Zlikwidować przyczynę choroby
Moderator: moderatorzy
Re: Zlikwidować przyczynę choroby
Kolego Bogusiu ,mysle,że osoby tutaj piszące juz dawno przeczytały sobie na temat postawionych przez Ciebie pytań,Ja osobiście zanim zapisałam sie na forum sprawdziłam dokładnie czym jest schizofrenia, jej przebieg, ewntualnie konsenkwencje choroby.Wiem,że schizofrenii nie ma genetycznej, można dziedziczyc predyspozycje zachorowalności.Jezeli byłby odpowiedzialny jeden z genów, bylibysmy szczęsliwi z nadzieja na wyleczenie.
Witam. Myślę, że nie jest najważniejsze dla nas co odkryją uczenie, lecz to co my sami odkryjemy w naszej chorobie. Każdy przypadek jest inny, chociaż są wspólne cech i objawy. Te wspólne cech interesują uczonych, lekarzy, indywidualne jesteśmy w stanie poznać tylko my sami. Jeżeli je poznamy i znajdziemy sposób jak z tym poradzić to wyzdrowiejemy. Rolą lekarza jest natomiast dobrać właściwe leki. Ja próbuję rozgryźć własną chorobę, bo tylko w ten sposób wiem, że mogę sobie pomóc.
PS.
Prokuratura odmówiła wszczęcia dochodzenia uznając mnie za osobę chorą. Etykietę choroby mamy chyba na stałe !!! I dlatego trzeba walczyć o wyzdrowienie.
Pozdrawiam
Irena
PS.
Prokuratura odmówiła wszczęcia dochodzenia uznając mnie za osobę chorą. Etykietę choroby mamy chyba na stałe !!! I dlatego trzeba walczyć o wyzdrowienie.
Pozdrawiam
Irena
Kapitalizm ludzki słabości nie toleruje. Nie pracujesz, nie jesz albo żyjesz na granicy ubóstwa, albo w najgorszym przypadku umierasz. Ja zachorowałem przez to że nie mogłem przez dłuższy czas się przyzwyczaić to reguł i praw jakie daje kapitalizm. Wychowany w komunie na trzepaku gdzie nie znałem pieniędzy albo były nie potrzebne i nie stanowiły żadnej wartości zderzyłem się z rzeczywistością, gdzie jak nie zdobędziesz kasy to nie zapłacisz za mieszkanie, za prąd za lekarza za leki i nikogo to nie obchodzi że wywalą cię z mieszkania albo będziesz kaleką. Pęd za pracą i zarabianiem pieniędzy żeby ci starczyło do 10 powoduje wielki stres odbija się na zdrowiu psychicznym. Wymagania jakie stawia pracodawca praca w stresie ponad godziny są w tej chwili dla większości z nas nie do zaakceptowania lub odbijają się na zdrowiu psychicznym. Częstym objawem choroby są lęki które powstają z myślą o bezrobociu. Świat nie toleruje ludzi wrażliwych, uczuciowych, empatycznych. Kultura pracy w Polsce przypomina mi film "Ziemia obiecana". Jeden z lepszych filmów polskich doskonale oddaje początki kapitalizmu które przypominają teraźniejszość w Polsce.
Dopóki istnieje taki system to zawszę będzie dużo chorych psychicznie.
Dopóki istnieje taki system to zawszę będzie dużo chorych psychicznie.
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: bla bla
Jak najbardziej należy zlikwidować przyczynę choroby, inaczej nie ma leczenie większego sensu na dłuższą metę.
nic