Dlaczego eden obraża wiare? Shh...

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
W tym dziale można pisać teksty wykraczające poza uporządkowaną dyskusję na konkretny temat. Nie polecam go osobom szukającym spokojnej rozmowy.
farnkensztajn
zbanowany
zbanowany

Dlaczego eden obraża wiare? Shh...

Post autor: farnkensztajn »

Pisałem już o tym. Bo jest zbyt ograniczony, żeby odgryźć się w inny sposób. Ale w taki sposób obraża tylko siebie. Niektórzy jak nie znajdują argumentów w dyskusji to zaczynają obrażać oponenta. Niektórzy jak nie znajdują dobrego słowa, bo ich system pojęciowy jest zbyt słabo rozwinięty to przeklinają i jak ktoś odpuści zniesmaczony poziomem dyskusji, to są z siebie dumni, że komuś dowalili. Eden to, że większość uznała, że masz rację tzn. koledzy idioci Ci przyklaskują to nie znaczy że jesteś zwycięzcą.
To TYLKO znaczy, ze są takimi samymi idiotami jak Ty.

A wracając do tematu. Eden-Zbyszek-Admin obraża wiarę, bo chce pokazać i udowodnić całemu światu, że nie ma dla niego żadnych wartości i żadnych świętości, że jest człowiekiem (?) raczej chce udowodnić bzdurną teorie darwina i chce pokazać, że niczym nie różni się od swoich przodków po za tym, że nauczono go stukać w klawiaturę i wyrażać swoje "myśli", które są tak gówniane, ze mam ochotę włączyć opcję na forum pod jego postami "spuść wodę"...

Ale tak na prwdę tym wszystkim chce nam uzmysłowić, że można się śmiąc z religii, bo to bzdury i mało znacząca rzec, bo mamy przecież wolność słowa.. I tym samym chce nam udowodnić, że stara się wyśmiać rzeczy, które go przerastają i których nie jest w stanie zanegować. Dlatego impertynent zachwouje się w taki sposób nie znajdując innej metody na wyrażenie swojej frustracji tylko taki wykształcił sobie przez 45 lat życia system obronościowy jak czuje bezradność i sobie z czymś nie radzi. Zbyszku popracuj nad tym. Zacznij barać leki. Zgłoś się przede wszystkim do lekarza. TRZYMAM ZA CIEBIE KCIUKI.
farnkensztajn
zbanowany
zbanowany

Re: Dlaczego eden obraża wiare? Shh...

Jeżeli mój wcześniejszy post TYLKO Zbyszku Cię rozbawi, a nie zmusi do chwili refleksji. To poważnie zgłoś się do lekarza, bo to by znaczyło, ze wypierasz ze świadomości wszystkie SŁUSZNE negatywne opinie na swój temat i nie dopuszczasz do siebie rzeczy, które mówią jak bardzo się mylisz. Takie zaburzenie powinno być podane od razu ekspresowej terapii najlepiej silnymi zastrzykami przeciw psychotycznymi na głosy, których nie słyszysz*, bo to utrudnia Ci z pewnością funkcjowanie i właściwie i bez problemowe życie w społeczeństwie... Pisze o tym, bo po prostu się o ciebie BARDZO martwię i o ludzi, którzy mogą cierpieć przez twoje ZABURZENIE. Nie obwiniaj się nawet jak kogoś skrzywdziłeś. Po prostu jesteś BARDZO chory. Ja ci współczuje i rozumiem. Ale inni już tacy WYROZUMIALI mogą już nie być :)

*aluzja do wątku viewtopic.php?f=5&t=20089
Ostatnio zmieniony ndz lut 01, 2015 2:36 pm przez farnkensztajn, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Tal
zaufany użytkownik

Post autor: Tal »

Mocno powiedziane, ale zgadzam się Eden czasami jak coś palnie to nie wiadomo czy śmiać się czy płakać, a moderatorzy i tak nic sobie z tego nie robią (mam na myśli sytuację jak w tytule)
"Bo wszystko, co się narodziło z Boga, zwycięża świat. A tym zwycięstwem, które zwyciężyło świat, jest nasza wiara." (1 J 5,4)
farnkensztajn
zbanowany
zbanowany

arq pisze:Mocno powiedziane, ale zgadzam się Eden czasami jak coś palnie to nie wiadomo czy śmiać się czy płakać, a moderatorzy i tak nic sobie z tego nie robią (mam na myśli sytuację jak w tytule)
Śmiech jest raczej oznaką bezmyślności, który świadczy czasami o braku zrozumienia czyjejś tragedii. Więc śmianie ze Zbyszka, który cierpi na tak poważne ZABURZENIE jest po prostu nie na miejscu i nie wporządku. Żeby biedak był jeszcze chociaż trochę świadomy swojego PROBLEMU. To można byłoby sobie pozwolić na drobny żarcik w celu rozluźnienia atmosfery i nie nadawania temu zbytniej rangi przez pompowanie zbytniej powagi jego tragedii, która jest OCZYWSITA.
Płacz jest właściwszy nad taką tragedią, ale też bym z tym nie przesadzał, żeby nie poczuł zbytnio przygnębiony z tego powodu, że wzbudza taką fale litości i współczucia. Więc najlepiej miarkować i łączyć obie te reakcje, mei....
Awatar użytkownika
Tal
zaufany użytkownik

