Perfumy

Tu znajdują się inne popularne tematy nie związane ze schizofrenią.

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Petruccio
zaufany użytkownik

Re: Perfumy

Post autor: Petruccio »

przegłosowany pisze:Nom. Ty. Tak pozytywnie wyglądasz na zdjęciach. Uśmiechnięty itd. A Loewe 7 Natural to złożony, ale i bardzo pozytywny zapach. Przy tym o bardzo dobrej trwałości. Obadaj sobie, jak będziesz kiedyś w Sephorze.
Powiem ci, że ta pozytywność to często maska. Ale nie omieszkam spróbować, choćby z ciekawości :). Oczywiście, jak będę gdzieś, gdzie jest Sephora.
Obrazek
Awatar użytkownika
lemro
zaufany użytkownik

Post autor: lemro »

przegłosowany pisze:Chyba najbrzydszy flakon ever
Jeżeli chodzi o kształt to jest to dla mnie bez znaczenia. Usłyszałem od kilku osób że bardzo ładny zapach.
Wystarczy tylko się uśmiechnąć, by ukryć zranioną duszę i nikt nawet nie zauważy, jak bardzo cierpisz....
Melisa
zaufany użytkownik

Post autor: Melisa »

przegłosowany pisze:Moim zdaniem nie warto. Zapach choć ładny bardzo szybko ulatuje. 2 godziny i po zabawie. A wiesz, że nie warto kupować w Sephorach i Douglasach, tylko przez ceneo? ...
Dzięki za info. Widać, że jesteś ekspertem od przyjemnych woni i różnych pachnideł ;)
Melisa
Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

Post autor: Bright Angel »

przegłosowany pisze:
Moim zdaniem nie warto. Zapach choć ładny bardzo szybko ulatuje. 2 godziny i po zabawie.
Nieprawda, mój szwagier ma CK One i wyczułem u niego te perfumy po ok. 8 godzinach.
przegłosowany pisze: A wiesz, że nie warto kupować w Sephorach i Douglasach, tylko przez ceneo? Ceny 3 razy niższe, a produkty w większości perfumerii 100% oryginalne, zwłaszcza w i-perfumy, E-glamour, Perfumesco, Dolce .... wiele jest sprawdzonych firm i warto szukać przez ceneo
Też nieprawda, że w internecie perfumy są 3 razy tańsze. Są tańsze gdzieś o połowę.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
Awatar użytkownika
bertha
zaufany użytkownik

Post autor: bertha »

Nie jestem milosniczka perfum. Jakos wszystkie sa dla mnie za mocne. Ich zapach jakos przeszkadza mi.
Czasami cos przypadkowo kupie, ale o lekkim, subtelnym, owocowym lub kwiatowym zapachu.
"Nadzieja przychodzi do czlowieka wraz z drugim czlowiekiem"
Awatar użytkownika
miś wesołek
zaufany użytkownik
Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu

Post autor: miś wesołek »

44 pisze:Też nieprawda, że w internecie perfumy są 3 razy tańsze. Są tańsze gdzieś o połowę.
Zazwyczaj więcej niż o połowę.w sumie zależy od marek. Encre Noire w Sephorze 380 zł - w necie nawet 65 zł (tak wyrwałem flakon, mam trzy bo to mój ulubiony śmierdziel) a zazwyczaj cena oscyluje wokół 80 zł

Versace Man - 300 zł w Douglasie, 100 zł - w necie

Chanele i Diory - tu się zgodzę - różnica około 30%

CK One naprawdę nie ma wielkiej mocy - każdy znający temat Ci to powie. Musiałeś chyba szwagrowi szurać nosem po włokciu. :mrgreen:
bertha pisze:Czasami cos przypadkowo kupie, ale o lekkim, subtelnym, owocowym lub kwiatowym zapachu.
Obadaj Creed Siver Mountain Water albo Un Jardin En Mediterranee Hermes - ale te to kosztujom ;)

A z tańszych, do stówki: Lalique Amethyst
gówno w proszku na kijoszku
Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

Post autor: Bright Angel »

przegłosowany pisze:
Zazwyczaj więcej niż o połowę.w sumie zależy od marek. Encre Noire w Sephorze 380 zł - w necie nawet 65 zł
Nawet nie sprawdzając, mogę z pewnością prawie 100% stwierdzić, że to musi być podróbka.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
Ustinja25
bywalec

Post autor: Ustinja25 »

?
Ostatnio zmieniony ndz lut 15, 2015 10:14 pm przez Ustinja25, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
miś wesołek
zaufany użytkownik

