Ciągle tyję

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
Jeżyk
zaufany użytkownik

Re: Ciągle tyję

Post autor: Jeżyk »

Catastrophique pisze: Ja raz chudnę, raz tyję. To chyba zależy od dobranych leków.
Chodzi o to że ja NIE BIORĘ LEKÓW od dziewięciu miesięcy czyli odkąd wypuścili mnie ze szpitala. Podczas ostatniego pobytu w szpitalu (listopad-grudzień 2012) czterech ochroniarzy chwytało mnie siłą by zaaplikować mi lek i od tego czasu mam FOBIĘ LEKOWĄ. Nie mogę się przełamać by brać leki. BOJĘ SIĘ ŻE POD WPŁYWEM LEKÓW PRZYTYJĘ KOLEJNE 40 KG. Zawsze po szpitalu w ciągu roku tyłam około 40 kg. Teraz nie biorę leków i przytyłam tylko 8 kg- z wagi 88kg do 96kg. Ale to mnie wcale nie cieszy bo ja nie chcę "MAŁO TYĆ" , ja chcę CHUDNĄĆ . Chcę ważyć 57 kg. Tyle ile ważyłam zanim po raz pierwszy trafiłam do szpitala psychiatrycznego i zanim poddano mnie kuracji neuroleptykami. Nie rozumiem tego dlaczego tyję ciągle- dużo mniej ale jednak- pomimo tego że nie biorę żadnych leków. Mam duży apetyt i mało się ruszam, tak jakby to były skutki uboczne leków a przecież ja leków nie biorę ! Może chodzi o to, że komórki tłuszczowe raz rozepchane już ZAWSZE będą ciągnęły do kolejnego rozepchania.
agatcon pisze:A czy Ty Jeżyk pracujesz/uczysz się/cokolwiek? :)
Nie pracuję. Nie uczę się. Nie mam męża ani dzieci. Siedzę w domu. Mam dużo wolnego czasu.
WTC pisze:Nigdy nie potrafiłem zrozumieć tego że wiele osób woli się odchudzać poprzez głodówkę zamiast zmuśić się do aktywnośći fizycznej.Choć zdaję sobie sprawę że leki,depresja itp. mogą powodować brak śiły i motywacji.Ja wolę poświęcać codziennie 2-3 godziny na intensywny wyśiłek i objadać się do woli wiedząc że i tak nie przytyje.
Masz rację WTC, że przy intensywnym wysiłku CODZIENNYM, możesz objadać się do woli i NIE PRZYTYĆ. Jednak JA CHCĘ SCHUDNĄĆ, wtedy nawet przy intensywnym codziennym wysiłku nie można objadać się do woli. Ja czekam na rentę i zamierzam ruszyć do boju w klubie fitness.
Ostatnio zmieniony sob wrz 21, 2013 1:16 pm przez Jeżyk, łącznie zmieniany 1 raz.
Sposób na długie życie - CZUŁOŚĆ, BEZINTERESOWNOŚĆ, AKCEPTACJA
WTC
bywalec

Post autor: WTC »

:(
Ostatnio zmieniony ndz wrz 22, 2013 11:50 pm przez WTC, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Margareth
zaufany użytkownik

Post autor: Margareth »

.
Ostatnio zmieniony ndz paź 06, 2013 4:46 pm przez Margareth, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie ma już nic za ścianą powiek.
WTC
bywalec

Ostatnio zmieniony ndz wrz 22, 2013 11:51 pm przez WTC, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Margareth
zaufany użytkownik

.
Ostatnio zmieniony ndz paź 06, 2013 5:03 pm przez Margareth, łącznie zmieniany 1 raz.
WTC
bywalec

Ostatnio zmieniony ndz wrz 22, 2013 11:49 pm przez WTC, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Margareth
zaufany użytkownik

.
Ostatnio zmieniony ndz paź 06, 2013 4:43 pm przez Margareth, łącznie zmieniany 1 raz.
WTC
bywalec

Ostatnio zmieniony ndz wrz 22, 2013 11:48 pm przez WTC, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Jeżyk
zaufany użytkownik

margareth pisze:Ja wazylam 59kg zaledwie miesiac temu przy wzroscie 165cm. Wzielam sie za siebie i dzis waze 54kg. Jeszcze dluga droga przede mna, ale nie przestaje cwiczyc, bo wiem ze warto.
Nie rozumiem , Margareth, czy Twoja wypowiedź to jakaś kpina z osób borykających się z otyłością ? Ważysz 54kg przy wzroście 165 cm i piszesz że jeszcze długa droga przed Tobą :shock: Przecież jesteś szczupła więc o co tu chodzi ?
Awatar użytkownika
Margareth
zaufany użytkownik

