Zgaga i niestrawność po kwetiapinie/Ketrelu
Moderator: moderatorzy
Zgaga i niestrawność po kwetiapinie/Ketrelu
Miał ktoś z was zgagę, niestrawność, nadkwaśność po kwetiapinie (Ketrelu) ?
Minęło z czasem?
Minęło z czasem?
Re: Zgaga i niestrawność po kwetiapinie/Ketrelu
Więc tak, na początku jak brałam ketrel, kventiax, czy jakoś tak, to było względnie w porządku. Brałam go w dawce 150 mg, chyba dwa razy dziennie i to była dawka wystarczająca. Miałam na nim objawy negatywne, ale to już inna historia.
W każdym razie w którymś momencie, ketrel zaczął u mnie wywoływać bardzo silną zgagę, która czasem prowadziła do nudności, nawet na czczo. Zdecydowałam się zmienić lek.
Jednak jak biorę amisan/solian to też miewam zgagę, bardzo rzadko prowadzącą do nudności, jednak czasami daje mi się we znaki. Z reguły zachowuję godzinny odstęp pomiędzy wzięciem leku, a jedzeniem, jednak to czasem nic nie daje.
Więc zarówno ketrel, jak i amisan/solian czasem wywołują u mnie zgagę.
W każdym razie w którymś momencie, ketrel zaczął u mnie wywoływać bardzo silną zgagę, która czasem prowadziła do nudności, nawet na czczo. Zdecydowałam się zmienić lek.
Jednak jak biorę amisan/solian to też miewam zgagę, bardzo rzadko prowadzącą do nudności, jednak czasami daje mi się we znaki. Z reguły zachowuję godzinny odstęp pomiędzy wzięciem leku, a jedzeniem, jednak to czasem nic nie daje.
Więc zarówno ketrel, jak i amisan/solian czasem wywołują u mnie zgagę.

To, że jakiś lek komuś służy, nie znaczy że nie zaszkodzi innej osobie. 

- Peter
- zaufany użytkownik
potwierdzam, także mam zgagę po ketrelu. A biorę tylko 25mg na spanie. A zastanawiałem się od czego mam zgagę a to faktycznie od ketrelu. Dziś nie brałem ketrelu i zgagi nie było.
najbardziej dokuczliwym objawem na ketrelu była dla mnie oprócz senności nieznośna suchość w ustach, pamiętam, że bardzo dużo piłam, a i tak ciągle czułam tą nieprzyjemną dolegliwość