Poglądy z którymi się zgadzam - antypsychiatra

Moderator: moderatorzy

Unknown
zaufany użytkownik
Status: Schizo
Kontakt:

Poglądy z którymi się zgadzam - antypsychiatra

Post autor: Unknown »

Antypsychiatrzy uważają psychiatrię za szkodliwą, łamiącą podstawowe prawa człowieka pseudonaukę, główne ich poglądy można ująć w punktach:
* umysł nie jest organem cielesnym i dlatego nie może być chory,
* metody naukowe nie mogą wytłumaczyć subiektywnego odbiegania od normy zaburzeń psychicznych, ponieważ niemożliwa jest bezpośrednia obserwacja (procesów myślowych),
* zaburzenia umysłowe w najlepszy sposób mogą być tłumaczone czynnikami społecznymi, etycznymi lub politycznymi,
* etykietowanie jednostek określeniem "chory" jest sztucznym narzędziem wykorzystywanym przez społeczeństwo w celu utrzymania stabilności w obliczu wyzwań,
* terapia psychotropowymi lekami oraz hospitalizacja są szkodliwe dla osób w ten sposób leczonych.
''Insanity - a perfectly rational adjustment to an insane world.'' http://chomikuj.pl/Antypsychiatra

Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.
Awatar użytkownika
Necro
zaufany użytkownik

Re: Poglądy z którymi się zgadzam - antypsychiatra

Post autor: Necro »

Unknown po co ty wo gule walczysz nimi nie lepiej szczerze porozmawiać i wykluczyć chorobę u ciebie jak jesteś zdrowa nie rozumiem tego tym samych potwierdzasz chorobę u siebie robisz chore wizje na temat psychiatrii :D
Unknown
zaufany użytkownik
Kontakt:

Moja diagnoza oraz lamane prawa dowodzi tego, iz psychiatria jest pseudonauka, skaza medycyny. Jestem w psychuszce jako pseudopacjentka na srodkach psychotropowych podawanych wbrew woli - psychoz schizofrenicznych nigdy nie mialam, mam stalkerow i pseudomedykow. :mad:
''Insanity - a perfectly rational adjustment to an insane world.'' http://chomikuj.pl/Antypsychiatra

Zapraszam wszystkich popierających antypsychiatrie do dołączenia: http://www.digart.pl/grupy/16361/Anty-psychiatria/ moja grupa ma charakter otwarty.
Awatar użytkownika
Petruccio
zaufany użytkownik

Post autor: Petruccio »

A czy w ogóle uważasz, że komukolwiek są potrzebne leki?
Obrazek
Unknown
zaufany użytkownik
Kontakt:

Sadze, ze sa niezbedne tylko interesom biopsychiatrii oraz koncernow farmaceutycznych. Dowiedziono juz niejednokrotnie, ze mozna wyleczyc z psychoz sch. alternatywnym podejsciem jak psychoterapie, inne metody, Soteria, isps. Niestety jest to nieoplacalne dla systemu psychofarmakologicznego, stad brak powszechnie dostepnych alternatyw.

Salieri
zarejestrowany użytkownik

Post autor: Salieri »

[quote="Necro"]Unknown po co ty wo gule walczysz nimi nie lepiej szczerze porozmawiać i wykluczyć chorobę u ciebie jak jesteś zdrowa nie rozumiem tego tym samych potwierdzasz chorobę u siebie robisz chore wizje na temat psychiatrii :D[/quote]

Kuriozalny zarzut. O jakim zdrowiu tutaj mowa? Przecież w psychiatrii nie istnieje diagnostyka oparta na neuropatologii więc jakakolwiek dyskusja o "chorobach psychicznych" z takim funkcjonariuszem bezpieczeństwa publicznego (psychiatria) jest szopką. To coś w stylu - "jak udowodnić inkwizytorowi że nie jesteś czarownicą". Fakty są takie że psychiatria to nieludzka totalitarna instytucja kontroli społecznej która zajmuje się grupami ludzi nieakceptowanymi społecznie - jeszcze nie tak dawno "leczono" elektrowstrząsami gejów i lesbijki jako "osoby zaburzone". Polska ratyfikowała konwencje ONZ o prawach osób niepełnosprawnych w której jasno potępia się używania przymusu/tortur psychiatrycznych (tzw. przymusowe leczenie) wobec osób posiadających etykiety psychiatryczne.
Unknown
zaufany użytkownik
Kontakt:

Szczerosc, gdy jest sie faktycznie przesladowanym i szpiegowanym tak jak ja gwarantuje diagnoze psychiatryczna - zespol paranoidalny i leptyki na stalking.