Post autor: Tal »

Tylko nie wiem czy nie zauważyłeś Hope, ale ja pisałem o postach Edena na temat wiary.
"Bo wszystko, co się narodziło z Boga, zwycięża świat. A tym zwycięstwem, które zwyciężyło świat, jest nasza wiara." (1 J 5,4)
farnkensztajn
zbanowany
zbanowany

hope pisze:wypierasz ze świadomości wszystkie SŁUSZNE negatywne opinie na swój temat i nie dopuszczasz do siebie rzeczy, które mówią jak bardzo się mylisz.
Tylko nie wiem czy zauważyłaś ale problem z tematu wynika z jego POWAŻNEGO zaburzenia, więc proszę zastosuj się do podanej przeze mnie instrukcji i nie KRZYWDŹ edena. Gdyż Zbyszek jest BARDZO zaburzony i nie należy go krzywdzić za to, że jest chory. Należy go skierować na przymusową terapie jeżeli odmówi dobrowolnej. Ze względu na jego dobro i innych których może SKRZYWDZIĆ przez swoje ciężkie zaburzenie. Trochę empatii i ludzkich uczuć wobec innych jeszcze nikomu nie zaszkodziło, mei...
farnkensztajn
zbanowany
zbanowany

Zbyszku wypowiedz się w temacie. Wszyscy czekają jak powiesz, że się ze mną nie zgadzasz i w duchu konstruktywnej rozmowy udowodnisz jak bardzo się mylę co do tego co napisałem i co do ciebie. Gehenna twierdzi, że nie wolno "nadstawiać policzka", a Ty do tej pory prezentowałeś podobne poglądy, więc nie oszczędzaj mnie tylko pokaż swoją SIŁĘ i na oczach wszystkich zmasakruj mnie jednym zdaniem, bo takiemu mocarzowi nie potrzeba pewnie więcej do takiego efektu.

<Rękawica rzucona w twoja stronę>...
farnkensztajn
zbanowany
zbanowany

Eden pisze:EDEN NIGDY NIKOGO NIEOBRAZIL
Udając głupka też siebie nie obrażasz?

Nie traktuj siebie jako NIKT I NIC. Też jesteś wartościowym człowiekiem. TYLKO bardzo zaburzonym myślę że gdybyś podał się terapii już drugi raz o sobie byś tak nie napisał. Wydaje mi się, że nawet Ty możesz poczuć się dobrze wystarczy, że będziesz chciał. Jednak UCIEKANIE od problemu i Wypieranie go ze świadomości nie pomoże Ci a tylko pogorszy sytuacje. Więc może staw czoła przeciwnością i rozwiąż swój problem, który TAKŻE dotyczy innych. Pomyśl o innych...
farnkensztajn
zbanowany
zbanowany

Eden pisze: i olac HOPE IS DEAD - niech wskaze kiedy niby kogokolwiek obrazilem.
Zacytowałbym ale brzydzę się gównem dlatego nie delektuje się jego zapachem po czym szamam ze ślinką na ustach. Dlatego wybacz, ale nie zamierzam podawać Ci na talerzu twoich smakołyków (cytować) i się nimi delektować (dyskutować). Wiem, że taka dyskusja by ci odpowiadała, bo jesteś POWAŻNIE zaburzony i BARDZO chory. Dlatego jeszcze raz apeluje, żebyś przemyślał swoje postępowanie... mając świadomość, że i tak tego nie zrobisz. chociaż i tak już jest postęp, bo trochę się wycofałeś. TRZYMAM ZA CIEBIE KCIUKI.
farnkensztajn
zbanowany
zbanowany

Najbardziej przykre jest to że jak nazwiesz idiote idiotą to jego to ucieszy... i będzie powodem do dumy. LECZYĆ, IZOLOWAĆ, KASTROWAĆ... innej drogi nie ma..
farnkensztajn
zbanowany
zbanowany

Rozumiem eden, że chciałbyś, żeby zdrowi się leczyli, a chorzy byli wolni i bez skrępowania mogli dawać upust swoim wypatrzeniom itp. NIESTETY ten świat tak wygląda.
farnkensztajn
zbanowany
zbanowany

Jeżeli piszesz to w celu, żeby potwierdzić zarzuty, które wobec ciebie skierowałem, to wychodzi Ci to wyśmienicie. Nie musisz się jednak tak starać, bo to co napisałem już wystarcza.
farnkensztajn
zbanowany
zbanowany

hope pisze:i jak ktoś odpuści zniesmaczony poziomem dyskusji, to są z siebie dumni, że komuś dowalili.
EOT z mojej strony.
ODPOWIEDZ

Wróć do „varia”