co myślicie o braniu małych dawek leków podtrzymujących w czasie ciąży?

Moderator: moderatorzy

Mrai
zarejestrowany użytkownik

co myślicie o braniu małych dawek leków podtrzymujących w czasie ciąży?

Post autor: Mrai »

Ten temat u mnie powraca. Co myślicie o podtrzymujących dawkach leków w czasie ciąży? Za rok konćzę studia magisterskie, pewnie w lipcu będę miała obronę, obecnie pracuję, coraz lepiej idzie mi zmywanie, sprzątanie domu. Wiem, że nie jest jeszcze idealnie. Do tego podjęłam odchudzanie - mam dużą nadwagę, chcę zrzucić sporo kilogramów do przyszłego lata. Obecnie biorę 300 mg Kwetapleksu wieczorem i 15 mg Abilify rano. Rozmawiałam z pewnym doktorem, który powiedział, że nie ja jedna byłam w ciąży na niskich dawkach leków i on raczej dbał by o stabilną sytuację rodzinną i tym się bardziej martwił. Mam 30 lat, męża który mnie bardzo kocha, choć czasem rzeczywiście się kłócimy. Słyszałam, że czasami całkowite odstawienie leków w ciąży jest gorsze niż branie małych dawek podtrzymujących w trakcie, ponieważ matka może mieć nawrót i wtedy dzieciątko ma rewolucję w szpitalu. Proszę o wasze opinie. Chciałabym w przyszłym roku w lato starać się o dziecko...
Mrai
zarejestrowany użytkownik

Re: co myślicie o braniu małych dawek leków podtrzymujących w czasie ciąży?

Post autor: Mrai »

Czy śą na forum matki które brały leki podczas ciąży, a jeśli tak to jakie? Bardzo proszę o Wasze odpowiedzi...
jagienka
zaufany użytkownik

Post autor: jagienka »

ponawiam pytanie:)
Awatar użytkownika
Alexa22
zaufany użytkownik

Post autor: Alexa22 »

Ja brałam przez całą ciążę abilify w dawce 7,5mg z polecenia mojego lekarza. Nie pozwolił mi odstawić leku na ten czas. No i na szczęście córka urodziła się zdrowa i dostała 10 punktów w skali APGAR :-) Jednak po ciąży mam zalecenie, żeby znowu brać 15mg, no i nie mogę karmić piersią przy tym leku.

Pozdrawiam.
Maniek1234
zaufany użytkownik
Status: trener interpersonalny
Gadu-Gadu: 560878

.

Post autor: Maniek1234 »

.
jestem urodzonym przywodca
"Kto nie wygra sam ze sobą, ten nie zwycięży nigdy"
bylem juz na piensku siedmiu piekiel ale teraz...chyba sie nawet nie spoce...
ODPOWIEDZ

Wróć do „ciąża, macierzyństwo”