ile godzin śpicie na kwetiapiinie
Moderator: moderatorzy
-
- zaufany użytkownik
ile godzin śpicie na kwetiapiinie
XXX
Ostatnio zmieniony sob lis 19, 2016 2:08 pm przez mylovelyengland, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- zaufany użytkownik
Re: ile godzin śpicie na kwetiapiinie
XXX
Ostatnio zmieniony sob lis 19, 2016 2:08 pm przez mylovelyengland, łącznie zmieniany 1 raz.
- seebek
- zaufany użytkownik
Na moje rozumowanie to 1/4 maksymalnej dawki kwety jest odpowiednikiem 5 mg olki.
"Zycie ludzkie jest jak paczka kredek ... Raz kolorowe, a raz czarne, raz ostre, a raz tepe, raz dlugie, a raz krótkie, raz proste, a raz połamane...
Ale to niewazne. Najwazniejsze jest to, jaki obraz nimi namalujesz..."
Ale to niewazne. Najwazniejsze jest to, jaki obraz nimi namalujesz..."
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 72943962
Ja biore kwetiapine 600mg a powolutku schodze na 500mg, potem 450mg aż wreszcie 400. Plan taki mam.
- miś wesołek
- zaufany użytkownik
- Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu
Teoretycznie. Praktycznie - te dwa leki zupełnie inaczej działają. U mnie kweta była całkiem kijowa na urojenia, a najlepiej pomagała olanza. Teraz jestem zdrowy od urojeń. W główce se poukładałem i to najlepszy lek.seebek pisze:Na moje rozumowanie to 1/4 maksymalnej dawki kwety jest odpowiednikiem 5 mg olki.
gówno w proszku na kijoszku
-
- zaufany użytkownik
Też się z tym zgadzam że kwetiapina dla mnie to szajs na urojenia w odróżnieniu od olanzapiny.
- miś wesołek
- zaufany użytkownik
- Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu
Ale może chodziło tu o efekt nasenny. Jak w temacie. Wtedy i tak +- dla olanza za dłuuuugi sen. - za nieporadzenie sobie z problemem "zasypiania". Dla kweta mniejszy + za krótszy sen. Za nieporadzenie sobie z problemem "zasypiania" jednakowo.
gówno w proszku na kijoszku
-
- zaufany użytkownik
XXX
Ostatnio zmieniony sob lis 19, 2016 2:07 pm przez mylovelyengland, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- zaufany użytkownik
Od 23.00 do jakiejś 8.00 - 9.00.
Biorę 150 mg kwetaplex xr i 30 mg abilify. Kładę się spać około 21, 22, budzę się około 9, 10 lub później- czyli nie ma reguły. Wybudzam się na noc i idę do toalety, a potem tak mnie zmula że muszę iść spać.
Na samym abilify, nawet 30 mg, wybudzałam się w nocy i siedziałam po kilka godzin przy kompie, bo nie chciało mi się spać.
Pokładam się za dnia, prawie nic mi się nie chce, ale rzadko kiedy zasnę za dnia...
Nie nadaję się teraz na żadne wypady na miasto, najwyżej na lody...
Na samym abilify, nawet 30 mg, wybudzałam się w nocy i siedziałam po kilka godzin przy kompie, bo nie chciało mi się spać.
Pokładam się za dnia, prawie nic mi się nie chce, ale rzadko kiedy zasnę za dnia...
Nie nadaję się teraz na żadne wypady na miasto, najwyżej na lody...
To, że jakiś lek komuś służy, nie znaczy że nie zaszkodzi innej osobie.
-
- zaufany użytkownik
XXX
Ostatnio zmieniony sob lis 19, 2016 2:03 pm przez mylovelyengland, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- zaufany użytkownik
Znam ten ból. Jak brałem abilify też tak miałem. Dla mnie osobiście na moją psychike nie ma większego gówna niż abilify.jojo pisze:
Tomsoul, uważam, że abilify jest tak słabe, że zwalcza natręctwa, oraz natrętne myśli, a naprawdę przeciwpsychotycznie działa kwetaplex w dawce 100 mg.