Awatar użytkownika
deadzoid666
zbanowany
zbanowany
Status: student
Gadu-Gadu: 5473221

Post autor: deadzoid666 »

Psychiatria wygrała, czyli musi być ona!
Psychiatrzy to są takie same przygłupy z niskim IQ jak Wy wszyscy! Debile tacy jak i oni sami dali im wykształcenia wyższe! Odbierać matury ludziom głupim! Maturę musi mieć tylko człowiek mądry i inteligentny! Głupol maturę zdał, a jej nie ma tak naprawdę
Iwanka
zarejestrowany użytkownik
Status: Ksiegowa

Post autor: Iwanka »

Oni nie sa glupi. Sa bardzo cwani. Chyba nie ma innej galezi medycyny jak w Psychiatrii, gdzie nie sposob popelnic bledu medycznego. Nie ma zadnej obiektywnej diagnostyki na poparcie tych ich pozal sie Boze diagnoz, a co za tym idzie nie ma rowniez mozliwosci udowodnienia im bledu.
Awatar użytkownika
hvp2
zaufany użytkownik

Post autor: hvp2 »

Zdarza się że psychiatra łamie swojemu pacjentowi życie, a potem wraca do domu z poczuciem dobrze spełnionego obowiązku. :evil:

Mnie właśnie ongiś spotkała właśnie taka sytuacja, kiedy siedmioletnie systematyczne wspinanie się ku zdrowiu zostało całkowicie zaprzepaszczone przez zadufanych w sobie kretynów (i kretynki) mieniące się specjalistami z zakresu psychiatrii. :evil:

Innym zaś razem inna psychiatra w poczuciu swojej nieomylności walnęła mi bez jakiegokolwiek istotnego powodu taką dawkę "Solianu", że w rezultacie przeleżałem na tapczanie prawie cały rok. :evil: Nie znalazła się wtedy w systemie psychiatrycznym osoba, która by zwróciła uwagę, że dawka leku jest dla mnie za duża. Tylko mi się przyglądano, obserwowano mnie i więcej zupełnie nic. :evil:

Inna zaś psychiatra przez kilka lat systematycznie podtruwała mnie wysokimi dawkami benzodiazepin, tak wysokimi, że kiedyś farmaceutka w aptece nie chciała mi zrealizować recepty. Ja nie wiem, czemu ta psychiatra mi to zrobiła :!: :think:

PS. Ogólnie zagadnienie wad i niedociągnięć psychiatrii to temat rzeka. Zarówno jeśli chodzi o błędne działania konkretnych lekarzy psychiatrów w odniesieniu do poszczególnych osób, jak i o błędy systemowe, które dotyczą wszystkich, zwłaszcza w Polsce, która jest niestety państwem opresyjnym w stosunku do osób, których spotkało to nieszczęście że wypadły z głównego nurtu życia społecznego.

Najbardziej banalnym i najmniej kontrowersyjnym przykładem są tu losy Narodowego Programu Ochrony Zdrowia Psychicznego, który najpierw uchwalono w Sejmie prawie jednogłośnie, aby potem w jego praktycznej realizacji nie zrobić prawie nic.
Awatar użytkownika
guile
nadużywający
nadużywający
Kontakt:

Post autor: guile »

No właśnie, cokolwiek złego psychiatra by nie zrobił, nigdy nie zostanie ukarany. Do tej pory lobotomie nie są uznane za zbrodnie przeciwko ludzkości, jak i nadal się smaży ludziom mózgi prądem, choć byle debil wie że prąd jest "be" już po pierwszym wpchaniu paluchów do wtyczki. Dlatego nigdy nie można być biernym gdy dane leczenie ci nie odpowiada. Mnie wzięło wiele lat, i wiele zmian w psychiatrach aby wreszcie mieć dobrze dobrane leki. Gdybym był bierny, brałbym końskie dawki byle najnowszego leku, za przepisywanie którego w danej chwili płacą najwięcej, i byłbym w strasznym stanie. Mieszkając sam, tym bardziej nie mogę pozwolić komuś mnie stoczyć na manowce, nawet jeżeli jest to lekarz.
Małym ludziom to bardzo przeszkadza gdy jesteś kimś. A jak nie płyniesz ze śmieciami jak inni, to dopiero Cię będą zwalczali!
Awatar użytkownika
Jurian_69
zaufany użytkownik
Status: praktyk new code nlp
Gadu-Gadu: 63586693
Kontakt:

Post autor: Jurian_69 »

Całkowicie się zgadzam z założeniami antypsychiatrii.
Istnieją terapie dzięki którym da się wyjść z psychoz, bez przyjmowania lekarstw. np.: IFS, etc.
dziękuję za uwagę! :geek:
F43.9 :geek:
Awatar użytkownika
Amannn
zaufany użytkownik

Post autor: Amannn »

Mało prawdopodobne. Na psychozy albo leki lub zioła albo czekać aż sama minie.
ODPOWIEDZ

Wróć do „antypsychiatria”