Niestety, link nie działa. Jeśli możesz, skopiuj, proszę, artykuł w poście.unreal pisze:
http://ici.radio-canada.ca/nouvelles/Po ... ants.shtml
Pozdrawiam.m.
Moderator: moderatorzy
Niestety, link nie działa. Jeśli możesz, skopiuj, proszę, artykuł w poście.unreal pisze:
http://ici.radio-canada.ca/nouvelles/Po ... ants.shtml
Premier Kanady wycofał wojsko kanadyjskie z operacji przeciwko ISIS, rzeczywiście wielkie brawa.moi pisze: Mimo wszystko podoba mi się nowy premier Kanady
Uważam, że można robić i jedno, i drugie, zwłaszcza, że Kanada dysponuje możliwościami militarnymi, tylko po prostu wycofuje się.moi pisze:Premier Kanady chce przecież zrobić to, co proponuje ukochany przez PIS-owców nowy min. spraw zagranicznych: szkolić rebeliantów syryjskich i kurdyjskich. Uważasz, że to złe rozwiązanie? Ile razy na tym forum padało hasło, że to sami Syryjczycy powinni walczyć. I proszę - znowu źle?
A chciałabyś, żeby polscy żołnierze ginęli w Syrii? To jest ten sam punkt odniesienia.unreal pisze: Uważam, że można robić i jedno, i drugie, zwłaszcza, że Kanada dysponuje możliwościami militarnymi, tylko po prostu wycofuje się.
Być może za dużo zwykłych, nieszkodliwych użytkowników trafiało do więzienia, gdzie groziła im demoralizacja? Przecież dla takiego młodego człowieka więzienie to dramat?unreal pisze: Co do narkotyków, to dziwię się, że legalizacja narkotyków jest dla premiera Kanady priorytetem, skoro jego pierwsze rozporządzenie dotyczyło właśnie tego.
Terroryzm ISIS zagraża wszystkim, ale to niech tylko inni nadstawiają karku. Typowe.moi pisze:A chciałabyś, żeby polscy żołnierze ginęli w Syrii? To jest ten sam punkt odniesienia.
Nie, nie typowe. Gdybyś czytała uważnie moje posty, wiedziałabyś, że jestem za interwencją zbrojną. Zjednoczonych sił NATO i innych państw. Problem polega na tym, że te inne państwa maja inne interesy w Syrii. Np. Turcja zestrzeliła samolot rosyjski, bo on ostrzeliwał konwoje z ropą, którą Turcja kupowała od ISIS.unreal pisze:Terroryzm ISIS zagraża wszystkim, ale to niech tylko inni nadstawiają karku. Typowe.moi pisze:A chciałabyś, żeby polscy żołnierze ginęli w Syrii? To jest ten sam punkt odniesienia.
Kraje zachodnie mają jednolite stanowisko w sprawie Syrii, Rosja ma odmienne.moi pisze:Rozumiem jednak decyzję premiera Kanady. Dopóki nie będzie jednolitego stanowiska w sprawie konfliktu w Syrii nei ma mowy o współpracy.
A jednak USA, Francja, Wielka Brytania i inne kraje są innego zdania. I nie boją się konfliktu z Rosją, tylko nawiązują z nią współpracę.moi pisze:To postaw się na miejscu premiera Kanady i wchodź w konflikt z Rosją.
Dopóki nie będzie jednolitego stanowiska, pomoc Syrii jest niemożliwa.
moi pisze:ISIS mogą pokonać tylko muzułamanie.
To w końcu jesteś za interwencją koalicji zachodniej (a tak przy okazji, naloty na Syrię nie są prowadzone w ramach NATO), czy popierasz wycofanie się Kanady, bo ISIS mogą pokonać tylko muzułmanie?moi pisze:jestem za interwencją zbrojną. Zjednoczonych sił NATO i innych państw.