zakochanie=odlot? kto się boi zakochać?
Moderator: moderatorzy
Regulamin forum
Ten dział dotyczy tylko związków seksualności ze schizofrenią lub ogólniej chorobą. O zdrowej seksualności proszę pisać w tematach dowolnych.
Ten dział dotyczy tylko związków seksualności ze schizofrenią lub ogólniej chorobą. O zdrowej seksualności proszę pisać w tematach dowolnych.
Re: zakochanie=odlot? kto się boi zakochać?
nie wiem jak to na szybko opisać. chodzi oto żeby nie narzucała mi swojej woli, żeby była delikatna i wrażliwa. co nie znaczy że ja nie liczyłbym się z jej zdaniem
a to ona miałby swoje zdanie!?EB pisze:chodzi oto żeby nie narzucała mi swojej woli, żeby była delikatna i wrażliwa. co nie znaczy że ja nie liczyłbym się z jej zdaniem
Jak podjąć decyzję żyjąc w związku!?
Nie zawsze chce się tego samego.
Kompromisy!?
Wasz świat nic mi nie dał, nic nie może mi zabrać
- DZIECKO ZDROWIE
- zaufany użytkownik
EB, ... jak kobieta jest dobra albo kocha to chyba wszystko jest dobre z Taką.
kochać można np. zaborczą miłością i co wtedy?
"Wszystko co słyszymy jest opinią, nie faktem. Wszystko co widzimy jest punktem widzenia, nie prawdą." Marek Aureliusz.
wtedy lipa, ale nie znaczy to, że nie powinno się szukać i próbować.AMerei pisze:kochać można np. zaborczą miłością i co wtedy?
Zakładając czarne scenariusze nie będziemy robić nic.
A wracając do tematu można być dobrym i kochać, a jednocześnie być dominującym - walecznym...
- DZIECKO ZDROWIE
- zaufany użytkownik
Zaborcza miłość
Coś jak w tej piosence ?

Ostatnio zmieniony pn gru 01, 2014 6:09 pm przez DZIECKO ZDROWIE, łącznie zmieniany 1 raz.
zazdrość też jest dobra, jeśli nie jest paranoiczna 
a ze słów na "z", to jeszcze ważne jest zaufanie

a ze słów na "z", to jeszcze ważne jest zaufanie
Tak, ta prawdziwa przychodzi niespodziewanie, nieoczekiwanie, przychodzi i potrafi zawladnac nami bez reszty...Wspaniale pisze: Podobnie jak miłość. Ta prawdziwa bierze z zaskoku, nie chadza po prośbie.
Jest taka sliczna piosenka J. Radek “ Dziekuje za milosc”
“...dziekuje za milosc, ze chcialas sie zjawic “
"Nadzieja przychodzi do czlowieka wraz z drugim czlowiekiem"
wszytko zależy od gustu czy preferencji. jak facet lubi jak kobieta nim "potrząsa" to jego sprawa
Ze skrajności w skrajność przechodzimy...EB pisze:jak facet lubi jak kobieta nim "potrząsa" to jego sprawa
Gdyby wszystkie Panie tutaj były jak Twój ideał, to nie miałbyś z kim prowadzić dyskusji

Oczywiście. Tylko wtedy najpierw, w okresie miłosnym obie jednostki muszą ustalić między sobą hierarchię.Mariii pisze:
A wracając do tematu można być dobrym i kochać, a jednocześnie być dominującym - walecznym...
I albo się uda i będą żyli długo i szczęśliwie, albo się pozjadają na miejscu. Kto nie ryzykuje...

Gdy byłem na oddziale otwartym poznałem dziewczynę - rówieśniczkę. Chodziliśmy co 10 minut na palarnię zajaraćMariii pisze: Ze skrajności w skrajność przechodzimy...
Gdyby wszystkie Panie tutaj były jak Twój ideał, to nie miałbyś z kim prowadzić dyskusji

Ona była wrażliwa ale często też przeklinała, mi to jakoś nie przeszkadzało. Mile wspominam tę znajomość. Gdy odchodziłem z oddziału przytuliliśmy się na pożegnanie.
To dlaczego nie chciałeś jej kontynuować w realu?EB pisze:Mile wspominam tę znajomość.
to jest przerysowane, a zazdrośnicę/zazdrośnika przecież można nauczyć ufać, czyż nie?Mniszek pisze:Zaborcza miłośćCoś jak w tej piosence ?
mi się wydaje, bo nie mam doświadczenia w związkach, że najważniejsze jest dopasowanie, żeby nie trafić na kogoś z "garbem" w tym samym miejscu i się tymi garbami potem całe życie ocierać

