Raport -schizofrenia. Perspektywa społeczna...

właściwa organizacja opieki nad chorymi

Moderator: moderatorzy

Awatar użytkownika
koniczynka26
bywalec
Status: rencistka

Re: Raport -schizofrenia. Perspektywa społeczna...

Post autor: koniczynka26 »

moi pisze:Pettruccio, sama broniłam Koniczynki:
moi pisze:
Arom pisze:Koniczynka pisze długie teksty, ma żal, są gorsze wady ;) Wypowiadała się, że ma ogromne lęki w kontaktach z ludźmi, że nie poradziłaby sobie w pracy, że nie kontaktuje się ze światem zewnętrznym. Prawdopodobnie to zgromadzone dotychczas emocje, którym daje teraz wyraz na forum. Emocje opadną, a kontakt z 'żywymi' ludźmi, którzy jednocześnie jej nie zagrażają, nie niszczą Jej świata, może jej pomóc.
Zgadzam się po części z Aromem. Wiele w zachowaniu Koniczynki nosi znamiona choroby: obsesyjne powracanie do tych samych treści, poczucie krzywdy i inne rzeczy. Nie skreślajmy jej jednak, tylko pozwólmy okrzepnąć na forum, bo dopiero zaczęła na nim pisać. Z czasem się wyrobi (mam taką nadzieję) :)

viewtopic.php?f=14&t=18877

Doskonale rozumiem, że wiele z jej zachowania ma znamiona choroby. Ale to, co robi, to -po prostu- zaśmiecanie forum. Swoimi żalami, obsesjami, urojonymi krzywdami. Do tego cały czas mi zarzuca różne rzeczy: niekompetencję, celowe krzywdzeni jej i poniżanie, zmuszanie (?) do przyjęcia mojego punktu widzenia, a nawet -tam, gdzie się zagalopowała już bardziej- do zachowywania się w odpowiedni sposób. Rozumiesz chyba, że nie czuję się z tym komfortowo? Najpierw ignorowałam te posty. Potem prosiłam, by przeniosła te dyskusje na PW.
Powiem tak: moja cierpliwość skończyła się. Chora, czy nie chora, Koniczynka powinna uporządkować swoje emocje, skoro tego wymagają relację międzyludzkie. Inaczej nie będzie w stanie się z nikim porozumieć.

Pozdrawiam.m.
Zupełnie nie zgadzam się z tobą Moi .
Ja uważam , że mam pełne prawo poczuć się głęboko dotknięta twoimi niewłaściwymi słowami wobec mnie , ponieważ moje zarzuty wobec ciebie Moi opieram na faktach , którymi są cytaty twoich wypowiedzi na tym forum , skierowane bezpośrednio do mnie , do których ty Moi nie potrafisz się odnieść , wyrazić na ich temat twojego zdania w sposób ścisły , kompletny i bezpośredni , ponieważ Moi nie decydujesz się zacytować pełnej i kompletnej treści wszystkich zarzutów , jakie postawiłam tobie Moi jako moderatorowi na tym forum i się do nich odnieść , co uważam , że jest bardzo ważne , bo tylko wtedy możesz udowodnić twoje zdanie wobec zarzutów , jakie ci postawiłam na tym forum w sposób właściwy i adekwatny , nie wyrywając moich wypowiedzi z kontekstu i nie nadając im zupełnie innego znaczenia.
Ja uważam Moi , że już ci udowodniłam , że moje zarzuty wobec ciebie są słuszne w odpowiednim do tego dziale : " o tym forum " w założonym przeze mnie temacie na temat twojego zachowania wobec mnie na tym forum pod tytułem : " Moi bardzo proszę , odnieś się do zarzutów , jakie ci stawiam " w którym to temacie skopiowałam ci pełną treść wszystkich zarzutów , jakie stawiam tobie Moi jako moderatorowi na tym forum.
Jeżeli w czymś się nadal ze mną nie zgadzasz Moi , to możemy o tym podyskutować.
Moi ja naprawdę nie chcę się już z tobą kłócić i chcę się już z tobą pogodzić w tym temacie , zwłaszcza , że uświadomiłam sobie , że ty również przez tą dyskusję mogłaś cierpieć , chociaż to nie było moim celem.
Ale ty również Moi proszę zwróć uwagę na to , że ty również bardzo mnie zraniłaś twoimi przykrymi słowami wobec mnie i ja również przez nie cierpiałam.
Ja również Moi mam już dosyć naszego sporu , który ciągnie się już od wielu dni na tym forum , jestem nim już bardzo zmęczona i dlatego wyciągam do ciebie rękę na zgodę :) Pogodzimy się ? :)
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 9
Kontakt:

