Odstawiam conste
Moderator: moderatorzy
-
- zaufany użytkownik
- Gadu-Gadu: 72943962
Odstawiam conste
Cześć
Nie mam już sił... Są bardzo duże urojenia, totalne lęki, nerwy na ludzi, nie wychodze na dwór, historyjki w głowie. Odstawiam conste 37,5 mg. Koniec kropka. Nie będe się na tym ku.... męczył. Przybyłowa mnie zabije ale trudno. Oczywiśćie pozostałe leki takie jak zolafren 20 mg i afobam będe nadal brał. Nie jestem głupi aby się wpakować w totalną psychoze przez odstawienie wszystkich leków.
Nie mam już sił... Są bardzo duże urojenia, totalne lęki, nerwy na ludzi, nie wychodze na dwór, historyjki w głowie. Odstawiam conste 37,5 mg. Koniec kropka. Nie będe się na tym ku.... męczył. Przybyłowa mnie zabije ale trudno. Oczywiśćie pozostałe leki takie jak zolafren 20 mg i afobam będe nadal brał. Nie jestem głupi aby się wpakować w totalną psychoze przez odstawienie wszystkich leków.
Re: Odstawiam conste
Ja chyba na razie nie będę odstawiał consty chociaż kiedyś też mocno narzekałem na zastrzyki ale ostatnio tak jakby lepiej,coraz mniej odczuwam tą conste
i być może organizm w końcu się przyzwyczaił. Nawet fobie społeczną mam jakoś mniejszą ostatnio i w ogóle mniej się stresuje.
A lekarz i tak ma mi zmniejszyć do 25mg (chociaz jeszcze nie teraz) tak wiec luz.

A lekarz i tak ma mi zmniejszyć do 25mg (chociaz jeszcze nie teraz) tak wiec luz.
W całym chaosie jest kosmos
w całym nie porządku sekretny porządek.
-
- zaufany użytkownik
Dzisiaj jest poprawa. żeby tylko nie chwalić przed zachodem słońca. Przyznam że jestem skołowany i nie wiem co robić. W środe mam mieć zastrzyk. Robić czy nie? Dodam jeszcze że brałem afobam ale mi się skończył i teraz biore 2 mg relanium dziennie. Czuje się spokojniejszy. Kurde, nie wiem co robić...
Ja miałem w piątek rano zastrzyk no i przywaliło mnie trochę ale dzisiaj już lepiej. Ja bym chciał się jeszcze bardziej rozruszać na tych zastrzykach bo teraz troche brakuje odczuwania bodzców zewnętrznych taki troche przywalony jestem. Żeby tak jeszcze trochę mniej odczuwać te zastrzyki to by było już dobrze.
- amigo
- zaufany użytkownik
Lepiej bierz te zastrzyki bo psychoza moze wrocic w polowie, bedziesz na granicy psychozy i realnosci.
2 mg relanium to bardzo malo, dziwne ze czujesz taka dawke.
-
- zaufany użytkownik
Zastrzyki to chyba wezme. Nie mam innego wyjścia. Jest troche lepiej. Co do relanium. Ja bardzo mocno czuje działanie tych 2 mg relanium. Ale to chyba dobrze że nie musze brać więcej. Czytałem że ludzie potrafią brać nawet po 20 mg relanium dziennie.amigo pisze:Lepiej bierz te zastrzyki bo psychoza moze wrocic w polowie, bedziesz na granicy psychozy i realnosci.
- amigo
- zaufany użytkownik
No np ja biore 15-15-10 relanium.
-
- zaufany użytkownik
40 mg ?????amigo pisze:No np ja biore 15-15-10 relanium.

-
- zaufany użytkownik
A czy wy też po relanium czujecie się tacy rozlażli? tzn. lużne mięśnie? No bo ja biore tą dwójke relanium i po prostu czuje się tak strasznie rozlużniony. Aż strach pomyśleć co by było gdybym brał 40 mg...
-
- zaufany użytkownik
Dzisiaj wziąłem zastrzyk consty. Zolafrenu biore teraz 25 mg. Ogólnie jest troche lepiej. Zobaczymy.
- lea
- zaufany użytkownik
Oby było dobrze, na mnie consta dobrze działała, ale ja otrzymywałam dawkę 25mg.
Trzymam kciuki, aby teraz było tylko lepiej.
Pozdrawiam
Trzymam kciuki, aby teraz było tylko lepiej.
Pozdrawiam
- amigo
- zaufany użytkownik
Na mnie tak srednio rozluznia miesnie, poniewaz mam juz wyrobiona tolernacje na bezodiazepiny.Ale na poczatku brania to rozluznialo, faktycznie.tomsoul pisze:A czy wy też po relanium czujecie się tacy rozlażli? tzn. lużne mięśnie?
Gadałem dzisiaj z lekarzem bo chciałem zmniejszyć rispolept consta do 37.5, ale powiedział, że doświadczenie ma takie z tym lekiem, że najbardziej optymalna dawka to 50mg i nie będziemy jej zmieniać.
Jak się dobrze czujesz na 50- tce to pewnie lepiej nic nie zmieniać. A długo bierzesz te zastrzyki leonidas ?
Nie czuję się dobrze na 50, ale stwierdziłem, że skoro haloperidol brałem w dawce 8 mg, a teraz biorę 2mg i nie ma różnicy, pomiędzy 8, a 2 mg, to myślałem że jak zmniejszę rispolept to też nie będzie różnicy, a po co brać większą dawkę skoro efekt mógł by być taki sam. A zastrzyki biorę już półtora roku. Jak lekarze mówią, że efekt terapeutyczny najlepszy jest po dłuższym czasie np. rok to u mnie go nie ma, jest cały czas taki sam:)
-
- zaufany użytkownik
Zmieniam lekarza gdyż dotychczasowy mnie chyba do grobu wpędzi. Chodziłem do doktorowej P. ( gehenna wie o kogo chodzi) a zamówiłem sobie wizyte prywatną do doktora Magierskiego. Płace 120 zł ale może będzie jakiś efekt. Znam tego lekarza (chociaz mnie nigdy nie leczył) i słyszałem wiele pozytywnych opinii o nim. Dotychczasowa lekarka z charakteru i usposobienia to bardzo fajna babka ale jest to książkowy lekarz. Jak się wyuczyła na studiach tak leczy bez żadnej finezji. A ja po prostu nie mam sił.
- amigo
- zaufany użytkownik
Moze ten drugi lekarz lepiej do Ciebie podejdzie i ustawi Ci odpowiednio leki.Ale 120 zl to troche duzo ja placilem 80 zl za wizyte.
- lea
- zaufany użytkownik
to zależy w jakim mieście się mieszka i jak się ceni lekarz. Zazwyczaj im większą renomą ,się lekarz tym większe stawki, ale na szczęście nie jest to regułą. Oby teraz zostały ci dobrze dobrane leki, bo ile można cierpieć...
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
- zaufany użytkownik
Te 120 zł to jeszcze nie tak dużo. Przyjmuje też tam psychiatra pani profesor doktor habilitowany nauk medycznych coś. tam. która bierze 150 zł za wizyte. Doktor Magierski ma w Łodzi renome. Słyszałem od znajomych schizofreników wiele dobrego o nim.
A nie lepiej iść na nfz. U mnie w Poznaniu czeka się na wizyte 2 tygodnie.