"Wszystko co słyszymy jest opinią, nie faktem. Wszystko co widzimy jest punktem widzenia, nie prawdą." Marek Aureliusz.
Pewnych ludzi nie da się nauczyć niczego.AMerei pisze:zazdrośnicę/zazdrośnika przecież można nauczyć ufać, czyż nie?
Tu potrzeba ogromu pracy, cierpliwości i samozaparcia.
Czy warto marnować swój czas, wiedząc, że szanse na powodzenie są znikome!?
Marrii, mąż mojej koleżanki na początku ją kontrolował i nie dawał żyć, a ona mi powiedziała, że nauczyła go ufać i że to ona teraz "rządzi" w związku, wraca do domu o której chce, ma własne pieniądze, ogólnie to energiczna babka, więc może jednak się da? Tylko ona jednocześnie cały czas narzeka na męża, że ją wcześnie "zbrzuchacił" i nie zrobiła kariery... przestrzega mnie, żeby się pochopnie z kimś nie związać heh
zawsze coś...

Albo ona wrobiła go w dziecko.AMerei pisze: Tylko ona jednocześnie cały czas narzeka na męża, że ją wcześnie "zbrzuchacił" i nie zrobiła kariery... przestrzega mnie, żeby się pochopnie z kimś nie związać heh
Jakim musiałbym być naiwnym, żeby mi kobieta wmówiła, że nie chciała własnego dziecka, a pozwoliła sobie go zrobić.
Problem w Polsce jest i to duży. Mamy chyba najniższy w całej UE współczynnik dzietności tak wynika ze statystyk.
Sam się kiedys zastanawiałem nad tym dla czego ludzie u nas mają takie problemy z zakochaniem się i stworzeniem związku (małżeństwa) i w czym tak naprawdę tkwi problem.
Co prawda ja sam nie szukam i nawet chyba nie mysle poważnie o związku z jakąś dziewczyną bo mając problemy z samym sobą nie chce być dodatkowym problemem jeszcze dla kogoś. No ale to wynika z mojej choroby .... ale w przypadku ludzi zdrowych to już nie wiem... chyba jest to jakis problem społeczny na dużą skale bo gdzie nie popatrzy to dużo ludzi jest po prostu samych. Moi kumple z dzieciństwa to samo jak połowa się chajtneła to wszystko a reszta ma problem ! czasami kogoś poznają ale ogólnie nie za ciekawie. To samo tyczy się oczywiście dziewczyn gdzie też jest im ciężko a może nawet i ciężej pod tym względem.
Nie wiem gdzie tkwi problem czy to wina naszego kraju a dokładnie polityki wewnętrznej, społecznej czy zmian jakiś kulturowych związanych z rozwojem cywilizacji ?
Ogólnie nie za ciekawie !
Sam się kiedys zastanawiałem nad tym dla czego ludzie u nas mają takie problemy z zakochaniem się i stworzeniem związku (małżeństwa) i w czym tak naprawdę tkwi problem.
Co prawda ja sam nie szukam i nawet chyba nie mysle poważnie o związku z jakąś dziewczyną bo mając problemy z samym sobą nie chce być dodatkowym problemem jeszcze dla kogoś. No ale to wynika z mojej choroby .... ale w przypadku ludzi zdrowych to już nie wiem... chyba jest to jakis problem społeczny na dużą skale bo gdzie nie popatrzy to dużo ludzi jest po prostu samych. Moi kumple z dzieciństwa to samo jak połowa się chajtneła to wszystko a reszta ma problem ! czasami kogoś poznają ale ogólnie nie za ciekawie. To samo tyczy się oczywiście dziewczyn gdzie też jest im ciężko a może nawet i ciężej pod tym względem.
Nie wiem gdzie tkwi problem czy to wina naszego kraju a dokładnie polityki wewnętrznej, społecznej czy zmian jakiś kulturowych związanych z rozwojem cywilizacji ?
Ogólnie nie za ciekawie !
W całym chaosie jest kosmos
w całym nie porządku sekretny porządek.
w całym nie porządku sekretny porządek.