Post autor: moi »

koniczynka26 pisze: Jeżeli w czymś się nadal ze mną nie zgadzasz Moi , to możemy o tym podyskutować.
Tak, ale na PW, żeby już nie zaśmiecać forum. Wydaje mi się, że spora część użytkowników ma dość tego sporu, zwłaszcza, że ciągniesz go w czterech równoległych wątkach.
Tak więc - zapraszam na PW.

I jeszcze jedno: nie cytuj całości cytatów, tylko wybrane fragmenty wypowiedzi współrozmówcy. Klikasz "Quote" i wybierasz zdanie do którego chcesz się odnieść. Resztę kasujesz.
Inaczej cytat staje się nieczytelny - tak jak tu:

Arom pisze:Koniczynka pisze długie teksty, ma żal, są gorsze wady ;) Wypowiadała się, że ma ogromne lęki w kontaktach z ludźmi, że nie poradziłaby sobie w pracy, że nie kontaktuje się ze światem zewnętrznym. Prawdopodobnie to zgromadzone dotychczas emocje, którym daje teraz wyraz na forum. Emocje opadną, a kontakt z 'żywymi' ludźmi, którzy jednocześnie jej nie zagrażają, nie niszczą Jej świata, może jej pomóc.
Zgadzam się po części z Aromem. Wiele w zachowaniu Koniczynki nosi znamiona choroby: obsesyjne powracanie do tych samych treści, poczucie krzywdy i inne rzeczy. Nie skreślajmy jej jednak, tylko pozwólmy okrzepnąć na forum, bo dopiero zaczęła na nim pisać. Z czasem się wyrobi (mam taką nadzieję) :)

Rozumiesz chyba, że takie cytowanie nie ma sensu?
Proszę zastosuj się do tych wskazówek.

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
koniczynka26
bywalec

moi pisze:
koniczynka26 pisze: Jeżeli w czymś się nadal ze mną nie zgadzasz Moi , to możemy o tym podyskutować.
Tak, ale na PW, żeby już nie zaśmiecać forum. Wydaje mi się, że spora część użytkowników ma dość tego sporu, zwłaszcza, że ciągniesz go w czterech równoległych wątkach.
Tak więc - zapraszam na PW.

I jeszcze jedno: nie cytuj całości cytatów, tylko wybrane fragmenty wypowiedzi współrozmówcy. Klikasz "Quote" i wybierasz zdanie do którego chcesz się odnieść. Resztę kasujesz.
Inaczej cytat staje się nieczytelny - tak jak tu:

Rozumiesz chyba, że takie cytowanie nie ma sensu?
Proszę zastosuj się do tych wskazówek.

Pozdrawiam.m.
Moi ja uważam , że cytowanie całych wypowiedzi innych użytkowników ma duży sens , ponieważ tylko w ten sposób mogę się do nich odnieść w sposób ścisły , bezpośredni i kompletny .
Dzięki temu , że cytuję pełną i kompletną treść wypowiedzi danego użytkownika , to nie wyrywam jej z kontekstu i nie nadaję jej zupełnie innego znaczenia , tak jak ty masz w zwyczaju robić Moi.
Awatar użytkownika
moi
moderator
moderator
Gadu-Gadu: 9
Kontakt:

Post autor: moi »

Ale cytuj wypowiedź uczestnika, do którego się odnosisz, a nie swoje wypowiedzi przy okazji!
Takie posty nadają się tylko do Hadesu, bo są totalnie nieczytelne.

