.
Moderator: moderatorzy
- deadzoid666
- zbanowany
- Status: student
- Gadu-Gadu: 5473221
Re: Egoizm
Kępiński i Jędrzejko to już lekarze przestarzali!
Psychiatrzy to są takie same przygłupy z niskim IQ jak Wy wszyscy! Debile tacy jak i oni sami dali im wykształcenia wyższe! Odbierać matury ludziom głupim! Maturę musi mieć tylko człowiek mądry i inteligentny! Głupol maturę zdał, a jej nie ma tak naprawdę
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
W tym przypadku odwrotnie.Jezeli chcesz znac normy spoleczne to sa w ksiazkach z socjologii chociazby.Gehenna pisze:Dziękuję, że uświadomiłeś mi, że próbą nawiązania kontaktów przekraczam normy społeczne. Jeszcze nie wiem co to jest dokładnie i co robię źle, ale już wiem w jakim kierunku myśleć i nad czym pracować aby zyskać akceptację otoczenia. Może ktoś mi coś dopisze o tych normach, abym miała jakiś punkt zaczepienia dodatkowy.
Bardziej egoistyczne byłoby pozostawienie bliźniego w samotności bez kontaktu.Gehenna pisze:Prawda jest taka, że egoistycznie zabiegam o kontakt z człowiekiem
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Myślę, że to jedna z podstawowych potrzeb człowieka - potrzeba kontaktu i wynikające z niej - potrzeba uznania i szacunku. Maslov umieszczał ją na szczycie piramidy potrzeb, jako potrzeby wyższe.Gehenna pisze: Prawda jest taka, że egoistycznie zabiegam o kontakt z człowiekiem
Takie to niskie i niegodne.
Pozdrawiam.m.
- moi
- moderator
- Kontakt:
Myślę, że masz nieprawdziwy obraz siebie w swojej głowie. Być może są jakieś nieprzychylne Ci tu osoby, jak to w życiu, ale większość użytkowników postrzega Cię pozytywnie: jako kogoś wrażliwego, pochylającego się nad niemal każdym, uważnego, mądrego.
Przeczytaj "Włoskie szpilki" Magdaleni Tulli. Wydaje mi się, że to książka o Tobie. O takim sposobie myślenia o sobie.
Pozdrawiam.m.
Przeczytaj "Włoskie szpilki" Magdaleni Tulli. Wydaje mi się, że to książka o Tobie. O takim sposobie myślenia o sobie.
Pozdrawiam.m.
- moi
- moderator
- Kontakt:
To dobra książka, nie będziesz żałowała. Nie wiem, czy sięgnę po inne książki Magdaleny Tulli, bo to jednak trochę obok mojej poetyki, ale warto było ją poznać.
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: bla bla
Uważam, że jestem w stanie być skrajnym egoistą, potrafiłbym. Ale unikam, i nie chcę... Nie chciałbym... Chodzi o różne aspekty życia. Na pewno chciałbym żyć dobrze z ludźmi, ale nie potrafię a chciałbym.
Już się nauczyłem, że jest to niemożliwe - spokojnie poukładane można mieć raczej w głowie.
Ludzie przychodzą i odchodzą, cieszą obecnością i unikają potem.
Jedynie mogę pracować nad spokojem umysłu, w szerokim pojęciu, by nie czuć tego bólu braku sympatii ze strony innych.
Już się nauczyłem, że jest to niemożliwe - spokojnie poukładane można mieć raczej w głowie.
Ludzie przychodzą i odchodzą, cieszą obecnością i unikają potem.
Jedynie mogę pracować nad spokojem umysłu, w szerokim pojęciu, by nie czuć tego bólu braku sympatii ze strony innych.
nic
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: bla bla
Tak na prawdę to pojechałem sobie po życiu wewnętrznym, ostro po bandzie. I nie mogę sobie z tym poradzić. Widać to na forum z lekka, ja to czuję. Czuję się momentami jak świnka. Kwik kwik. Ale..
Ale nie z takich się wychodziło badziewi, przepraszam.
k
Ale nie z takich się wychodziło badziewi, przepraszam.
k
nic