Clopixol depot

zuclopenthixol

Moderator: moderatorzy

GOCHA
zaufany użytkownik

Clopixol depot

Post autor: GOCHA »

Czy u kogoś z Was pojawiły sie skutki uboczne przy przyjmowaniu Clopixolu Depot 200 mgr raz na cztery tygodnie? Ostatnio byłam w szpitalu 10 lat temu i odtąd przyjmuje te zastrzyki. Od jakiegos czasu wzmaga sie u mnie seność tuż po przyjęciu leku. Potrafię przespać kilkanaśćie godzin w ciągu doby. To raczej by mnie nie martwiło gdyby nie to że ostatnio przez dwa dni po przyjęciu leku w okresach gdy nie śpie dopada mnie silny lęk. Nigdy nie miałam lęków na tle spolecznym nawet tuż po wyjściu ze szpitala garnęłam się do ludzi. Te lęki też są innej natury. Potrafię 3 razy zmierzyć sobie ciśnienie, oglądac sobie znamiona zastanawiając sie czy nie rakowacieją, albo kładę sie do łóżka z głębokim przekonaniem ze nie dożyje następnego dnia. Po dwóch trzech dniach mój stan psychiczny wraca do normy. Ostatnio lęk dopadł mnie w pracy ale jakoś sie opanowałam. Obecnie od 4 lat mieszkam i pracuje w Dublinie i Polski psychiatra jest tu jeden a do irlandzkiej służby zdrowia nie mam zaufania. Zastrzyki podaje sobie domięśniowo w nogę sama odkąd tu jestem. Byłam juz oczywiście u polskiej psychiatry a ona przepisała mi do stosowania doraźnego najniższa dawkę xannaxu . Czy ktoś coś wie o zmniejszeniu dawki Clopixolu i czy po takim czasie przyjmowania leku jest to wogóle wskazane ? A jeżeli to nie jest możliwe to co można przyjmować doraźnie na zmniejszenie lęku? Xannax niestety nie do końca jest skuteczny.
Awatar użytkownika
Nowy
zaufany użytkownik

Re: Clopixol depot

Post autor: Nowy »

Przyjmuję Clopixol depot od 3 lat, a od roku co 4 tygodnie. Nie miałem takich objawów. Może dlatego, że to dopiero 3 lata?
Awatar użytkownika
misiek25
zaufany użytkownik

Post autor: misiek25 »

ja biore clopixol depot od sierpnia 2008 ,na początku 1 amp i było w miare możliwości pózniej 2 amp co 10 dni i wtedy był koszmar ja nie nawidze tego leku,bardzo mnei powykrecało od tych zastrzyków szczególni ena poczatku teraz czuje naprezenia w nogach przez co nie moge zasnać i siedzieć cały czas sie krece,w szpitalu gdzie mi go podali strasznie zle znosiłem jego skódki uboczne mimo to ze i tak mi nie pomaga i tak ma mnustwo skudków ubocznych nie odsatwili mi go ,Miałem czasmi bardzo cieżko kladke piersiaową cieżko mi było oddychać.

Bardzo bym chciał wyjechać do Angli ale nie znam lekarzy adresów jakiegoś kontaktu no i najważniejsze nie mam pracy :), Ciekawe czy można robić sobie samemu zastrzyk np w noge czy to nie szkodzi obawim sie że bym zemdlał

teraz jade do warszawe na zmiane leku i bardzo sie ciesze po co mam sie meczyć bede testował inne leki
skorpion :0)
GOCHA
zaufany użytkownik

Zastrzyk w nogę robie sobie od czterech lat odkąd jestem w Dublinie i zaproponowała to moja lekarka. Własciwie nie ma różnicy mięsień to mięsień tylko trzeba pamiętać ze iniekcja musi być glęboka bo jak nie to można sobie ropień zrobić. U mnie w szpitalu nauczyła mnie pielęgniarka w gabinecie zabiegowym,nikomu nie radze zaczynać samemu zastrzyków dopóki ktoś doświadczony nie pokaże gdzie wbijać żeby nie trafić na nerw i to czy w nogę czy w pośladek trzeba wiedzieć jak. Do lekarza tu nie chodzę tylko moja psychiatra z Polski przepisuje mi na zapas. Teraz np moi rodzice poszli do naszego lekarza rodzinnego i mają mi przyslać pocztą 6 zastrzyków. Nie polecam oczywiście nikomu rezygnować z terapii czy wizyt u lekarza, mój stan jest w miarę ustabilizowany od 9 lat.
Skutki uboczne pojawiły mi sie niecały rok temu, ale nikogo nie chce straszyć, bo każdy indywidualnie reaguje na ten czy inny lek.Zresztą warto było brać leki żeby 10 lat nie być w szpitalu. Gdzies wyczytałam ze nie można clopixolu brać 10 lat i dlużej bo cos tam (nie pamiętam dokładnie co) wytwarza sie w mózgu i trzeba juz brać do koca życia. Prawdę mówiąc juz dawno temu pogodziłam sie ze musze brać zastrzyki, cukrzycy musza jeszcze częściej. Są małe dzieci które sie dializują co drugi dzień, zastrzyk raz na cztery tygodnie to nie tragedia. Tylko te lęki przez dwa trzy dni mnie wykańczają. Teraz tego nie mogę znaleźć ale znalazłam gdzieś w internecie ze ktoś bierze jedną trzecia ampułki co trzy tygodnie i nie ma absolutnie żadnych skutków ubocznych. Może cos takiego załatwiło by sprawę? Czy jest ktoś kto ma taka dawkę?
Co do wyjazdów za granice to zaraz żeby nie robić bałaganu zacznę temat w innym miejscu. Zatytułuje go Irlandia
Awatar użytkownika
Nowy
zaufany użytkownik