I widzisz: znowu ktoś Ci coś grzecznie proponuje, zgodnie z netykietą, a Ty idziesz w zaparte.
Nie wiem, masz za dużo wolnego czasu? Sprawia Ci przyjemność podsycanie wzajemnych animozji i utarczek?

Pozdrawiam.m.
Awatar użytkownika
koniczynka26
bywalec

moi pisze:Ale cytuj wypowiedź uczestnika, do którego się odnosisz, a nie swoje wypowiedzi przy okazji!
Takie posty nadają się tylko do Hadesu, bo są totalnie nieczytelne.

I widzisz: znowu ktoś Ci coś grzecznie proponuje, zgodnie z netykietą, a Ty idziesz w zaparte.
Nie wiem, masz za dużo wolnego czasu? Sprawia Ci przyjemność podsycanie wzajemnych animozji i utarczek?

Pozdrawiam.m.
Ja uważam Moi , że poprzez to , że cytuję zarówno wypowiedż danego użytkownika i moje wypowiedzi w danej sprawie , to poprzez to przedstawiam pełen kontekst i znaczenie sytuacji , do której się odnoszę .
Awatar użytkownika
panic
zaufany użytkownik

Post autor: panic »

Chciałbym wypowiedzieć się w temacie perspektywy społecznej dotyczącej bycia rencistą. Ja przeszedłem na rentę po tym jak w NBC Biznes spiker powiedział, że zawód rencisty jest jednym z najbardziej pożądanych zawodów po stomatologu i geodecie.

Żyjmy z pasją i róbmy to co lubimy robić. Nie można zawodu rencistki dyskwalifikować już na starcie. To tak samo potrzebny zawód jak wróżbita czy jasnowidz. Rencista to też człowiek.

To właśnie wówczas w mojej głowie zrodziła się ta myśl, aby się przekwalifikować z zawodu fotografa na rencistę. Zaniosłem do ZUS-u CV i list motywacyjny wypełniony według ich standardów i za 3 tygodnie zostałem wezwany do orzecznika na rozmowę kwalifikacyjną. Rozmowa odbyła się zdecydowanie po mojej myśli ale warunki finansowe jakie mi zaproponowano - 730 zł netto to są jakieś kpiny.

OC, AC na 3 samochody, ogrzewanie domku, ubezpieczenie szklarni i basenu - to wszystko kosztuje przecież, czy oni pogłupieli? No ale skoro zabrnąłem już tak daleko to podpisałem zgodę to trudno.

Leżąc w atłasowych pieleszach rozmyślałem co ja teraz będę w tym zawodzie robił. Dali mi 2 grupę na trzy lata, za rok jak dobrze pójdzie awansuję na 1 grupę i ścieżka dalszego rozwoju mi się zamknie, bo nic więcej w tym zawodzie nie można osiągnąć. Postanowiłem że czymś się zajmę. Próbowałem różnych dziedzin - uczyłem się stawiać pasjansa, puszczałem latawca z balkonu, ale to wszytko było bardzo jałowe, bo nie miało przełożenia na odczuwaną satysfakcje, która w moim życiu pełni rolę kluczową.

Wtem nagle zacząłem uprawiać sport. Biegałem najpierw na steperze a potem wzdłuż strumyka w lesie. Bardzo namawiam wszystkich zawodowych rencistów do uprawiania sportu. Niech to będzie nawet Nordik Wolking pod prysznicem czy jakakolwiek inna popularna dyscyplina paraolimpijska - to nie jest ważne. Robimy to dla siebie i coś z tego mamy.

