Medjugorje

duchowość, etyka, religia

Moderator: moderatorzy

Regulamin forum
W tematach dotyczących choroby proszę pisać w odpowiednim poddziale "dyskusji ogólnej".
Awatar użytkownika
pawel534
zaufany użytkownik

Re: Medjugorje

Post autor: pawel534 »

Napisałem co według mnie oznacza że Bóg jest osobowy. Dla Ciebie osobowość wiąże się tylko z ciałem ? Chodzi mi o to że Bóg nie jest żadną energią bo energia kojarzy mi się z czymś martwym. Możesz sobie wyobrażać człowieka jak chcesz ale w Biblii jest chyba napisane że nikt na ziemi nie widział Boga.
Na tym polega właśnie ignorancja i rasizm Kościoła katoliciego, który uważa, że Jezus był jedynym "Słowem co ciałem się stało" a to jest największe kłamstwo KK. W tym świecie istniało już wiele oświeconych jednostek, oświeconych dusz, które urzeczywistniły w sobie boską świadomość.
Tylko Jezus jest Bogiem który się wcielił poza tym porównywanie jakiegoś Buddy - człowieka do Boga to jak porównywanie mrówki do słonia, stworzenia do stwórcy nie mówiąc już o tym że Twój budda był zapewne grzesznym człowiekiem bo ja wierzę że tylko Jezus i Maryja byli bez grzechu choć co do Maryji nie jestem pewien czy chodziło o jakikolwiek grzech czy tylko o grzechy uczynkowe. Nie wiem co dla Ciebie znaczy urzeczywistnienie boskiej świadomości ale w sumie zbytnio mnie to nie interesuje bo Ty masz chyba jakieś wschodnie wierzenia i nie ma chyba sensu abym ja Ciebie czy Ty mnie przekonywał do swoich wierzeń.
Awatar użytkownika
Kamil Kończak
zaufany użytkownik
Kontakt:

Post autor: Kamil Kończak »

Ok - nie ma sensu prowadzić dalszej rozmowy.
Pragniesz czegoś? - rób to bo zaczniesz o tym marzyć.

" May your love of the form culminite in the love of
the formless."

https://www.youtube.com/watch?v=0joS1fzwFcU
Awatar użytkownika
bertha
zaufany użytkownik

Post autor: bertha »

AndrzejB pisze:Czy wyjazd do Medjugorje może pomóc?
Sa takie miejsca, gdzie obecnosc Boga, czy Matki Bozej czuje sie inaczej...mocniej...Jedz!
"Nadzieja przychodzi do czlowieka wraz z drugim czlowiekiem"
the end
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: bla bla

Post autor: the end »

AndrzejB pisze:Czy wyjazd do Medjugorje może pomóc?
Pomijając całą dyskusję, to faktycznie. Jeśli czujesz się w tym kierunku w zgodzie z samym sobą i wiesz, że warto to pewnie, że jedź. Zgadzam się.
nic
ODPOWIEDZ

Wróć do „filozofia”