Post autor: Nowy »

Gocha, nie próbuj sobie sama zmieniać dawki. Dawka graniczna, to jedna ampułka co 4 tygodnie. Chyba przyzwyczaiłaś się do tych skutków ubocznych, więc bierz lekarstwo i powodzenia.
Awatar użytkownika
Darius
moderator
moderator

Post autor: Darius »

Gocha nie mam doświadczenia z clopixolem, ale jak chcesz mienić dawkę to chyba warto (nawete telefonicznie) skonsultować z lekarzem.
Pozdrawiam
Kocham życie - ale czy życie kocha mnie???
Anonim
zaufany użytkownik

Post autor: Anonim »

A po co od razu robic sobie zastrzyki. Przecież clopixol jest w tabletkach. Ja go tak biorę.
GOCHA
zaufany użytkownik

Wolę brać zastrzyki niż tabletki, bo zastrzyk biorę raz na cztery tygodnie i mam z głowy przyjmowanie leków. A może ktoś poleci mi coś doraźnie na zmniejszenie lęków albo jakieś techniki na pozbycie lub choćby redukcję tychże?
Awatar użytkownika
zbyszek
admin
Status: webmaster
Kontakt:

Post autor: zbyszek »

Goha, nie wiem, czy clopixol ma działanie antylękowe. Może należałoby dodać coś antylękowego. Zwróć jednak uwagę na to w jakich sytuacjach lęki ustępują. Mam wrażenie, że powinny zmniejszać się gdy jesteś w grupie innych życzliwych i wrażliwych na Ciebie osób. Wtedy w jakiś sposób one się rozkładają. Kłopot w tym, żeby znaleźć odpowiednie otoczenie przyjaciół. O to warto się starać.
Miś Uszatek
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: 72943962

Post autor: Miś Uszatek »

Mam pytanie. Biorę właśnie clopixol 10 mg w tabletkach, oprócz niego biore jeszcze sulpiryd 700 mg. Mój problem polega na tym że mam urojenia. Wydaje mi się że ludzie się mi przyglądają, że sa mi wrodzy, że mówią o mnie. Czy oprócz sulpirydu te 10 mg clopixolu wystarczy na urojenia? Biore go dopiero 6 dni. Pozatym za 3 dni mam dostać zastrzyk 1 ampułke clopixolu i w związku z tym 1 ampułka odpowiada ilu mg clopixolu w tabletkach???
GOCHA
zaufany użytkownik

Clopixol bez wątpienia ma działanie antyurojeniowe ale nie od razu Krakow zbudowali. Leczenie niestety moze potrwac. Co do dawkowania to są pewno różne zastrzyki i różne tabletki. Ja biorę zastrzyk o przedłużonym działaniu wysoką dawkę ale za to raz na kilka tygodni.
_Piotr_
bywalec

Post autor: _Piotr_ »

..
Ostatnio zmieniony śr sty 16, 2019 7:23 pm przez _Piotr_, łącznie zmieniany 4 razy.
_Piotr_
bywalec

Na pewno też oddziałuje na receptory sigma i u(mi), poprzez sprzężenie receptorami dopaminergicznymi.
Ostatnio zmieniony pn cze 19, 2017 1:15 am przez _Piotr_, łącznie zmieniany 3 razy.
Melisa
zaufany użytkownik

Post autor: Melisa »

W czasie pierwszej, bardzo ostrej psychozy dostałam zastrzyk z Clopixolu 100 mg, strasznie mnie po nim powykręcało, szczególnie szczęka rozjeżdżała mi się na boki, śliniłam się, okropność! Fajnie że innym ten lek pomaga.
Melisa
_Piotr_
bywalec

Bo dostałaś zastrzyk Clopixol Acuphase a to co innego niż Clopixol Depot, inaczej działa.
harry56
zarejestrowany użytkownik
Gadu-Gadu: harrybrown3665@gmail

Post autor: harry56 »

Ja preferuję Warkę.

gclub
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

To znaczy co warkę? Piwo?
_Piotr_
bywalec

Ja Jack Danielsa z colą i lodem. Ale i Finlandia ujdzie 8)
Awatar użytkownika
AniaNieIstnieje
zaufany użytkownik

Post autor: AniaNieIstnieje »

Ja biorę 200 mg na dwa tygodnie. Tak na początek. Docelowo mam brać dwa razy tyle. Na razie mam jeszcze Clopixol tabletki 20 mg wieczorem. Na moje lęki pomaga mi Pregabalina. Biorę (chybak) duże dawki 150-150-300 mg dodatkowo Relanium doraźne i Moklobemid. Czuje się relatywnie dobrze. Jedyne skutki uboczne jakie mam po Clopixolu to "tylko" straszny ból nóg i czasem skurcze mięśni. W porównaniu do Clopixolu Acuphase, który miałam w szpitalu to, to co jest teraz to jak drobne swędzenie.
Najsmutniejsza jest świadomość, że najgorsze w tym wszystkim nie jest to czego nie ma a to co jest...
Miś Uszatek
zaufany użytkownik

Sporo bierzesz i nie mam tu na myśli ilość ale siłe. Ja brałem 120 mg co dwa tygodnie i czułem się fatalnie. Do tego pregabalina 600 mg ,ja biore 150 mg. Ale najważniejsze że dobrze się czujesz na takim zestawie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „clopixol”