Pomoc??? - schiz. Paranoidala
Moderator: moderatorzy
- devil89
- zaufany użytkownik
- Status: Anioł Stróż
Pomoc??? - schiz. Paranoidala
Witam ! otóż nie wiem od czego zacząć , lecz napisze ze w maju bylem w szpitalu, leczono mnie wlaśnie tym lekiem jakim jest ketrel. Miałem silne urojenia , lecz przed szpitalem bylem bardzo towarzyski, pracowałem i bylem aktywny ale to raczej wina choroby.
Usunął mi urojenia, ale teraz na tym etapie czuję lęki straszne ze odsunałem się od rodziny,znajomych,( dziwnie sie czuje wśród ludzi.)
Czy to dobry znak?, reszta przyjdzie z czasem ze pusci mnie z lęków?
Usunął mi urojenia, ale teraz na tym etapie czuję lęki straszne ze odsunałem się od rodziny,znajomych,( dziwnie sie czuje wśród ludzi.)
"Nieważne jak zaczynasz ważne jak kończysz..."
- Dobro
- zaufany użytkownik
- Status: Karuṇā करुणा
- Gadu-Gadu: bla bla
Re: Pomoc??? - schiz. Paranoidala
Myślę, że świetnie z Twoją świadomością. 
Pozdrawiam i życzę oby tak dalej.
Wszystko wyjdzie w praniu, itd.

Pozdrawiam i życzę oby tak dalej.

Wszystko wyjdzie w praniu, itd.

również pozdrawiam
i witając na forum zapraszam do dalszych dyskusji
i witając na forum zapraszam do dalszych dyskusji

Wasz świat nic mi nie dał, nic nie może mi zabrać
Trudno powiedzieć. Niektórzy wracają do pełnej aktywności, u innych coś się zmienia i gorzej funkcjonuje się w sferze społecznej. Potrzeba czasu i rozmów z lekarzem. Może jakiś antydepresant by pomógł. Jeśli masz możliwość, podejmij psychoterapię.devil89 pisze:lecz przed szpitalem bylem bardzo towarzyski, pracowałem i bylem aktywny ale to raczej wina choroby.
Kochajcie tych, których chcecie kochać, żyjcie tak, jak chcecie żyć i nigdy nie pozwólcie by ktokolwiek przeszkodził wam w zmienianiu waszych marzeń w rzeczywistość.
Jared Leto, 13.04.2014.
Jared Leto, 13.04.2014.
- devil89
- zaufany użytkownik
- Status: Anioł Stróż
Też mi się wydaje ze lek przeciwdepresyjny by mi pomógł, zresztą drodzy forumowicze powiem wam że leki trzeba brać ponieważ już przerabiam to z 4 raz i teraz wiem ze leczenie farmakologiczne jest potrzebne, w moim przypadku psychoterapia odpada, mam znajomych na których mogę liczyć lecz to kwestia czasu w moim przypadku aż znowu będę mógł się spotykać i nawet szukać pracy. Warto walczyć o swoje zdrowie i nie zamykać się w 4 ścianach i narzekać . Bo jesteśmy jak inni ludzie i wyglądamy tak samo a wszystko tkwi tylko w głowach jak się czujemy jak odbieramy innych i siebie .
Będę informował co jakiś czas co u mnie, tatko optymistycznie do przodu !!!!
Pozdrawiam
Będę informował co jakiś czas co u mnie, tatko optymistycznie do przodu !!!!
Pozdrawiam
"Nieważne jak zaczynasz ważne jak kończysz..."