ZYPSILA 80 mg+dodatkowe leki, co o tym myślicie ??
Moderator: moderatorzy
ZYPSILA 80 mg+dodatkowe leki, co o tym myślicie ??
Witam !
Mam pytanie... a mianowicie co myślicie na temat takiego połączenia leków jakie ja zażywam ?? dodam, że mam stwierdzoną schizofrenie.
Zypsila 80 mg - 0 - 80 mg
Kwetaplex XR, 300 mg - 0 - 600 mg
ZypAdhera 300 mg co 14 dni głęboko domięśniowo
Doraźnie biorę relanium ewentualnie afobam na lęki...
Aha jeszcze jedno pytanie.. jakich skutków ubocznych po Zypsyli mogę się spodziewać ? jak to wygląda w praktyce bo w teorii już wiem
Tak pytam bo Zypsile będę brał dopiero od dzisiaj.
Mam pytanie... a mianowicie co myślicie na temat takiego połączenia leków jakie ja zażywam ?? dodam, że mam stwierdzoną schizofrenie.
Zypsila 80 mg - 0 - 80 mg
Kwetaplex XR, 300 mg - 0 - 600 mg
ZypAdhera 300 mg co 14 dni głęboko domięśniowo
Doraźnie biorę relanium ewentualnie afobam na lęki...
Aha jeszcze jedno pytanie.. jakich skutków ubocznych po Zypsyli mogę się spodziewać ? jak to wygląda w praktyce bo w teorii już wiem
Tak pytam bo Zypsile będę brał dopiero od dzisiaj.
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Re: ZYPSILA 80 mg+dodatkowe leki, co o tym myślicie ??
Ja nie mogę brać zypsilli w dzień, bo czuje słabość. Nie senność, tylko osłabienie. Muszę wtedy położyć się. Wieczorna dawka tak na mnie nie działa, dlatego brałam kiedyś na noc nawet 160 mg jednorazowo. Czasami ścina z nóg, ale nie zawsze.
Jak dla mnie - najlepszy lek. Niemal żadnych skutków ubocznych. Przy czym objawy wytwórcze tłumi tylko końska dawka, której nei mogę brać, bo nie mogę na niej pracować. Nie wiem, jak Ty zareagujesz (bierzesz właśnie najwyższą dawkę terapeutyczną).
Czy lekarz uprzedził Cię, że lek trzeba wprowadzać stopniowo? Najpierw 40 mg (xle się dzieli, bo to proszek, ale jakoś trzeba sobie radzić). Po paru dniach - 80 mg. Znowu parę dni na dawce i zwiększyć do 120. Po około dwóch, trzech tygodniach można przyjąć 160 mg.
Pozdrawiam.m.
Jak dla mnie - najlepszy lek. Niemal żadnych skutków ubocznych. Przy czym objawy wytwórcze tłumi tylko końska dawka, której nei mogę brać, bo nie mogę na niej pracować. Nie wiem, jak Ty zareagujesz (bierzesz właśnie najwyższą dawkę terapeutyczną).
Czy lekarz uprzedził Cię, że lek trzeba wprowadzać stopniowo? Najpierw 40 mg (xle się dzieli, bo to proszek, ale jakoś trzeba sobie radzić). Po paru dniach - 80 mg. Znowu parę dni na dawce i zwiększyć do 120. Po około dwóch, trzech tygodniach można przyjąć 160 mg.
Pozdrawiam.m.
Ja przechodziłem inaczej.
Najpierw 40-0-40
O ile dobrze pamiętam, przez tydzień.
Później już normalnie 80-0-80.
Dla mnie to też najlepszy lek, chociaż zimą na nic nie mam siły, ale ogólnie nie jest źle.
Najpierw 40-0-40
O ile dobrze pamiętam, przez tydzień.
Później już normalnie 80-0-80.
Dla mnie to też najlepszy lek, chociaż zimą na nic nie mam siły, ale ogólnie nie jest źle.
Najgorzej, że w Polsce nie produkują mniejszych dawek: 60mg i 40mg.
Pisałem do firm farmaceutycznych, ale twierdzą, że nie mają odpowiedniej technologi.
A zapewne chodzi o to, że na tym leku jest mało chorych, więc im się nie opłaca zaczynać produkcji..
Pisałem do firm farmaceutycznych, ale twierdzą, że nie mają odpowiedniej technologi.
A zapewne chodzi o to, że na tym leku jest mało chorych, więc im się nie opłaca zaczynać produkcji..
Nie wiem czy nie produkują, czy może inne dawki nie są refundowane. Coś takiego mi się kiedyś o uszy obiło.
A ja brałem 80 w kapsułce otwierałem na oko pół zostawiałem, drugie pół wsypywałem do ust.
A ja brałem 80 w kapsułce otwierałem na oko pół zostawiałem, drugie pół wsypywałem do ust.
Mnie robią 60mg w aptece.
Bezpieczniej.
Bezpieczniej.