Moja teoria na przyczyny tycia

Moderator: moderatorzy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Bright Angel
zaufany użytkownik

Moja teoria na przyczyny tycia

Post autor: Bright Angel »

Otóż, wg mnie w większości przypadków przyczyną tycia są różne choroby, najczęściej somatyczne. Organizm próbuje się bronić przed nimi, ale potrzebuje do tego "leków", które pobiera sobie z pokarmów. Dlatego w takich stanach więcej się je, bo organizm musi pobrać dużo odpowiednich substancji, witamin itp. a reszta zbędna odkłada się w nadprogramowych kilogramach.
Just remember that death is not the end. Heaven or hell? The choice is Yours.
Awatar użytkownika
Francesco
zaufany użytkownik
Status: jatądrobnącząstkącowieczniezłegochceazawszeczynidobro
Gadu-Gadu: Czarnokrwista

Re: Moja teoria przyczyn tycia i chorób

Post autor: Francesco »

A moja teoria to chemia, konserwanty, ogólnie i inne gówna w jedzeniu, które przysyłają nam z zachodu.
A przyczyna braków substratów w organizmie - monotonna dieta, brak słońca i ruchu.

Brak witamin łatwo można uzupełnić jedząc więcej żółtek, i pijąc ciepłą wodę z cytryną i miodem ;)
*cytryna GMO nie ma witaminy C.
Ostatnio zmieniony śr wrz 17, 2014 1:26 pm przez Francesco, łącznie zmieniany 1 raz.
Miłość & Muzyka
~ Amen ~
Awatar użytkownika
amigo
zaufany użytkownik

Re: Moja teoria na przyczyny tycia

Post autor: amigo »

A wedlug mnie przyczyna tycia jest zwiekszony apetyt po neuroleptykach, brak ruchu oraz zwolniony metabolizm.
Awatar użytkownika
devil89
zaufany użytkownik
Status: Anioł Stróż

Post autor: devil89 »

też tak może być ale nie zupełnie, kiedyś ważyłem na tych proszkach 90 kg, kiedy od razu odstawiłem bo już nie mogłem na sienie patrzeć waga spadała stopniowo a ruchu tez nie mailem takiego bo nie pracowałem, uważajcie spadła do 75kg a jadłem tak jak zawsze, nie wiem może u każdego jest troszkę inaczej każdy ma inny metabolizm i tolerancje na przyjmowane leki.
"Nieważne jak zaczynasz ważne jak kończysz..."
Awatar użytkownika
pawel534
zaufany użytkownik

Post autor: pawel534 »

Moim zdaniem może być trochę prawdy w teorii 44 z tym że ja myślę że człowiek wcale nie musi chorować. Po prostu jak zjada wysoko przetworzone jedzenie to organizm domaga się więcej aby dostarczyć witamin i minerałów ale to tylko moja teoria. Ja myślę że przyczyną tycia mogą być po prostu węglowodany proste które dostarczają szybko energii ale na krótko i organizm nie potrafi wykorzystać tak szybko tyle energii więc odkłada nadmiar w postaci tłuszczu ale to może wiązać się z teorią 44 bo moim zdaniem węglowodany proste w wysoko przetworzonej żywności często nie dostarczają jednocześnie wielu witamin i minerałów np. białe pieczywo, słodycze. Neuroleptyki swoją drogą mogą zwiększać łaknienie może działają też na metabolizm nie wiem.
ODPOWIEDZ

Wróć do „dieta”