Druga bardzo ważna sprawa jest taka - uważam, że każda kobieta, a już w ogóle taka w zawodzie rencistki powinna posiadać mężczyznę. I tu już nawet nie chodzi o to, ile taka rencistka lat może sypiać z wiosłem. Po prostu zawsze pod ręką jest ktoś kogo można bezkarnie ustawiać po kątach bez potrzeby logowania się na forum Evotu.

Na koniec życzę wszystkiego najlepszego osobom, które uprawiają ten trudny zawód.
Przypadek? Nie sądzę! "Yyyy tego się trzymam" :mrgreen:
Awatar użytkownika
koniczynka26
bywalec

panic pisze:Chciałbym wypowiedzieć się w temacie perspektywy społecznej dotyczącej bycia rencistą. Ja przeszedłem na rentę po tym jak w NBC Biznes spiker powiedział, że zawód rencisty jest jednym z najbardziej pożądanych zawodów po stomatologu i geodecie.

Żyjmy z pasją i róbmy to co lubimy robić. Nie można zawodu rencistki dyskwalifikować już na starcie. To tak samo potrzebny zawód jak wróżbita czy jasnowidz. Rencista to też człowiek.

To właśnie wówczas w mojej głowie zrodziła się ta myśl, aby się przekwalifikować z zawodu fotografa na rencistę. Zaniosłem do ZUS-u CV i list motywacyjny wypełniony według ich standardów i za 3 tygodnie zostałem wezwany do orzecznika na rozmowę kwalifikacyjną. Rozmowa odbyła się zdecydowanie po mojej myśli ale warunki finansowe jakie mi zaproponowano - 730 zł netto to są jakieś kpiny.

OC, AC na 3 samochody, ogrzewanie domku, ubezpieczenie szklarni i basenu - to wszystko kosztuje przecież, czy oni pogłupieli? No ale skoro zabrnąłem już tak daleko to podpisałem zgodę to trudno.

Leżąc w atłasowych pieleszach rozmyślałem co ja teraz będę w tym zawodzie robił. Dali mi 2 grupę na trzy lata, za rok jak dobrze pójdzie awansuję na 1 grupę i ścieżka dalszego rozwoju mi się zamknie, bo nic więcej w tym zawodzie nie można osiągnąć. Postanowiłem że czymś się zajmę. Próbowałem różnych dziedzin - uczyłem się stawiać pasjansa, puszczałem latawca z balkonu, ale to wszytko było bardzo jałowe, bo nie miało przełożenia na odczuwaną satysfakcje, która w moim życiu pełni rolę kluczową.

Wtem nagle zacząłem uprawiać sport. Biegałem najpierw na steperze a potem wzdłuż strumyka w lesie. Bardzo namawiam wszystkich zawodowych rencistów do uprawiania sportu. Niech to będzie nawet Nordik Wolking pod prysznicem czy jakakolwiek inna popularna dyscyplina paraolimpijska - to nie jest ważne. Robimy to dla siebie i coś z tego mamy.

Druga bardzo ważna sprawa jest taka - uważam, że każda kobieta, a już w ogóle taka w zawodzie rencistki powinna posiadać mężczyznę. I tu już nawet nie chodzi o to, ile taka rencistka lat może sypiać z wiosłem. Po prostu zawsze pod ręką jest ktoś kogo można bezkarnie ustawiać po kątach bez potrzeby logowania się na forum Evotu.

Na koniec życzę wszystkiego najlepszego osobom, które uprawiają ten trudny zawód.
:lol: :lol: :lol: :lol:
:) :) :) :)
Awatar użytkownika
kara83
zaufany użytkownik

Post autor: kara83 »

przyszedl panic, napisal posta i rozwalil system na atomy :D
Я завжди хочу бути поряд з тобою
Awatar użytkownika
przegłosowany
zaufany użytkownik
Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu

