Zagrożona wolność mediów w Niemczech

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Tal
zaufany użytkownik

Re: Zagrożona wolność mediów w Niemczech

Post autor: Tal »

Wspaniale pisze:
arq pisze:W temacie wątku wypowiedź niemieckiego dziennikarza po której mam nadzieję co niektórzy przejrzą na oczy.
Niektórzy nie przejrzą na oczy nawet gdyby na ich oczach mordowano, gwałcono. Zawsze znajdą jakieś wytłumaczenie wypierając rzeczywistość. Są tacy, co nawet doświadczając na sobie tego czego przedtem nie chcieli widzieć, będą dalej trwać przy swoim.
No własnie, czy takie osoby muszą zobaczyć na własne oczy legion muzułmanów z imam'em na czele jak gwałcą dziewczynę, albo odcinają głowę niewiernemu niczym plaster miodu, by zdać sobie sprawę w końcu, że cała ta sytuacja ma podwójne dno.

Masz rację, zawsze znajdą się ludzie, którzy pomimo, że doświadczyliby na własnej skórze (czego nie życzę) okropności o których teraz wrze niczym w rozdrażnionym ulu to będą wypierać się traumatycznych faktów, które w swoim czasie i tak ich dopadną, ale czy to nie nazywa się sadomasochizm? albo manipulacja? bo już nie mam słów i pomysłów jak trafić do takich ludzi.

Zachęcam do wysłuchania kilku zdań normalnego uchodźcy i niemieckiego polityka, który świadomie bądź nie wyjawił o co tak naprawdę chodzi.
Obie wypowiedzi świetnie się uzupełniają.

Wreszcie jakiś normalny uchodźca - uchodźca mówi "Europa importuje wojnę"
Kryzys imigracyjny : niemiecki polityk wygadał się o co tu chodzi
Ostatnio zmieniony wt sty 19, 2016 3:54 pm przez Tal, łącznie zmieniany 1 raz.
"Bo wszystko, co się narodziło z Boga, zwycięża świat. A tym zwycięstwem, które zwyciężyło świat, jest nasza wiara." (1 J 5,4)
Awatar użytkownika
unreal
zaufany użytkownik

Post autor: unreal »

Ten "normalny uchodźca" nie jest muzułmaninem.
Ten "polityk niemiecki" to obecny minister finansów.
LaDopamina
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 9
Kontakt:

Post autor: moi »

arq pisze:
moi pisze:Prawda jest dla wybranych, jak mawiał Poncjusz Piłat
Zrób mi przysługę Moi i znajdź źródło tych słów, bo z tego co się orientuję Piłat w rozmowie z Jezusem powiedział: "Cóż to jest prawda?" (J 18:38)
Arq, trzeba było czytać apokryfy :) Lektura obowiązkowa na filologii polskiej.

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
Niemamnie
zaufany użytkownik
Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu

Post autor: Niemamnie »

Nie napiszę dużo ponieważ mieszam słowa.

W Niemczech dochodzi do niebezpiecznych procesów społecznych, które są za aprobatą rządu.
Nie wiem o co w tym chodzi, ale nie chcę aby Niemcy uczyli Polski demokracji jak ich demokracja jest wątpliwa w dłuższej perspektywie.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
Awatar użytkownika
Tal
zaufany użytkownik

Post autor: Tal »

moi pisze:Arq, trzeba było czytać apokryfy :) Lektura obowiązkowa na filologii polskiej.Pozdrawiam.m.
Do apokryfów podchodzę z dystansem i przyznaję, że nie czytałem nic, ale jak Bóg da i znajdę czas to zajrzę, tym bardziej że wszystkie mam w jednej księdze tj. Biblii Brzeskiej, którą sobie sprezentowałem. :D
"Bo wszystko, co się narodziło z Boga, zwycięża świat. A tym zwycięstwem, które zwyciężyło świat, jest nasza wiara." (1 J 5,4)
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 9
Kontakt:

Post autor: moi »

To są bardzo ciekawe opowieści: jak Jezus, jako dziecko uzdrawiał martwe ptaszki i jak w rękach przeniósł rzekę w inne koryto :)

No i apokryfy występują nie tylko w Biblii Brzeskiej. Jest to bardzo obszerna literatura.

Pozdrawiam.m.
pogrzebany żywcem
bywalec

Post autor: pogrzebany żywcem »

Częściowo offtop, ale tylko częściowo. :P Wszak większość tutejszych użytkowników twierdzi, że Gazeta Wyborcza to niemiecka i żydowska gazeta a temat jest o niemieckich mediach.

Poza tym informacja arcyzabawna. :lol:
Wraz z wymianą rady nadzorczej i powołaniem Michała Krupińskiego na stanowiska prezesa zarządu PZU, Prawo i Sprawiedliwość przejęło kontrolę nad największym zasobem kapitału na krajowym rynku finansowym. PZU nie dość, że sam ma znaczące środki finansowe, to jeszcze zarządza wielkim majątkiem. Dzięki temu rząd Beaty Szydło pośrednio pełni teraz rolę współwłaściciela... wydawcy Gazety Wyborczej.

Hahahahahahahahaha...!!!
Wyborcy PISu na wszystkich forach piszą, że GW to żydowska, komunistyczna i niemiecka gazeta. Teraz okazuje się, że właścicielem GW jest PIS ergo PIS to żydzi, komuniści i Niemcy. :lol: Zawsze to wiedziałem, ale jak to pisałem to nazywano mnie chamem a mój język rynsztokowym a tu proszę wyszło szydło z worka.

Pozdrawiam garstkę myślących.
ODPOWIEDZ

Wróć do „polityka”