Renta - zaburzenia paranoidalne
Moderator: moderatorzy
-
- zarejestrowany użytkownik
- Status: Inny
Renta - zaburzenia paranoidalne
Dzień dobry,
Czy siostrze należy się renta ?
Miała próbę samobójczą i 4 hospitalizacje. Próba samobójcza z powodu problemów ze znalezieniem pracy,
wywoływanie objawów, korba po odstawieniu leków i lęki.
Czy siostrze należy się renta ?
Miała próbę samobójczą i 4 hospitalizacje. Próba samobójcza z powodu problemów ze znalezieniem pracy,
wywoływanie objawów, korba po odstawieniu leków i lęki.
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Re: Renta - zaburzenia paranoidalne
Na forum nikt Ci nie odpowie na to pytanie, bo nie ma tu orzeczników. Musicie przejść cała procedurę: złożyć papiery i udać się na komisję. Potem czekać na decyzję.
Dobrze by było, gdybyście mieli cała dokumentację choroby (oryginały lub kopie poświadczone za zgodność z oryginałem). Dokumenty te wraz z formularzami składa się w Powiatowych Zespołach ds. Orzekania o Niepełnosprawności - formularze są do pobrania na stronie.
Pozdrawiam.m.
Dobrze by było, gdybyście mieli cała dokumentację choroby (oryginały lub kopie poświadczone za zgodność z oryginałem). Dokumenty te wraz z formularzami składa się w Powiatowych Zespołach ds. Orzekania o Niepełnosprawności - formularze są do pobrania na stronie.
Pozdrawiam.m.
Moi co mają Powiatowe zespoły ds. orzekania o niepełnosprawności do renty ? Papiery o rentę składa się w Zus z tego co ja wiem i co ja załatwiałem ostatnio.
moi jest może przepracowana i się pomyliła.
"Żyjemy w świecie przyjemności pozbawionych radości"
"Nie widzę gwiazd, lecz muszę trwać"
"Nie widzę gwiazd, lecz muszę trwać"
"Złota łopata" - ale może się komuś przyda.
Jeżeli z jakiś powodów nie należy Ci się renta z tytułu niezdolności do pracy, możesz wystąpić o wydanie orzeczenia o niepełnosprawności.
Tu się upewnij które stopnie mogą otrzymać zasiłek stały z MOPS (ale chyba tylko znaczny, być może rownież często przy F20 przyznawany umiarkowany).
Warunkiem jego otrzymania jest między innymi kryterium dochodowe rodziny - ogólnie nie może przypadać za dużo pieniążków na osobę w rodzinie. Taki zasiłek to coś około 400 z hakiem więc może się też przydać.
Jeżeli z jakiś powodów nie należy Ci się renta z tytułu niezdolności do pracy, możesz wystąpić o wydanie orzeczenia o niepełnosprawności.
Tu się upewnij które stopnie mogą otrzymać zasiłek stały z MOPS (ale chyba tylko znaczny, być może rownież często przy F20 przyznawany umiarkowany).
Warunkiem jego otrzymania jest między innymi kryterium dochodowe rodziny - ogólnie nie może przypadać za dużo pieniążków na osobę w rodzinie. Taki zasiłek to coś około 400 z hakiem więc może się też przydać.
- wowo
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 9697465
Zasiłek stały to nie ponad 400 zł a ponad 600 zł. W 2013 otrzymałem ponad 500 zł.
- Walet Pikowy
- zaufany użytkownik
Właśnie się może jej nie należeć ,bo co z tego,że szpitale są.Trzeba do socjalnej uczyć się albo mieć z lat pracy.Nie każdy dostaję rentę,bo trzeba spełnić warunki i niekoniecznie są to szpitale.
Tup, Ty piszesz o niezdolności do pracy - ja o zasiłku stałym z tytułu niepełnosprawności. To są dwie różne rzeczy.