44 pisze:
przegłosowany pisze:
Zazwyczaj więcej niż o połowę.w sumie zależy od marek. Encre Noire w Sephorze 380 zł - w necie nawet 65 zł
Nawet nie sprawdzając, mogę z pewnością prawie 100% stwierdzić, że to musi być podróbka.
Encre Noire NIE PODRABIAJA - w tym cały myk, bo to zapach dla szaleńcóff, niełatwy zapach i nie byłoby popytu na niego. Jednym słowem: nie opyla się podrabiać. Jestem pewny na 100% że nie podróbka. Firma Lalique sprzedaje zapachy w takich cenach, a że Encre im wyszedł szczególnie dobrze to tym lepiej dla użytkowników. I więcej się nie kłóć, bo wiem, co piszę :)

A masz niedowiarku!

http://www.ceneo.pl/8362377#mh=T5B4jyGA ... 6N5v9U2uw2

sklepy z pierdyrialdami sprzedaży i samymi dobrymi opiniami. W PL handlowanie podróbkami jest karalne.
Awatar użytkownika
JudasHonor
moderator
moderator

Post autor: JudasHonor »

Axe Temptation mi się podoba. Zwykle używam wody kolońskiej 4711 i perfumu Driver Gold, za 20 złotych z Biedronki, świetnie pachnie.

Do mycia używam tylko szarego mydła. Wszystkie inne "pachnidełka" są pełne chemii, która przedostaje się do naszych organizmów.
Kolejny dzień pełen nowych możliwości.
is
zaufany użytkownik

Post autor: is »

przegłosowany pisze:A wiesz, że nie warto kupować w Sephorach i Douglasach, tylko przez ceneo? Ceny 3 razy niższe, a produkty w większości perfumerii 100% oryginalne, zwłaszcza w i-perfumy, E-glamour, Perfumesco, Dolce .... wiele jest sprawdzonych firm i warto szukać przez ceneo
Dzięki za tę informację, przegłosowany.

Mnie ostatnio spodobał się zapach tych perfum:
Obrazek
Chyba się skuszę. :)
"Mówię, krzyczę, piszę. Czy warto było mącić ciszę?"
Awatar użytkownika
miś wesołek
zaufany użytkownik

lemro pisze:Obrazek

To mój typ których używam.
Spójrz po ile można obecnie wyhaczyć. Normalnie w perfumeriach internetowych stoją za około 60-90 zł, a tu taka niespodzianka i za 27,10zł:
http://www.e-glamour.pl/product-pol-444 ... ester.html

Przy czym bez obaw, to jest oryginał na 100%. E-Glamour nie handluje podróbami, to porządna firma i czasem mają mega promocje, jak ta powyżej. Nic ino brać jak lubisz.

BTW, flakon okropny - jeden z najbrzydszych ever. Osobiście nei wyobrażam sobie pikać w siebie z takiej czaszki. :mrgreen:
Awatar użytkownika
miś wesołek
zaufany użytkownik

is pisze:Dzięki za tę informację, przegłosowany.

Mnie ostatnio spodobał się zapach tych perfum:
Obrazek
Chyba się skuszę. :)
Nie ma sprawy. Życzę ładnego pachnienia. :) Spis nut i opinie o trwałości perfum co najmniej fajne:
http://www.fragrantica.com/perfume/Lanc ... 14982.html
(polecam tę stronkę bardzo pomocna)

Jedna sprawa. Ceneo nie zawsze podaje wszystkie wyniki, a sklepów internetowych sprawdzonych i pewnych jest sporo. Jak chcesz wyszukam Ci w najkorzystniejszej cenie. :)

Ja sobie przewidziałem na lato głównie Loewe 7 Natural. Jeszcze nie wiem jak uskładam kasę na zakup, ale może jakoś uskładam. Do tego jeszcze kusi mnie ponowny zakup L'Eau d'Issey Pour Homme Issey Miyake i L'Eau Bleue d'Issey Pour Homme Issey Miyake. Może po prostu nie kupię jednego, ale skołuję sobie po forach tzw. "odlewki" każdy po 30 ml powiedzmy.
is
zaufany użytkownik

przegłosowany pisze:Jedna sprawa. Ceneo nie zawsze podaje wszystkie wyniki, a sklepów internetowych sprawdzonych i pewnych jest sporo. Jak chcesz wyszukam Ci w najkorzystniejszej cenie. :)
Byłabym wdzięczna. :)

A o co chodzi z tymi odlewkami?
Awatar użytkownika
lemro
zaufany użytkownik

Post autor: lemro »

