Problem z internetem
Moderator: moderatorzy
Problem z internetem
Witam, od poniedziałku mam problem z netem. Otwierają się tylko nie które strony np. Interia, YouTube. Pozostałe nie chcą się wczytać min ta strona i inne portale wp.pl Onet itd. Komunikat to zbyt długie oczekiwanie na odpowiedź załadowania strony. Był u mnie pracownik serwisowy z multimedia polska i u niego laptop działał.
Syn mi przywrócił system do Windows 7 z Windows 10. Zainstalował od początku cały system. Komputer jest czysty nic jeszcze na nim nie instalowałem i problem istnieje nadal. Sprawdzałem kabel połączony z modemem i też jest sprawny. Mam stacjonarnego PC, nie korzystam z routera tylko modem z kablem. Stary laptop też działa po podłączeniu do neta.
Już nie mam nerwów i nie wiem co mam robić. Może to karta sieciowa ale są strony co się wczytuja. Proszę o pomoc w tej sprawie.
Czy iść jutro do sklepu komputerowego i kupić nową kartę sieciową.
Dziękuję z góry za pomoc. Korzystam w tej chwili z smartfona. Pozdrawiam
Syn mi przywrócił system do Windows 7 z Windows 10. Zainstalował od początku cały system. Komputer jest czysty nic jeszcze na nim nie instalowałem i problem istnieje nadal. Sprawdzałem kabel połączony z modemem i też jest sprawny. Mam stacjonarnego PC, nie korzystam z routera tylko modem z kablem. Stary laptop też działa po podłączeniu do neta.
Już nie mam nerwów i nie wiem co mam robić. Może to karta sieciowa ale są strony co się wczytuja. Proszę o pomoc w tej sprawie.
Czy iść jutro do sklepu komputerowego i kupić nową kartę sieciową.
Dziękuję z góry za pomoc. Korzystam w tej chwili z smartfona. Pozdrawiam
Wystarczy tylko się uśmiechnąć, by ukryć zranioną duszę i nikt nawet nie zauważy, jak bardzo cierpisz....
-
- nadużywający
Re: Problem z internetem
jakie jeszcze strony ci się nie wczytują, lemro? może to kontrola rodzicielska?:D

Czy na wszystkich przeglądarkach tak się dzieje ??
No może być ze to karta sieciowa pada.
W komisie taką kartę można za 10 zł kupić wiec nie jest to duży wydatek raczej.
No może być ze to karta sieciowa pada.
W komisie taką kartę można za 10 zł kupić wiec nie jest to duży wydatek raczej.
W całym chaosie jest kosmos
w całym nie porządku sekretny porządek.
w całym nie porządku sekretny porządek.
Nie wczytuja się różne strony min nasze forum i na różnych przeglądarkach chrome, Firefox. Na infolinii multimedia też mi zasegurowano że to może być z kartą sieciową. Po ich stronie jest wszystko ok. Jutro podejde do komputronik i kupię nowa , cena to około 30 zł.
Wystarczy tylko się uśmiechnąć, by ukryć zranioną duszę i nikt nawet nie zauważy, jak bardzo cierpisz....
Wczoraj rano jak wstałem, problem istniał nadal. Gdy poszedłem min po zakup nowej karty sieciowej i wróciłem do domu, po upływie około 2 godzin. Internet już działał bez problemu. 

-
- zaufany użytkownik
- Status: Schizo
- Kontakt:
Jaki dostawca netu za te problemy odpowiada? Moga oni przeciez blokowac klientom dostep do niektorych stron - cenzura w PL rzecz jasna nie wystepuje w takim stopniu jak np. za chinska zapora, ale podobno zdarza sie niekiedy. https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Cenzura_w_Internecie
Ostatnio zmieniony czw mar 03, 2016 1:22 pm przez Unknown, łącznie zmieniany 1 raz.
''Insanity - a perfectly rational adjustment to an insane world.'' http://chomikuj.pl/Antypsychiatra
Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.
Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.
Na infolinii Multimedia powiedzieli, że z ich strony działa wszystko poprawnie i to wina komputera a oni nie są od komputerów, tylko od dostarczania internetu.
Dziwne to wszystko, na starym 10 letnim laptopie wszystko było ok. Pewnie to było po ich stronie ale tego to im raczej nie udowodnię.
Dobrze że syn kończy technikum informatyczne w tym roku i zrobił co mógł i nie musiałem wydawać kasę za informatyka.
Nowa karta sieciowa, okazała się nie potrzebna, zapłaciłem za nią 40 zł.
Dziwne to wszystko, na starym 10 letnim laptopie wszystko było ok. Pewnie to było po ich stronie ale tego to im raczej nie udowodnię.
Dobrze że syn kończy technikum informatyczne w tym roku i zrobił co mógł i nie musiałem wydawać kasę za informatyka.
Nowa karta sieciowa, okazała się nie potrzebna, zapłaciłem za nią 40 zł.