Nikotyna
Moderator: moderatorzy
-
- zarejestrowany użytkownik
Nikotyna
Rozmawiałem na jej temat z lekarzem i powiedział mi, że doraźnie potrafi ona zmniejszać objawy chorób psychicznych. Mi guma nikotynowa pomaga nieco w terapii behawioralnej, aby nie leżeć ciągle w łóżku w szczególności rano.
- Dobro
- zaufany użytkownik
- Status: Karuṇā करुणा
- Gadu-Gadu: bla bla
Re: Nikotyna
Kupiłem cygaretki kubańskie. Nie wierzę że się wyleczę i tak.
Niech wszyscy będą szczęśliwi
Niech wszyscy będą zdrowi
Niech wszyscy dostrzegają dobro
Oby nikt już nie cierpiał
Niech wszyscy będą zdrowi
Niech wszyscy dostrzegają dobro
Oby nikt już nie cierpiał
Próbowałem odstawiać niedawno epapierosa, z którego korzystam już od paru lat. W ciągu tygodnia poczułem się naprawdę dziwnie, miałem wrażenie że wracają pewne elementy psychozy którą miałem jakiś czas temu. Może faktycznie coś w tym jest.
- DZIECKO ZDROWIE
- zaufany użytkownik
Pamiętam jak kiedyś wstawiałem linka do badań potwierdzającech lecznicze działanie papierosów. Pełno jest sprzecznych wyników badań na temat nikotyny. Najlepiej ocenić według własnego doświadczenia. Ja pale i jest SPOKO. Tytoń + rurki = 5 zł za paczke. Nie drogo a samopoczucie lepsze. Pale bo lubie, pale bo wtedy lepiej sie czuje.
Pozdro
Pozdro
- seebek
- zaufany użytkownik
Wklejam linka odnośnie papierosów i jak ma się to do choroby
http://oczymlekarze.pl/nowosci/1945-od- ... hizofrenii
http://oczymlekarze.pl/nowosci/1945-od- ... hizofrenii
"Zycie ludzkie jest jak paczka kredek ... Raz kolorowe, a raz czarne, raz ostre, a raz tepe, raz dlugie, a raz krótkie, raz proste, a raz połamane...
Ale to niewazne. Najwazniejsze jest to, jaki obraz nimi namalujesz..."
Ale to niewazne. Najwazniejsze jest to, jaki obraz nimi namalujesz..."
- DZIECKO ZDROWIE
- zaufany użytkownik
.... no to se wyobraż, że jest drugie tyle artykułów twierdzących przeciwnie. A najlepiej se wyszukaj.
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Ale na to, że palenie jest przyczyną raka krtani, płuc, jamy ustnej jest aż nadto wiele dowodów.
Pozdrawiam.m.
Pozdrawiam.m.
- DZIECKO ZDROWIE
- zaufany użytkownik
Moim zdaniem nie jest, hehe Pale i czuje sie świetnie jak i inni palący, a te badania to jakieś takie naciągane chyba.
- moi
- moderator
- Kontakt:
Szkoda, że ci, co zeszli na raka płuc, czy krtani nie mogą tego samego powiedzieć.
Pozdrawiam.m.
Mało tego, że palacze zabijają siebie -zabijają też innych (biernych palaczy).1. Powszechnie znane choroby wywołane paleniem tytoniu
rak płuc, jamy ustnej, krtani, gardła, przełyku, trzustki, żołądka, nerek, pęcherza moczowego, szyjki macicy i niektóre typy białaczki;
niewydolność oddechowa, rozedma płuc, ostre zapalenie oskrzeli i ostre infekcje dróg oddechowych;
udar mózgu, zawał serca, zgorzel (gangrena), tętniak, nadciśnienie i miażdżyca.
Wiadomo również, że palenie tytoniu jest przyczyną 90 proc. wszystkich przypadków nowotworów płuc.
2. Inne choroby związane z paleniem
Obecnie wiadomo także, że uzależnienie od nikotyny może powodować kataraktę, zapalenie płuc i tętniaka aorty.
Już samo to, że nałóg palenia jest osobną jednostką chorobową, o czymś świadczy - jak myślisz?Istnieją badania, które dowodzą związki między paleniem biernym a wzrostem ryzyka chorób układu krwionośnego, raka płuc i innych nowotworów, astmy i innych chorób dróg oddechowych u osób dorosłych oraz astmy i innych chorób dróg oddechowych, zapalenia ucha i nagłej śmierci łóżeczkowej u dzieci.
Pozdrawiam.m.
- DZIECKO ZDROWIE
- zaufany użytkownik
A tu zdanie przciwne:
http://zdrowie.dziennik.pl/nowotwory/ar ... arstw.html
.... no ale spoko, spoko, rzucamy palenie
http://zdrowie.dziennik.pl/nowotwory/ar ... arstw.html
.... no ale spoko, spoko, rzucamy palenie
- moi
- moderator
- Kontakt:
Clue tego artykułu, do którego linkujesz (doczytałeś do końca?):
Pozdrawiam.m.Jak alarmuje Światowa Organizacja Zdrowia (WHO), w ciągu ostatnich 40 lat wskaźnik palenia tytoniu w Indonezji wzrósł sześciokrotnie. Rocznie dym papierosowy zabija tam ponad 400 tysięcy osób.
- DZIECKO ZDROWIE
- zaufany użytkownik
.... nie doczytałem. To daj teraz sposoba żeby rzucić naług
- moi
- moderator
- Kontakt:
Ja rzuciłam papierosy po niemal 15 latach palenia. Paliłam prawie dwie paczki dziennie. nawet w nocy budziłam się, żeby zapalić.
Jeśli mnie się udało, to każdemu się uda
Po prostu trzeba mieć silną wolę i wyobrazić sobie siebie bez papierosa. Tam, gdzie wcześniej paliliśmy - znaleźć sobie inne zajęcie. Przetrzymać początkowe rozdrażnienie i nerwowość. Po dwóch-trzech tygodniach jest już z górki
Pozdrawiam.m.
Jeśli mnie się udało, to każdemu się uda
Po prostu trzeba mieć silną wolę i wyobrazić sobie siebie bez papierosa. Tam, gdzie wcześniej paliliśmy - znaleźć sobie inne zajęcie. Przetrzymać początkowe rozdrażnienie i nerwowość. Po dwóch-trzech tygodniach jest już z górki
Pozdrawiam.m.
- DZIECKO ZDROWIE
- zaufany użytkownik
Dzięki , dziękuje bardzo
- moi
- moderator
- Kontakt:
Nie dziękuj, tylko do roboty!
Ja zrobiłam tak: wyrzuciłam śmieci, wymyłam kosz na śmieci, położyłam nowy worek do środka i na sam spód włożyłam popielniczkę. Pomyślałam, że jak już ją przysypię śmieciami, to nie będzie mi się chciało jej wyciągać. I tak było!
Powodzenia!
Pozdrawiam.m.
Ja zrobiłam tak: wyrzuciłam śmieci, wymyłam kosz na śmieci, położyłam nowy worek do środka i na sam spód włożyłam popielniczkę. Pomyślałam, że jak już ją przysypię śmieciami, to nie będzie mi się chciało jej wyciągać. I tak było!
Powodzenia!
Pozdrawiam.m.