Książki o psychologii
Moderator: moderatorzy
Re: Książki o psychologii
sam się tym interesuje ale nie mogę się zebrać żeby to kupić
http://www.gwp.pl/4299,psychologia-komp ... micki.html
http://www.gwp.pl/4299,psychologia-komp ... micki.html
Trochę to staroć to co wstawiłeś, tutaj mam nowe wydanie trochę tańsze ponieważ 2 tomowe:
http://www.gwp.pl/5309,psychologia-akad ... ratis.html
Znalazłem też na chomiku i najpierw zapoznam się zanim kupię w wersji papierowej.
http://www.gwp.pl/5309,psychologia-akad ... ratis.html
Znalazłem też na chomiku i najpierw zapoznam się zanim kupię w wersji papierowej.
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: bla bla
Dobrze się czegoś trzymać. Przynajmniej trochę, a najważniejsze to działać konsekwentnie, próbować.
Mam ostatnio tak, że wszystko jest bez sensu i głupie. Próbowałem to przenieść na wszystko, ale to jest bez sensu. Jednak pomimo bezsensowności istnienia bardzo ważna jest miłość.
Mam ostatnio tak, że wszystko jest bez sensu i głupie. Próbowałem to przenieść na wszystko, ale to jest bez sensu. Jednak pomimo bezsensowności istnienia bardzo ważna jest miłość.
nic
Nie mogę pomóc ludziom w tym wcieleniu, nie mogę pomóc nawet sobie, więc uczę się programowania aby pomagać komputerom.
-
- zaufany użytkownik
Chciałbym pomóc, ale to bolesne jest i nikt chyba jeszcze nikomu nie pomógł. Jedynie co chyba potrafię, to siedzieć w medytacji, bez znieczulenia brać wszystko na klatę. Da się żyć, każdy się boi śmierci, ale ona dużo mówi o życiu.
nic
Ja jestem od zawsze dobry w komputerach, nie chcę się obudzić pewnego dnia i stwierdzić że niczego w życiu nie osiągnąłem ponieważ nie nauczyłem się programować w popularnym języku programowania.
-
- zaufany użytkownik
Ja mam dosyć osiągania, psychologia by mnie współczesna przeklęła, ale wolę wygasnąć ostatecznie.
nic
W sumie to chyba najlepsza metoda: przemedytować życie które jest nieakceptowalne i odrodzić się w następnym, może lepszym.
-
- zaufany użytkownik
No właśnie, chyba nie ma pozytywnego odrodzenia. Byłoby mi źle, gdybym miał się odrodzić w niebie a niżej nadal by było cierpienie w innych światach. Stanem umysłu jest miejsce odrodzenia, tak jak i wśród ludzi są istoty piekielne, czy cieszący się hedonistycznym zaspokojeniem bogowie. Drogą jest przychodzić i odchodzić, tyle, że to też jest złudzeniem.
nic
-
- zaufany użytkownik
"Narodziny, życie i śmierć według medycyny tybetańskiej i nauk dzogczen", Abhiszeka Buddy Medycyny, lub praktyka Cie.
Chyba to są moje na razie wyjścia ze schizofrenii, po tybetańsku.
Chyba to są moje na razie wyjścia ze schizofrenii, po tybetańsku.
nic
Ja się wolę trzymać z daleka od wszystkiego co psychologiczne i psychoterapeutyczne, ponieważ mam lęki przed psychologami którzy tylko manipulują. Może pomysł z książkami przyszedł mi do głowy z tego powodu aby oswoić lęk?
-
- zaufany użytkownik
Ja nie mogę z nimi, bo nie wierzą w nietrwałość i w to, że większość tego co tworzy człowiek jest bez sensu.
nic
Wszystko co człowiek tworzy jest pełne chaosu i przez to nietrwałe.
-
- zaufany użytkownik
Harmonia wydaje się być złudzeniem. To co można nazwać harmonią to fakt, że wszechświat rodzi się i umiera. I jest tych wszechświat nieskończoność a każdy zawiera coś z innego w sobie, są współzależne. Harmonia to tylko definicja równowagi obecnie, takiej symetryczności ale.
nic
Od zawsze zastanawiam się ile wszechświatów zawiera kieliszek wódki.
- Necro
- zaufany użytkownik
Ja mam taką książkę na chacie Język Ciała gestów i zachowań 

Śmierć Wrogom Ojczyzny