Ja nawet nie mam zawodu wyuczonego..

Na takiej komisji z 3 lekarzy to ja po prostu sie zablokuje i nic nie powiem.., bo sie ciągle boje..
LUDZIE POMÓŻCIE MI COS PORADZIC NA TO..

Moderator: moderatorzy
odpisuję pisze:niestety obaiam sie,iz w tej nastepnej komisji skladajacej sie z 3 lekarzy to będzie psychiatra..bo w tej pierwszej wlasnie orzecznikiem nie pyl psychiatra..
Poza tym jak sie stresuje, to nie umiem z siebie nawet wydusic imienia i nazwiska! i oni wtedy na takiej komisji uwazają ze ja moze to robie po zlosci czy cos, ze sie nie odzywam... - a ja sie tak stresuje.., trudno mi mówic nawet o swoich objawach, bo mi wstyd, bo są to rzeczy ktorych sie wstydze, boje..czuje sie ponizona jesli mam opowiadac o tym obcym ludziom..nie wiem jak to przezwyciężyc...wystarczyc powinno ze powiem o tym tylko swojemu lekarzowi a nie jakims debilom co sie ze mnie pozniej będą śmiac...
Poradzcie coś..
klona - chodzi ci o klonozepam(uspokajacz) czy klozapol(neuroleptyk), ja mam obecnie 350 klozapolu rozlozone na caly dzien i tak strasznie nie jest, gorzej ze ślinotokiem rano budze sie caly zasliniony eee obrzydliweWiktoria pisze:Klozapol możesz rozpocząc od dawki 50mg i po dwóch dniach podnieśc do 100 i tak kolejno.Niestety przy klozapolu nie musisz miec wzmożony slinotok. Natomiast z wyglądu po braniu klona daję wszystkim jedynkę.
A mógłby mi ktoś powiedzieć, jakie należy spełniać warunki aby starać się o jakąkolwiek rente. Lecze się 2lata, choruje znacznie dłużej. Przepracowanych lat mam ponad 20 a od 3 gapię sie w sufit na zmianę z atakami furii i szukaniu winnych moich realnych i wyimaginowanych porażek życiowych. Zmulony lekami, nie potrafię już noralnie funkcjonować, bez energii, checi do życia- zbyt strachliwy żeby to skończyć. Skonfliktowany z cała rodziną, bez znajomych. Wiecie, znacie to z własnego doswiadczenia.Anonymous pisze:paranojana odwolywalas sie i co dostalas ta rente?
zobacz tu: http://www.mps.gov.pl/index.php?gid=179 (plus menu po lewej stronie)Anonymous pisze:A mógłby mi ktoś powiedzieć, jakie należy spełniać warunki aby starać się o jakąkolwiek rente. Lecze się 2lata, choruje znacznie dłużej. Przepracowanych lat mam ponad 20 a od 3 gapię sie w sufitAnonymous pisze:paranojana odwolywalas sie i co dostalas ta rente?