Trilafon - jak go obecnie kupić - instrukcja
Moderator: moderatorzy
Re: Trilafon - jak go obecnie kupić - instrukcja
Myślałam, że logiczne jest dla wszystkich, że do apteki, wraz z wnioskiem, składa się również receptę. Miałam receptę z nazwą leku, można też z nazwą substancji czynnej.
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
Jared Leto, 13.04.2014.
A chyba najlepiej nazwa leku i substancji czynnej.
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
Jared Leto, 13.04.2014.
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Myślę, że bezpieczniej jest z nazwą substancji czynnej. Chociaż apteki powinny znać odpowiedniki i zamienniki leków.mei pisze: można też z nazwą substancji czynnej.
Najważniejsze, że masz lek. Cieszymy się
Pozdrawiam.m.
Tak to prawda, recepta z substancją czynną jest lepsza. Chociażby w moim przypadku, w pierwszej aptece (Ziko) pani farmaceutce nie przyszło do głowy, żeby poszukać zamiennika. Powiedziała, że leku nie ma i tyle.
Dzięki. Też się cieszę.moi pisze:Najważniejsze, że masz lek. Cieszymy się
Jared Leto, 13.04.2014.
Jared Leto, 13.04.2014.
- moi
- moderator
- Gadu-Gadu: 9
- Kontakt:
Tak, też się kiedyś musiałam wykłócać, że mój lek nie kosztuje po refundacji 34 złote, tylko jest odpowiednik za 6 złotych. Przy trzech opakowaniach robi to kolosalną różnicę.mei pisze:Chociażby w moim przypadku, w pierwszej aptece (Ziko) pani farmaceutce nie przyszło do głowy, żeby poszukać zamiennika. Powiedziała, że leku nie ma i tyle.
Pozdrawiam.m.