Dzięki Przegłosowany za linka, tylko mam pytanie.
Czy kupowałeś tam tester bo tak jest w opisie:
Testery, to pełnowartościowe produkty.Ich zadaniem jest zachęcenie klienta do kupna zapachu, który miał możliwość przetestować w perfumerii. Testery są pakowane w białe-szare pudełeczka, występują również bez pudełek. Pozbawione są najczęściej zatyczki nakładanej na główkę sprayu. Głównym atrybutem testerów jest niższa cena.
Ja przeważnie kupuję w Rossmanie na promocji 40 % i też wychodzi tanio i oryginał. Pozdr.
Wystarczy tylko się uśmiechnąć, by ukryć zranioną duszę i nikt nawet nie zauważy, jak bardzo cierpisz....
ocean
zaufany użytkownik

Post autor: ocean »

kiedys kropilem pachy adidasem albo old spicem oryginal w sztyfcie, potem dosc stary zapach kalvin klein, ethernity. nieco dluzej zatrzymalem sie przy hugo boss, night - ponoc do mnie pasuje; chce wyprobowac jak mi na ciele zlozy sie calorine herrera, bodaj code 201 - ladnie pachnie.
oczywiscie milo jest ladnie pachniec, ale koniec koncow to tylko zapach... ma byc dyskretny a nie wiadra perfum pod pachy i heja... :)

o.
Awatar użytkownika
miś wesołek
zaufany użytkownik

is pisze:A o co chodzi z tymi odlewkami?
To bardzo proste. Musisz być na jakimś forum perfumowym albo wizażowym, zazwyczaj mieć określony staż do robienia odlewek, rzadziej musisz mieć staż do tego, aby po prostu sobie odlewkę kupić. O co chodzi podam na przykładzie Loewe 7 Natural. W sklepie kosztuje:

50 ml - powiedzmy około 120 zł
100 ml - 177 zł
150 ml - 229 zł

Jak widać po powyższych cenach - im większą pojemność się kupuje, tym taniej wychodzi za 1 ml. I teraz. Ktoś może na danym forum kupić 150-tkę i wziąć z tego do siebie 70 ml, a z reszty zrobić odlewki dla innych chętnych. Cena za ml wtedy wychodzi 1,52 zł, a nie 2,40, jak w wypadku gdybym zdecydował się na zakup samodzielnie 50 ml w oryginalnym flakonie za 120 zł + koszt wysyłki. Biorąc więc "odlewkę" mogę mieć 50 tkę co prawda nie w oryginalnym flakonie, ale w jakimś zastępczym z atomizerem za 1,52*50 = 76 zł+koszt flakonika (ok 3-4 zł)+wysyłka. :)
lemro pisze:Czy kupowałeś tam tester bo tak jest w opisie:
Testery, to pełnowartościowe produkty.Ich zadaniem jest zachęcenie klienta do kupna zapachu, który miał możliwość przetestować w perfumerii. Testery są pakowane w białe-szare pudełeczka, występują również bez pudełek. Pozbawione są najczęściej zatyczki nakładanej na główkę sprayu. Głównym atrybutem testerów jest niższa cena.
Ja przeważnie kupuję w Rossmanie na promocji 40 % i też wychodzi tanio i oryginał. Pozdr.
Tak jak napisane. Tester to jest w 100% taki sam zapach, jak oryginał. Dokładnie to samo. Z tym, że czasem testery nie mają korka (czasem mają) i zazwyczaj mają szary tekturowy kartonik zastępczy albo brak kartonika. Jeśli już kupuję cały flakon zawsze biorę testery, bo są po prostu tańsze. A zawartość, zapach ten sam.
Awatar użytkownika
miś wesołek
zaufany użytkownik

is pisze:
przegłosowany pisze:Jedna sprawa. Ceneo nie zawsze podaje wszystkie wyniki, a sklepów internetowych sprawdzonych i pewnych jest sporo. Jak chcesz wyszukam Ci w najkorzystniejszej cenie. :)
Byłabym wdzięczna. :)
A jaka pojemność by Cię interesowała? Są 30tki, 50tki, 75tki i 100tki. Jak zwykle bardziej opłaca się brać większe pojemności - taka już reguła.

Woda perfumowana (EDP) czy toaletowa (EDT), pamiętasz jaką testowałaś?

Może być tester - znaczy ewentualnie flakonik bez korka (zawartość powtarzam jest ta sama w testerach i nie testerach)?
is
zaufany użytkownik

Przegłosowany, wysłałam Ci pw.
Awatar użytkownika
mei
zaufany użytkownik

Post autor: mei »

A ja szukam tych. Ktoś, coś się orientuje?

Obrazek
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
ODPOWIEDZ

Wróć do „tematy dowolne”