Książki sportowe

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

Książki sportowe

Post autor: Walet Pikowy »

Witam :mrgreen:

Jako,ze niedawno zacząłem przygodę z książkami sportowymi postanowiłem założyć ten wątek i podzielić się tytułami i może coś znalezc wartego uwagi.
Moja kolekcja to głownie piłka nożna na tę chwilę:

Oblicza Wielkości Teresio Bosco,Maria A .Trapp,Sally Trench-biografia Pelego,sa tez tam inne biografie.
Ręka Boga Życie Diego Maradony Jimmy Burns
Deyna-Stefan Szczepłek
Moje życie jak mecz-Michel Platini
Awatar użytkownika
abagoth
zaufany użytkownik

Re: Książki sportowe

Post autor: abagoth »

Z typowo użytkowych miałem kiedyś pokaźną kolekcję książek o sztukach walki. Kuzyn pożyczył i pewnie przehandlował mi je. Dzisiaj i tak bym już ich nie zbierał, ale to co sobie ocaliłem to Bruce Lee. Metoda walki, cztery części. + Tao of Jeet Kune Do a dokupiłem sobie Jeet Kune Do. Komentarze Bruce'a Lee na temat sztuk walki.
Awatar użytkownika
KAMELEON
zaufany użytkownik

Post autor: KAMELEON »

polecam biografie polskich piłkarzy Wojciecha Kowalczyka - Kowal historia prawdziwa , Grzegorz Szamotulski- Szamo, ksiażki opowiadaja o kulisach Polskiej piłki , momentami można sie sporo pośmiać, szczególnie przy książce Szamotulskiego , dobra jest także biografia Igora Sypniewskiego- ZaSYPAny, historia chlopaka z Łodzkiej dzielnicy Bałytu który przez alkohol stracił wszystko co mial w życiu, rodzinne , pieniadze , kariere i wolnosc , jak ktos ma okazje niech przeczyta 8)
"...Charakter niespokojny,niepokorny,trudny,chociaż nie ciągnie się za nim
aż siedem grzechów głównych...."
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

Przeczytałem "Nienasycony"biografia Roberta Lewandowskiego.Fajnie się to czyta,bo są ciekawe ciekawostki,fakty,można bardziej zrozumieć pewne rzeczy,dowiedzieć się sporo,nawet to przełożyć na swoje życie.
Awatar użytkownika
zigi
zaufany użytkownik

Post autor: zigi »

Czytałem dwie części biografii Lance'a Armstronga, wszystko byłoby fajnie gdyby w nich nie okłamał czytelnika...
My Way My Generation
"Ludzie wystarczająco szaleni, by sądzić, że mogą zmienić świat, są tymi, którzy go zmieniają."
... najpierw myśleć, potem zmieniać, zawsze kochać...
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

Kameleon dużo było takich piłkarzy wybitnych co ich zniszczył alkohol w polskiej piłce.Ostatnio chyba największym tego przegranym był Dawid Janczyk.Widziałem go na młodzieżowych mistrzostwach świata był liderem kadry i wyróżniał się na tle mistrzostw.Grał tam też Krychowiak,który strzelił bramkę Brazylii i wygraliśmy z wolnego.Wielka szkoda,bo to mógł być niezły partner w ataku dla Lewandowskiego.Zabrakło charakteru i stracił głowę w dużym mieście w Moskwie,z dużą gotówką.
ariel124
zaufany użytkownik

Post autor: ariel124 »

Polecam Andrzej IWan Spalony Futbol obnażony tez dobra ksiazka Wójt jazda z frajerami Janusza Wojcika
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

No Andrzeja Iwana chce przeczytać ciekawa postać.Jest nawet książka dostępna w bibliotece.Ciekawi mnie jego sposób radzenia sobie z alkoholem i hazardem.
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

ariel124 pisze: ndz gru 25, 2016 12:26 pm Polecam Andrzej IWan Spalony Futbol obnażony tez dobra ksiazka Wójt jazda z frajerami Janusza Wojcika
Właśnie czytam Iwana.Już początek jest mocny i wstrząsający.Jest tam wątek szpitala psychiatrycznego i schizofrenii.Poza tym o hierarchii w grupie.Zwyczajach fali zaczynających co wchodzą do grupy.Z własnego doświadczenia fali muszę powiedzieć,że ona nie musi być taka straszna i aż tak nie boli.Nie ma to jak dobry chrzest w grupię wtedy człowiek się naprawdę zżyję.Jest co wspominać i jest śmiech.
Awatar użytkownika
Walet Pikowy
zaufany użytkownik

Przeczytałem Andrzeja Iwana Spalony.Gorzka książka o alkoholu,hazardzie,życiu hulaszczym.To jak w młodości się możemy zmarnować.Często wielkie osobowości są tragiczne i mają więcej trudności.To piłkarz jeden z najlepszych w dziejach Polski.To pokazuję gdzie może zaprowadzić nuda,brak rodziny,zajęcie w ciągu dnia.Zbyt łatwe łupy życiowe mogą się zemścić.Wnioski nie zawsze są odpowiednie i trafne.Wielki świat to też wielkie kłopoty często.
ODPOWIEDZ

Wróć do „książki”