Czego warto sie uczyć by mieć dobrą prace ?
Moderator: moderatorzy
- DZIECKO ZDROWIE
- zaufany użytkownik
Czego warto sie uczyć by mieć dobrą prace ?
Fajnie jest skończyć jakiś miły kurs, dokształcić sie, zdobyć nową wiedze w miłym gronie. Czego teraz warto sie uczyć by mieć dobrą prace i pracować we własnym domu ? Programowanie jest na czasie. Co jeszcze ? Znacie jakieś miłe kursy on line ? Może skończymy je razem ?
- deadzoid666
- zbanowany
- Status: student
- Gadu-Gadu: 5473221
Re: Czego warto sie uczyć by mieć dobrą prace ?
Każda praca to durnota!
Psychiatrzy to są takie same przygłupy z niskim IQ jak Wy wszyscy! Debile tacy jak i oni sami dali im wykształcenia wyższe! Odbierać matury ludziom głupim! Maturę musi mieć tylko człowiek mądry i inteligentny! Głupol maturę zdał, a jej nie ma tak naprawdę
- DZIECKO ZDROWIE
- zaufany użytkownik
Twoim zdaniem. To jednak jedyny legalny sposób, żeby zarobić pieniądze. Zapraszam tych którzy wiedzą do tematudeadzoid666 pisze:Każda praca to durnota!
Zostań politykiem.. wszystko wolno, wszystko ci się na leży i wszystko masz a co najważniejsze za nic nie musisz odpowiadać.
W całym chaosie jest kosmos
w całym nie porządku sekretny porządek.
w całym nie porządku sekretny porządek.
Jak coś bardzo lubisz, masz pasję to prawdopodobnie w tym co robisz będziesz się odnajdywał, będziesz rewelacyjny. Lepiej rozwijać mocne strony i przedkładać je nad te słabe. W taki oto sposób powinno się szukać pracy, najpierw kończąc odpowiednią edukację. Naturalnie przy założeniu optymistycznym. Realistycznie i przyszłościowo: informatyka, prawo, medycyna, energetyka. Należy też zadać sobie pytanie czy w Polsce można spełniać marzenia i pewnie tak choć z większym trudem.
Grafika jest łatwiejsza niż programowanie, ale na tych drugich jest większe zapotrzebowanie. W domu zdecydowanie praca przy komputerze, może pozycjonowanie, pisanie artykułów.
Grafika jest łatwiejsza niż programowanie, ale na tych drugich jest większe zapotrzebowanie. W domu zdecydowanie praca przy komputerze, może pozycjonowanie, pisanie artykułów.
Ja też chciałbym co niedzielę w małym drewnianym kościołku wyłamywać sobie dłonie. Ja też chciałbym niewskazany palcami przejść przez życie najpoczciwiej.
Grzegorz Ciechowski
Grzegorz Ciechowski
- DZIECKO ZDROWIE
- zaufany użytkownik
Polecam właśnie grafikę komputerową z DTP, ale faktem jest, że przydaje się talent w tym zakresie.
No more death
warto uczyc sie jezykow
- Chłopiec Papuśny
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 46660127
Informatyków zawsze potrzeba. Tego niższego i wyższego szczebla. Albo opiekun osoby starszej, i do niemiec jechać
- _Alma
- zarejestrowany użytkownik
- Status: sekretarka
- Gadu-Gadu: 8798543
- Kontakt:
Moim zdaniem nauka nie tylko wpływa na późniejszą pracę, poziom życia ale przede wszystkim na nas, na naszą wiedzę, poczytania, kroki, rozwój.
Warto znać języki obce, co najmniej język angielski, warto zrobić prawo jazdy i jak najlepiej znać się na komputerach, Według mnie to są umiejętności po prostu podstawowe, przydatne w wielu zawodach.
-
- zarejestrowany użytkownik
Rozmawiam tylko po polsku, prowadzic samochodu tez nie umiem, i nie sadzę zebym się znała na komputerach. A pracuje i mam się chyba dobrze. Nie ma co straszyć ludzihvp2 pisze:Według mnie to są umiejętności po prostu podstawowe
- karuna
- zaufany użytkownik
- Status: करुणा
- Gadu-Gadu: bla bla
ja tam angielski jakiś mam, ale mi się obecnie przynajmniej w pracy nie przydaje...
może po tej psychologii, światełko jest, ale trzeba zdać, prace napisać...
może po tej psychologii, światełko jest, ale trzeba zdać, prace napisać...
Umiejętność czytania i pisania po angielsku to podstawa,
w końcu naukę tego języka zaczyna się w szkole podstawowej, a sam język
jest wszędzie, jeśli używa się internetu (a kto go nie używa?) Obsługa komputera jest jak umiejętność chodzenia. Nie wie człowiek, kiedy się tego nauczył. Może jeszcze dorzucimy prawo jazdy jako coś, co nie jest oczywistością?
w końcu naukę tego języka zaczyna się w szkole podstawowej, a sam język
jest wszędzie, jeśli używa się internetu (a kto go nie używa?) Obsługa komputera jest jak umiejętność chodzenia. Nie wie człowiek, kiedy się tego nauczył. Może jeszcze dorzucimy prawo jazdy jako coś, co nie jest oczywistością?
Warto dodać, że bezrobocie na F-20 to globalnie ok. 85%. Jest tak nie tylko w Polsce. Nie ma ludzi ze schizofrenią robiących kariery.