Czy chcecie mieć dzieci
Moderator: moderatorzy
-
- zaufany użytkownik
Czy chcecie mieć dzieci
XXX
Ostatnio zmieniony sob lis 19, 2016 2:33 pm przez mylovelyengland, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- zaufany użytkownik
- Status: Schizo
- Kontakt:
Re: Czy chcecie mieć dzieci
Nie, nigdy nie zamierzam ich miec.
''Insanity - a perfectly rational adjustment to an insane world.'' http://chomikuj.pl/Antypsychiatra
Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.
Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.
Również nie chcę mieć dzieci... Z powodu mojego widzimisię, oraz dlatego, że mogły by odziedziczyć po mnie skłonność do mojej choroby i potem na nią cierpieć, do końca życia... Jednak niektórzy schizofrenicy doczekali się zdrowego potomstwa... Więc nie ma reguły...
To, że jakiś lek komuś służy, nie znaczy że nie zaszkodzi innej osobie.
-
- nadużywający
Ja mam dziecko z moja schizofrenia tym dzieckiem jest zaistniała rzeczywistość.
Nie chcę mieć dzieci. Mój mężczyzna na szczęście też nie chce.
ja bym chciała mieć dzieci, ale boję się takiej odpowiedzialności- nie wiem, czy byłabym dobrą matką.
"Wszystko co słyszymy jest opinią, nie faktem. Wszystko co widzimy jest punktem widzenia, nie prawdą." Marek Aureliusz.
Mam mieszane uczucia. Pies wydaje się być obciążeniem zbyt wielkim
i niepotrzebnym, tym bardziej dziecko, które po iluś latach odjedzie
i powie, że się nie prosiło na świat.
i niepotrzebnym, tym bardziej dziecko, które po iluś latach odjedzie
i powie, że się nie prosiło na świat.
- Erika_Kohut
- zaufany użytkownik
- Status: Trójca
- Gadu-Gadu: 48512284
Myślę, że mnie powstrzymywało przed szukaniem sobie partnera przekonanie, że związek=dzieci.
Zresztą, czy to kobieta powinna szukać? I czy powinno się z góry ograniczać założonymi przekonaniami?
Może dziecko byłoby naturalną konsekwencją dobrego związku, ale nic takiego się u mnie w życiu nie zadziało.
Ale co z dziedzicznością i obciążeniami wynikającymi z roli matki?
Małżeństwa choćby znanych ludzi żona była chora i mąż założył sobie nowa rodzinę (np Żeromski, drugie mi wyleciało z pamięci).
Teraz czeka mnie samotna śmierć i czuję samotność, którą chyba tylko dziecko mogłoby wypełnić.
Zresztą, czy to kobieta powinna szukać? I czy powinno się z góry ograniczać założonymi przekonaniami?
Może dziecko byłoby naturalną konsekwencją dobrego związku, ale nic takiego się u mnie w życiu nie zadziało.
Ale co z dziedzicznością i obciążeniami wynikającymi z roli matki?
Małżeństwa choćby znanych ludzi żona była chora i mąż założył sobie nowa rodzinę (np Żeromski, drugie mi wyleciało z pamięci).
Teraz czeka mnie samotna śmierć i czuję samotność, którą chyba tylko dziecko mogłoby wypełnić.
-
- zaufany użytkownik
XXX
Ostatnio zmieniony sob lis 19, 2016 2:33 pm przez mylovelyengland, łącznie zmieniany 1 raz.
To między innymi mam na myśli. Później zakłada swoją rodzinę i rodzice stają się dalszą, częstokroć pomijaną w życiu dorosłych już dzieci.hvp2 pisze: bo od okresu dojrzewania chce mieć własne życie i najchętniej wyjechać gdzieś daleko.
Kompleksów?Uczucie samotności to kwestia biochemii mózgowej lub posiadanych kompleksów.
-
- nadużywający
wszyscy chcą mieć dzieci, ale nie chcą się podjąć trudu wychowania, ale nie maja problemu isc do pracy, zeby miec forse.
Zapewniam Cię, że można mieć kompleks z powodu samotności i w rezultacie cierpieć. A jak się człowiek wyleczy z takiego kompleksu to samotność może być stanem akceptowanym, a nawet docenianym.Wspaniale pisze:Kompleksów?
-
- nadużywający
proszę hvp większą inwence tworcza w złośliwosciach tak, zeby odnosily sie do tematu watku. inaczej to troche plasko jak u twojej dziewczyny xD
Podręcznikowy przykład tzw. projekcji, czyli przypisywania komuś drugiemu własnej motywacji.Błądząc Wśród Znaków pisze:proszę hvp większą inwence tworcza w złośliwosciach tak, zeby odnosily sie do tematu watku. inaczej to troche plasko jak u twojej dziewczyny xD
Nie przyszło mi do głowy, że można mieć komplekshvp2 pisze:Zapewniam Cię, że można mieć kompleks z powodu samotności i w rezultacie cierpieć.Wspaniale pisze:Kompleksów?
z powodu samotności. Ale tak, z tym się można zgodzić,
tak może być.
-
- nadużywający
jak byłem "trochę" chory to nie mowilem lekrzowi o swoich objawach, bo to skonczyloby sie zwiekszeniem dawki leku i pogorszeniem mojego zdrowia. problemy z ktorymi sie borykalem moglem tylko rozwiacac samemu. oczywiscie to bylo tak swiadome jak bieg przed siebie, ale ten bieg przed siebie prowadził do mety. nie wiem czy zrozumiales, bo ja nie
- Erika_Kohut
- zaufany użytkownik
- Status: Trójca
- Gadu-Gadu: 48512284
Tez tak myśle.hvp2 pisze:Zapewniam Cię, że można mieć kompleks z powodu samotności i w rezultacie cierpieć. A jak się człowiek wyleczy z takiego kompleksu to samotność może być stanem akceptowanym, a nawet docenianym.Wspaniale pisze:Kompleksów?
Milosc to iluzja
-
- zaufany użytkownik
- Status: trener interpersonalny
- Gadu-Gadu: 560878
tak chce i bede prosil Boga o coreczke i synka.
jestem urodzonym przywodca
"Kto nie wygra sam ze sobą, ten nie zwycięży nigdy"
bylem juz na piensku siedmiu piekiel ale teraz...chyba sie nawet nie spoce...
"Kto nie wygra sam ze sobą, ten nie zwycięży nigdy"
bylem juz na piensku siedmiu piekiel ale teraz...chyba sie nawet nie spoce...
-
- zaufany użytkownik
XXX