Chciałabym zapytac się w imieniu mojej siostry, która poraz ostatni stawała na komisji w zusie w 2010 r (rozpozn. f20). Czy zmieniły się jakos procedury od tego czasu? Czy jezeli przez ten czas udalo jej sie skonczyc licencjat, to grozi jej utrata świadczenia?(obecnie skończyła 1 semestr studiow mgr ale z powodu pogorszenia stanu zdrowia przerwala studia mgr). Posiada orzeczenie o niepełnospr. przed 16 r.ż, nie ma zawodu wyuczonego poza studiami licencjackimi z pedagogiki. Nigdy nie pracowała, ponieważ każda rozmowa kwalifikacyjna konczyla sie tym, ze pracodawcy ją odrzucali bo zdradzala objawy choroby.Chodzi regularnie do psychiatry i posiada aktualne wpisy do karty. Niestety szpital w jej przypadku pogorszyłby jej samopoczucie.(ost, wypis ze szpitala byl w 2010r, wypisana w zlym stanie fizycznym). Świadczenie kończy jej sie w tym roku, dziewczyna odchodzi od zmysłów, martwi sie komisją, panicznie boi sie lekarzy orzeczników, zasypuje mnie pytaniami co ma robic i jak sie zachować - niestety ja nie jestem w stanie jej pomóc

Pozdrawiam.