Post autor: przegłosowany »

koniczynka26 pisze:Wypraszam sobie , co ty mi zarzucasz ? !Co to znaczy ukatrupienie rodzica ? Nie godzę się na takie traktowanie , zrozumiałaś ?! Jesteś wyjątkowo bezczelną osobą !
Ale się nabzdyczyłaś. Ja już nie zabieram głosu. Nie chce mi się krzyczeć. :P
gówno w proszku na kijoszku
Awatar użytkownika
przegłosowany
zaufany użytkownik
Status: aktor pisarz poeta. ostatnio mnie wystawiali na brodwayu

Post autor: przegłosowany »

Nie no.. przeczytałem kawał i.. padłem, serio leżę i kwiczę. Nie ze śmiechu, żeby czegoś znowu nie było, że się na przykład KTOŚ KATEGORYCZNIE NIE ZGADZA Z MOIM ŚMIECHEM. Wyjaśniam, mój kwik nie był śmieszny, bardziej przypominał zarzynanego prosiaka.
gówno w proszku na kijoszku
Awatar użytkownika
koniczynka26
bywalec

Przegłosowany
Ja uważam , że wyjątkowo niestosowny "żart " gehenny wcale nie był śmieszny.
Użycie przez gehennę paskudnych słów : ukatrupić matkę było wyjątkowo niewłaściwe.
Ja osobiście jestem wyjątkowo przewrażliwiona na punkcie mojej mamy , którą bardzo kocham , jestem z nią głęboko związana i bardzo wiele jej zawdzięczam.
Powtarzam po raz kolejny Przegłosowany : wszyscy na tym forum jesteśmy osobami chorymi psychicznie , nadwrażliwymi , często przewrażliwionymi na jakimś punkcie i w związku z tym powinniśmy być w stosunku do siebie szczególnie delikatni , empatyczni i powinniśmy bardzo uważać na słowa , jakie dobieramy zwracając się do innych użytkowników tego forum i nie dobierać w swoich wypowiedziach na tym forum słów zbyt ostrych , bolesnych i raniących.
Powinniśmy się troszczyć o siebie nawzajem i sobie doradzać.
Ja uważam , że to co piszę w tym poście jest bardzo ważne i należy się do tego zastosować !
Awatar użytkownika
mei
zaufany użytkownik

Post autor: mei »

koniczynka26 pisze: Powtarzam po raz kolejny Przegłosowany : wszyscy na tym forum jesteśmy osobami chorymi psychicznie ,
Myślę, że nie wszyscy tutaj uważamy się za chorych psychicznie, ale skoro tak o sobie myślisz, to Twoje prawo. Wiele osób stara się tu funkcjonować normalnie i minimalizować myślenie o swoich zaburzeniach.
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
marecki292
bywalec
Status: wolny
Gadu-Gadu: 1329713

Post autor: marecki292 »

koniczynka26 pisze: Powtarzam po raz kolejny Przegłosowany : wszyscy na tym forum jesteśmy osobami chorymi psychicznie ,
Ja się uważam za osobę pracującą ze sobą chodzę do dwuch różnych psychiatrów jeden prywatnie drugi na nfz radzę sobie. Mam wiele znajomych którzy na nic nie chorują a korzystają z porad psychiatry i psychologów bo nie umom sobie poradzić z szybko biegnącym swiatem wiec nie tylko my jesteśmy chorzy
Ostatnio zmieniony pt sty 09, 2015 12:53 pm przez Bardo, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawione cytowanie
Awatar użytkownika
mei
zaufany użytkownik

Marecki, popraw proszę cytat, bo to nie moje słowa, a ktoś może tak pomyśleć, a nie chciałabym.
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
Bardo
moderator
moderator

Post autor: Bardo »

Poprawione. Marecki, zwracaj proszę uwagę na poprawność cytatów, niewłaściwe cytowanie może wprowadzać w błąd.
Awatar użytkownika
mei
zaufany użytkownik

Dziękuję. :)
Jared Leto, 13.04.2014.
ODPOWIEDZ

Wróć do „opieka medyczna i społeczna, praca, prawo”