Pozdrawiam.
Moderator: moderatorzy
Jak to się u ciebie objawiało wowo ? - lek przestał działać bo dawka za mała wiec zacząłeś więcej odczuwać emocji ? czy bodzców zewnętrznych ? czy może wróciły schematy myślowe jak w psychozie ?wowo21975 pisze:Wiesz ja o tym wiem że branie leków to nie wszystko, przez jakiś czas brałem jeszcze 37,5 i ciągle nawrót psychozy, tak jakby dawka była za mała, w rezultacie musiałem zmienić lek. Psychoza była silna, lek już zupełnie nie pomagał. Pozdro.lea pisze:wowo21975 gdybyś miał mieć nawrót ze względu na zmniejszenie dawki, to miałbyś go wcześniej niż po dwóch latach. Zresztą nawrót można mieć bez względu na to, czy jest się na lekach czy nie, chociaż biorąc leki ryzyko nawrotu i siła psychozy może być mniejsza, ale to nie oznacza że biorę leki= zero psychozy, bo branie leków to nie wszystko według mnie.
Pozdrawiam.
A więc zaczynało się od pobudzenia, następnie następował brak snu, dalej emocje, jakieś wewnętrzne przeżycia, następnie urojenia myśli, wzrokowe, a dalej już psychoza.Matt pisze:Jak to się u ciebie objawiało wowo ? - lek przestał działać bo dawka za mała wiec zacząłeś więcej odczuwać emocji ? czy bodzców zewnętrznych ? czy może wróciły schematy myślowe jak w psychozie ?wowo21975 pisze:Wiesz ja o tym wiem że branie leków to nie wszystko, przez jakiś czas brałem jeszcze 37,5 i ciągle nawrót psychozy, tak jakby dawka była za mała, w rezultacie musiałem zmienić lek. Psychoza była silna, lek już zupełnie nie pomagał. Pozdro.lea pisze:wowo21975 gdybyś miał mieć nawrót ze względu na zmniejszenie dawki, to miałbyś go wcześniej niż po dwóch latach. Zresztą nawrót można mieć bez względu na to, czy jest się na lekach czy nie, chociaż biorąc leki ryzyko nawrotu i siła psychozy może być mniejsza, ale to nie oznacza że biorę leki= zero psychozy, bo branie leków to nie wszystko według mnie.
Pozdrawiam.
Sama consta nie powoduje problemów ze snem, dobrana dawka leku powinna dawać sen, chociaż może bywać różnie w zależności od natężenia choroby.imaginarynumber pisze: ↑pt mar 17, 2017 12:04 am Witam, ja przyjmuje Consta w zastrzykach co 2 tygodnie dawka 37,5 mg. Chwalę sobie głównie ze względu na brak nadmiernego apetytu, który mam po innych neuroleptykach. Chciałem nawiązać do tego, co ktoś pisał w tym wątku. Mianowicie problemów ze snem. Czy to możliwe, żeby Consta powodowała problem ze snem?
A co lekarze na to ? Jest jakaś szansa na to by się sen unormował?