Są tu jacyś ludzie co wyzdrowieli całkowicie ?;)
Moderator: moderatorzy
Re: Są tu jacyś ludzie co wyzdrowieli całkowicie ?;)
Od długiego już czasu czuję się zdrowa, jestem na mega małych dawkach leków. Gdy je odstawię całkowicie i pożyję troszkę, mam nadzieję, że będę mogła twierdząco odpowiedzieć na Twoje pytanie
Ćma - a mega małe dawki leków to jakie? Co bierzesz?
5 mg aryzareli i 10 mg fluo.
I jak? Pracujesz normalnie? Czy może uczysz się, studiujesz? Ja biorę 5mg olanzapiny i 600mg absenoru
I uczę się, i pracuję. Normalnie, bez orzeczenia. W firmie nikt nie wie. W szkole też nie.
Zresztą, w żadnej poprzedniej pracy, na żadnych studiach ludzie nie wiedzieli, że choruję.
Zresztą, w żadnej poprzedniej pracy, na żadnych studiach ludzie nie wiedzieli, że choruję.
-
- zaufany użytkownik
- Status: Student
Ja jadę na 3 mg rispo juz dobrze mi idzie ze schorzeniem ostatnio było 5 jak zjade do 1 to będę z siebie dumny
-
- zaufany użytkownik
I będę walczył z uporem z ta choroba aż wygram ! Determinację mam niesamowita
- Erika_Kohut
- zaufany użytkownik
- Status: Trójca
- Gadu-Gadu: 48512284
Ja miałam zespół odstawienie i psychozy na studiach. Z wcześniej miałam złe dobrane leki i nic prawie nie pamietam oprócz ciężkiego ciała i myślenia, ledwo co chodziłam. Szkoda trochę. Chciałabym spróbować, ale ja nie wiem czy mnie przyjmą po tym co zrobiłam.
Milosc to iluzja
-
- zaufany użytkownik
- Status: Schizo
- Kontakt:
Sa tez tacy, ktorzy nigdy nie mieli psychoz, a jednak zostali zdiagnozowani i pomawiani o schizofrenie - jak wiadomo skutki diagnozy maja wplyw na reszte zycia. Pisze o ofiarach psychiatrii, ktore chorowaly by dzieki 'lekom' gdyby je braly. Ja jestem jedna z nich.
''Insanity - a perfectly rational adjustment to an insane world.'' http://chomikuj.pl/Antypsychiatra
Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.
Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.
-
- zaufany użytkownik
Psychiatria to pomoc w trudnych momentach , rozmowa jest ważniejsza niż proszek rozmawiał ktoś o twoich problemach jak miałaś zespol ?
-
- zaufany użytkownik
Ja dzięki rozmowie z terapeuta z rodziną i traktowaniu mnie jak zdrowego człowieka czuje się coraz lepiej dużo łez wylałem juz przez to ale to potrzebne bo oczyszcza człowieka
-
- zaufany użytkownik
Rozumienie siebie akceptacja świata dla ludzi wrażliwych po traumach trwa latami to nie jest tak ze weźmiesz proszek i będzie git bo ich by trzeba łykać całe garście ważne jest to jak zyjesz czy rozmawiasz o swoich problemach czy nie wstydzisz się swoich emocji uczuć tych z przed i w trakcie choroby kontakt duchowy z innymi śmiałbym powiedzieć ze miłość do innych nie ciągle żywienie urazy interpretacja siebie samego i praca praca jeszcze raz praca mniej myślenia więcej uczuć
-
- nadużywający
ja będąc rzekomo jeszcze nie chory to znaczy jeszcze nie przyjmowalem leków, to moje wszystkie dziwactwa były traktowane jako dziwactwa tera jestem chory.
ludzi wtedy potrzebowalem do tego żeby NIE przeszkadzali. dzisiaj jestem wylewny jak dziuerwe sitko, co mnie wkurza, bo dawniej mówiłem rozmowny jak pantomimiarz. to chroniło osobowość.
ludzi wtedy potrzebowalem do tego żeby NIE przeszkadzali. dzisiaj jestem wylewny jak dziuerwe sitko, co mnie wkurza, bo dawniej mówiłem rozmowny jak pantomimiarz. to chroniło osobowość.
-
- zaufany użytkownik
Paradoks im więcej wylejesz z sobie tym na dłużej wrócisz do swojej starej osobowości
Na przykład ja - zaczęłam słyszeć głosy i byłam w szpitalu psychiatrycznym w sierpniu i wrześniu 2012 roku; wypisano mnie z diagnozą schizofrenii paranoidalnej. Nigdy nie miałam nawrotu, chociaż nie biorę leków.
-
- nadużywający
Mogę ci powiedzieć wszystko o sobie. Tylko nie wiem co cie interesuje.Mates pisze:Paradoks im więcej wylejesz z sobie tym na dłużej wrócisz do swojej starej osobowości
- wowo
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 9697465
Takich co wyzdrowieli całkowicie prawdziwych schizofreników szukać ze świecą.
-
- zaufany użytkownik
Trzeba się przyłożyć do procesu zdrowie nia☺
- Dobro
- zaufany użytkownik
- Status: Karuṇā करुणा
- Gadu-Gadu: bla bla
warto zdrowieć...
ja polecam ciszę, medytację
ja polecam ciszę, medytację
Niech wszyscy będą szczęśliwi
Niech wszyscy będą zdrowi
Niech wszyscy dostrzegają dobro
Oby nikt już nie cierpiał
Niech wszyscy będą zdrowi
Niech wszyscy dostrzegają dobro
Oby nikt już nie cierpiał