.
Ostatnio zmieniony ndz paź 06, 2013 4:43 pm przez Margareth, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
amigo
zaufany użytkownik

Post autor: amigo »

Uwazaj zeby nie schudnac za bardzo,bo bardzo chudym tez nie jest dobrze byc.
Awatar użytkownika
Jeżyk
zaufany użytkownik

Margareth, jesteś już bardzo szczupła, masz wagę idealną. Dalsze Twoje chudnięcie spowoduje że staniesz się szkieletem, ale skoro to poprawi Twoje samopoczucie i akceptacje siebie to sobie dalej chudnij. Ja Ciebie nie rozumiem. Na Twoim miejscu byłabym zadowolona ze swojego wyglądu, wagi.
WTC pisze:Myślę że osoby,które chcą schudnąć 10kg i więcej,powinni podejść do tego wyzwania bardzo poważnie - bo nie stanie się to w 1-2 tygodnie i czeka ich długa droga do osiągnięcia tego celu.
Wiem że nie schudnę 40 kilogramów w 1-2 tygodnie. Optymalne tempo chudnięcia to 1 kg na tydzień. To oznacza że potrzebuje na to 10 miesięcy.
WTC
bywalec

Ostatnio zmieniony ndz wrz 22, 2013 11:47 pm przez WTC, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
awmi
zaufany użytkownik

Post autor: awmi »

Tym, którzy mają problemy z nadwagą proponuję spróbowanie diety bogatej w błonnik.
Na temat błonnika można poczytać na stronie.
http://www.blonnik.info.pl
Błonnik naprawdę pomaga zwalczyć nadmierny apetyt i zmniejszyć wagę ciała.
Jako źrodło błonika można spożywać mi. chleb razowy.
Ale nie ten kupiony w sklepie, tylko upieczony samemu na bazie mąki żytniej razowej.
Potrzebny jest tylko automat do pieczenia chleba. Na alegro najtańszy kosztuje trochę ponad 100zł. Trochę prób i chleb jest nie tylko dobry, ale i skuteczny w odchudzaniu.
Pozdrawiam
Tajemnica sukcesu to wytrwałość w dążeniu do celu. Benjamin Disraeli
Awatar użytkownika
Margareth
zaufany użytkownik

.
Ostatnio zmieniony ndz paź 06, 2013 4:42 pm przez Margareth, łącznie zmieniany 1 raz.
agatcon
zaufany użytkownik

Post autor: agatcon »

.
Ostatnio zmieniony wt lut 21, 2017 9:16 pm przez agatcon, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Niebieska
zaufany użytkownik

Post autor: Niebieska »

Mam ten sam problem...
Dużo jem i bardzo szybko przybieram na wadze.
Przebywam dużo w domu, nie mam stałego zajęcia, ostatnio tylko leżę, siedzę przed komputerem albo jem.
Chciałabym schudnąć. Ostatnio ograniczałam jedzenie, jadłam 5 małych posiłków dziennie, ale po tygodniu diety zaczęłam bardzo dużo jeść. Niezbyt dobrze się z tym czuję... Chciałabym zrzucić chociaż 10 kg ..
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 9
Kontakt:

Post autor: moi »

Niebieska, zacznij od jakiejś aktywności fizycznej: może długie spacery?
Postaraj się być ciągle czymś zajętą - to pozwala zapomnieć o jedzeniu i podjadaniu. Polecam Ci gazetę "Super Linia" - masz tam kompletne, gotowe, niedrogie diety, po których nei jest się głodnym, a chudnie się ok. 1 kg tygodniowo.
Powodzenia!

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
Niebieska
zaufany użytkownik

Post autor: Niebieska »

O, właśnie :) , spacery to coś, co może mi poprawić nastrój. Teraz powietrze jest mroźne, ale to dobrze, bo nie jest gorąco, duszno i parno jak latem. Tylko muszę się zebrać w sobie, aby wyjść z domu ; )
ODPOWIEDZ

Wróć do „dieta”