Głosy (pytania)
Moderator: moderatorzy
- DZIECKO ZDROWIE
- zaufany użytkownik
Głosy (pytania)
Gnoją, wrabiają a pózniej gnoją, uczą błędnych szkół, niszczą, i co jeszcze ? Jakie są twoje doświadczenia ? Jak załapujesz te dobre głosy ? hmm, głosy to tylko głosy, ale do kogo należą twoim zdaniem ?
- Petrus2
- zaufany użytkownik
Re: Głosy (pytania)
Może człowiek jest takim odpowiednikiem odbiornika radiowego.
Dobrze nastrojony słyszy tylko jedną stację (np. na UKF). Gdy zaczyna się rozstrajać "łapie" kilka stacji (np. dłuższe fale).
Takie moje prywatne przemyślenia odnośnie bytu ludzkiego i innych (niekoniecznie ludzkich) w perspektywie szerszej niż znany nam czterowymiarowy świat.
Dobrze nastrojony słyszy tylko jedną stację (np. na UKF). Gdy zaczyna się rozstrajać "łapie" kilka stacji (np. dłuższe fale).
Takie moje prywatne przemyślenia odnośnie bytu ludzkiego i innych (niekoniecznie ludzkich) w perspektywie szerszej niż znany nam czterowymiarowy świat.
76746f6c64406a6162626572706c2e6f7267
- AniaNieIstnieje
- zaufany użytkownik
Jak jak słyszałam głosy to one nigdy mnie nie gnoiły. Były raczej miłe. Jedyne co mnie w nich przeszkadzało to to że ciągle kłamały. Opowiadały niestworzone historie. To co dało się potem potwierdzić w życiu okazywało się zupełnie inne od tego jak o tym mówił głos.
Najsmutniejsza jest świadomość, że najgorsze w tym wszystkim nie jest to czego nie ma a to co jest...
a.
Ostatnio zmieniony pt sty 01, 2016 11:01 pm przez Gehenna, łącznie zmieniany 1 raz.
Głosy mojej córki są zazwyczaj wredne. Ciągle ją męczą, wołają.Mówią np:
-Gdzie jesteś?
-Co robisz?
- Choć do pokoju co tam będziesz tak sama siedzieć ( moim lub męża głosem)
-Jesteś wariatką
-Oni uważają że jesteś nienormalna
-Chce cię zabić
-Uduś ją, zabij
-nie zaśniesz
O tych mi powiedziała Domi, wołają ją też po imieniu lub powtarzają ostatnie słowo na okrągło jak echo.
Czy one dają kiedyś spokój?
-Gdzie jesteś?
-Co robisz?
- Choć do pokoju co tam będziesz tak sama siedzieć ( moim lub męża głosem)
-Jesteś wariatką
-Oni uważają że jesteś nienormalna
-Chce cię zabić
-Uduś ją, zabij
-nie zaśniesz
O tych mi powiedziała Domi, wołają ją też po imieniu lub powtarzają ostatnie słowo na okrągło jak echo.
Czy one dają kiedyś spokój?
Dogmatyczne wyrocznie lekarskie nie robią już na mnie żadnego wrażenia.
- Dobro
- zaufany użytkownik
- Status: Karuṇā करुणा
- Gadu-Gadu: bla bla
Różnie może być. Wiele do przejścia. Ważne, żeby wiedzieć, że się myśli, przejdą.Grażka73 pisze:Czy one dają kiedyś spokój?

-
- zaufany użytkownik
- Status: Schizo
- Kontakt:
Nigdy nie mialam tzw. glosow, ani jakichkolwiek innych omamow, jednak psychiatrzy byli innego zdania - ci glupcy stwierdzili, ze 'prawdopodobnie halucynuje sluchowo', zalosni pseudonaukowcy probujacy udawac medykow.
''Insanity - a perfectly rational adjustment to an insane world.'' http://chomikuj.pl/Antypsychiatra
Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.
Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.
Czy w czasie choroby te przebrzydłe głosy na jakiś czas dały wam spokój, a potem znów się pojawiały? Chodzi mi dokładnie o to, że przez jakiś tydzień córce się poprawiło, a po tym czasie znowu zaczęły uprzykrzać jej życie.
Dogmatyczne wyrocznie lekarskie nie robią już na mnie żadnego wrażenia.
Ja mam tak, że choroba chwilami ustępuję. Głosów wewnętrznych mam mało. Niektóe z nich są motywujące, inne obraźliwe (może to zależeć od "nastroju"
) . Częściej pojawia mi się głos np. z telewizji, lub w muzyce. Tak jakbym czuła, że komunikat jest kierowany specjalnie do mnie, jakby przesłanie od jakiś aniołów...

Dla wnikliwych (jest też o głosach):