Inna zaleta abilify: chudnę na nim, bo mam normalny apetyt.
Aha, na kwetaplex mam mega mocny sen, telefon by chyba mnie nie obudził, ani spadnięcie szafki, jak kiedyś gdy jeszcze nie byłam leczona... To trochę niedobrze, że sypiam jak zabita... Ale mocny sen, to może niekoniecznie skutek działania owego leku, na którym sypiam ponad 12 godzin...
Inna zaleta abilify: chudnę na nim, bo mam normalny apetyt.
Aha, na kwetaplex mam mega mocny sen, telefon by chyba mnie nie obudził, ani spadnięcie szafki, jak kiedyś gdy jeszcze nie byłam leczona... To trochę niedobrze, że sypiam jak zabita... Ale mocny sen, to może niekoniecznie skutek działania owego leku, na którym sypiam ponad 12 godzin...
-
- zaufany użytkownik
Zgadzam się z tobą. Abilify został głównie stworzony dla osób z przewagą negatywów. I mam wrażenie ze o pacjentach z objawami pozytywnymi po prostu zapomniano. Z drugiej strony trudno się nie dziwic jest cała gama starych klasycznych leków neuroleptyków które świetnie działają na pozytywy a w ogóle nie działają na negatywy. I koło się zamyka.
Tomsoul, u mnie w remisji może i przeważają negatywy, ale na za małej dawce abilify: 7.5 mg, oraz 15 mg miałam nawrót.
Nie przejdę na samo abilify, bo jak mam nawrót, to nękają mnie także i pozytywy.
Kwetaplex jakoś nie zwiększa mi apetytu, a ponoć miał spowalniać metabolizm.
Dziś obudziłam się o ósmej rano i nie mogłam już zasnąć- to chyba skutek aktywizacji za pomocą abilify.
Chciałabym chodzić spać o 22, ale kwetaplex i abilify tak mnie usypiają, że to jest niemożliwe.
Nie przejdę na samo abilify, bo jak mam nawrót, to nękają mnie także i pozytywy.
Kwetaplex jakoś nie zwiększa mi apetytu, a ponoć miał spowalniać metabolizm.
Dziś obudziłam się o ósmej rano i nie mogłam już zasnąć- to chyba skutek aktywizacji za pomocą abilify.
Chciałabym chodzić spać o 22, ale kwetaplex i abilify tak mnie usypiają, że to jest niemożliwe.
-
- zaufany użytkownik
Zdecydowanie bardziej usypia cię kwetaplex. Abilishit ma działanie aktywizujące ale w połączeniu z kwetaplexem jego działanie może być "spacyfikowane".
100 mg kwetaplex to chyba dawka podtrzymująca... Może senność kiedyś się zmniejszy... Muszę to przeczekać...
I tak jest minimalnie lepiej niż na kwetaplex 150 xr.
I tak jest minimalnie lepiej niż na kwetaplex 150 xr.
-
- zaufany użytkownik
W sumie 100mg kwetaplexu to bardzo mało. Ja biore 600. Chodze spać o 22-23 a wstaje o 9-10. Także śpie około 11-12 godzin.
400mg kwetiapiny, nadal często mam problemy z zaśnięciem, w dni robocze wstaję chwilę po 6. Dodatkowo biorę hydroksyzynę, nie pomaga mi ona zasnąć, ale dzięki niej nie wybudzam się w nocy. Brak senności w ciągu dnia.
Kiedyś brałam 900 mg kwetiapiny + Abilify, wtedy też miałam problemy z zaśnięciem.
Żadne leki jakie brałam nie wywoływały we mnie senności.
Kiedyś brałam 900 mg kwetiapiny + Abilify, wtedy też miałam problemy z zaśnięciem.
Żadne leki jakie brałam nie wywoływały we mnie senności.
-
- zaufany użytkownik
XXX
Ostatnio zmieniony sob lis 19, 2016 2:04 pm przez mylovelyengland, łącznie zmieniany 1 raz.