Tak eksperymentalnie...

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Słonecznik1
bywalec

Tak eksperymentalnie...

Post autor: Słonecznik1 »

ciekawe czy np. jaki byłby efekt gdyby np. w ramach treningu , prócz siłowego który naturalnie wzmacia mięśnie oraz wytrzymałościowego który wpływa na cały organizm pozytywnie jeśli jest nie w bardzo głupi sposób robiony . Dodać np. stopniowe wzmacnianie przedramionprócz ćwiczenia na tą grupę mięśni których jest tam bardzo wiele i przez to dają siłę i precyzję , biceps jest przereklamowany myślę nie musi być nadzwyczaj rozwinięty za duży nawet krempuje ruchy za to ważna jest przednia część klatkipiersiowej , mięśnie piersiowy :większy (przyczep początkowy)od części mostkowej obojczyka i jeszcze 2 miejsca a przyczep końcowy na grzebieniu guzka większego kości ramiennej . Mięsień ogólnie nie chce gadać o szczegółach ma funkcje przywodzenia , rotacji ramienia do wewnątrz oraz opuszczanie uniesionego ramienia .(np. gdy jest zgięte czyli w tym przypadku podniesione do góry ponad poziom tak jakby można to prościej ująć ) . Inny z tej samej grupy przedniej oraz jeszcze inny bo są 3 ma podobne funkcje załóżmy bez szczegółów . Do tego mięśnie grzbietu które są odpowiedzialne za np. wyprostowanie ręki jakby przeniesienie jej do przodu .Bez szczegółów , chodzi by to tego co się rozwija czasem przez naturalnny mondry trening lub sposób życia nawet czasem w chaotycznych okolicznościach u niektórych osób co pewnie jest rzadkie ale występują anomalii. Bo siła , dynamiczna eksplozywna , czyli jakby wydajność rąk to szybkość +masa zakończona na dłoniach jest zależna od przyczepu mięśni do kości , (kątu ) odpowiednie odległości ,no i zmiennych jak psychika, waga ,różne sprawy,praca nóg b ważna , technika , kwestie których nie można pominąć . Oraz chęć użycia. Codzi tak jakby w skrócie po tym co napisałem o to jakby powoli obijąć by wzmocnić kości przesdramienia tak gdzieś od 3/4 łokcia w dół nadgarstka prawie .Stopniowe wzmacnianie prócz treningów mogłoby zaowocować może szybszą masą wzmocnieniem , utwardzeniem, ważne by bez przesady. Zamiarem są ciosy sierpowe oraz garda ewentualnie łokcie ale to już patologia chyba ;p. W sensie czas efekt to pisałem -skuteczność przez siłę umysłu do wpływania na ciało. Choć pewnie bez przesady ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „sport”