ZIP - korzystacie?

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
W dyskusji ogólnej proszę używać działu powyżej, tutaj tylko o konkretnych szpitalach, przychodniach, etc.
Awatar użytkownika
Wspaniale
zaufany użytkownik

ZIP - korzystacie?

Post autor: Wspaniale »

Jest tu ktoś taki, kto się skusił? :)

ZIP czyli zintegrowany informator pacjenta, krótko mówiąc dostęp do informacji o tym, z jakichś świadczeń się skorzystało, ile to kosztowało (wizyta), jakie refundacje na leki się otrzymało. Zarejestrowałem się i cudów się nie dowiedziałem. Nie robiono mi cesarki ani nawet nie usuwano jajników. Jak na moje oko rejestr jakiś wybiórczy albo tak rzadko chodzę do lekarzy. Ot, taka ciekawostka. Każdy kto by chciał może to zrobić w każdej chwili przez internet lub osobiście. Ale tak czy siak nie obejdzie się bez wizyty w nfz, żeby odebrać login i hasło wygenerowane przez system. https://zip.nfz.gov.pl/ap-portal/user/m ... o?view=001
Awatar użytkownika
schizo11
zaufany użytkownik

Re: ZIP - korzystacie?

Post autor: schizo11 »

Ja kiedyś chciałem założyć ale zapomniałem. Może jeszcze kiedyś założę, choć generalnie sensu w tym nie widzę.
Awatar użytkownika
Wspaniale
zaufany użytkownik

W założeniu przez ten system można się chyba umawiać do specjalistów, wcześniej wyszukiwać w ich bazie takowych sprawdzając czas oczekiwania; nie sprawdzałem, czy to jest i czy działa. Traktuję to jednak jako ciekawostkę.
Awatar użytkownika
Niemamnie
zaufany użytkownik
Lokalizacja: z Czarnych Dziur, z Pustek Kul, z Lasu gdzie nie ma Czasu

Post autor: Niemamnie »

Trzeba się pofatygować do oddziału i mi się nie chce.
Wiele osób mających władzę nad światem nie ma władzy nad życiem. A ci którzy mają władzę nad życiem nie mają władzy nad światem. Gdzie tu sprawiedliwość.
Awatar użytkownika
Wspaniale
zaufany użytkownik

Wielu ludziom się wiele nie chce. Mnie przeraża moje niechcenie i rezygnację z uroków życia. Umówić się i się wybrać na spotkanie przerasta mnie, wymaga nie lada wysiłku i determinacji, budzi moją wściekłość, kiedy walczę ze sobą, by wyrwać się z tego marazmu i fizycznego zmęczenia.
Gehenna
zaufany użytkownik

Post autor: Gehenna »

.
Ostatnio zmieniony śr sty 06, 2016 2:11 pm przez Gehenna, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Wspaniale
zaufany użytkownik

Gehenna pisze:Czas oczekiwania można sprawdzić w necie na stronie nfzetu. Aby zapisać się do specjalisty trzeba zwykle i tak fizycznie dostarczyć skierowanie.
Skierowanie dostarczam przychodząc na pierwszą wizytę, a umawiam się zwykle telefonicznie. Korzystałem z jakiejś strony szukając kardiologa, bardzo się przydało, zamiast czekać 365 dni znalazłem takiego, który przyjął mnie dziesiątego dnia od zapisania się.
Może się mylę, ale wydaje mi się, że w życiu można znaleźć lepsze uroki niż wizyta w oddziale nfz ;)
Dzięki tej wizycie dowiedziałem się, że w tym samym miejscu załatwia się pieluchomajtki. Wiedza bezcenna dla umysłu, zaraz poczułem się zdrowszy,
prawie jak młody bóg, uświadamiając sobie, że takich luksusów jeszcze nie potrzebuję.
ODPOWIEDZ

Wróć do „placówki służby zdrowia”