pomnikach, kościołach itp to nie wina gry tylko takie dane system pobrał z gps. Dla mnie to świetna zabawa chodzić po świecie realnym i łapać pokemony. Może ta aplikacja przywróci pokemanię z 2000 roku i czasy świetności pokemona wrócą? Wtedy też wielu krytykowało serial na Polsacie (który leci do tej pory na disney XD) oraz wszechobecne gadżety kolekcjonerskie pokemon. Sam mam ich sporą kolekcję i mi się łezka w oku kręci jak wspominam czasy pokemanii. Wtedy też kościół itp narzekał że to dzieło szatana te całe pokemony. A ja jestem niewierzący i ich zdanie mam gdzieś. Prawdopodobnie to zabiło pokemanię w Polsce - specyficznym kraju. W Japonii ojczyźnie pokemonów a także w Stanach itp są specjalne sklepy pełne gadżetów pokemon. Może następnym krokiem będzie stworzenie realnego świata pokemon. Pozbawionego tego całego syfu naszego świata. Chętnie bym tam trafił. Najlepiej biletem w jedną stronę... Bo tutaj nie ma jutra... (przynajmniej dla mnie). Co do go - gry głównej serii pokemon cały czas wychodziły i nadal wychodzą na 3ds - XY, ORAS teraz czekamy na listopadową premierę Sun i Moon. Tyle że to są gry po 170zł i nie każdego stać na nie oraz dodatkowy sprzęt w postaci konsoli do grania w nie. A coraz lepsze smartfony każdy ma i pobrać darmową apkę może. I dobrze w ten sposób twórcy pokazali że łatwiej zarobić nawet darmowymi aplikacjami niż grami za 200zł o czym świadczy gwałtowny wzrost cen akcji Nintendo po premierze Pokemon Go. Oby inni poszli w ich ślady.
Awatar użytkownika
Chłopiec Papuśny
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 46660127

Post autor: Chłopiec Papuśny »

Grałem w to. Bezsensowna gra. Całkiem odradzam.
ODPOWIEDZ

Wróć do „gry”