Fermentacja tytoniu

Tu zajmujemy się środkami odurzającymi tylko o ile jest to związane ze schizofrenią.

Moderator: moderatorzy

Orzeł

Fermentacja tytoniu

Post autor: Orzeł »

O fermentacji wiem tyle, że trzeba odżyłować każdy liść, spryskać słoną wodą a następnie zamknąć w naczyniu fermentacyjnym. Spotkałem się z opinią, że jak doda się do fermentacji winogrona to wychodzi lepszy aromat tytoniu. Jeszcze nigdy nie fermentowałem tytoniu, a czas nagli ponieważ od nowego roku nie będzie już cygar w paczkach 90g po 13zl za paczkę, takie cygaro wystarczy rozpakować i puścić tytoń z niego w maszynkę na gilzy.
Awatar użytkownika
Zabłąkany
zaufany użytkownik
Status: Aktualnie się opierdalam
Gadu-Gadu: 42765946
Kontakt:

Re: Fermentacja tytoniu

Post autor: Zabłąkany »

Ale kombinator :)
Cel: Nic nie robiąc - osiągasz mnie. Idąc przed siebie - osiągasz mnie. Sukces zależy od tego, czy stoisz czy idziesz. Zatem jaki jest Twój cel?
Orzeł

Zabawa na lato, ponieważ łatwiej w cieple się fermentuje.
Orzeł

W przyszłym roku zasadzę poletko tytoniu, kupiłem już maszynkę do makaronu do cięcia.
the end
zaufany użytkownik
Gadu-Gadu: bla bla

Post autor: the end »

Indianin z Ciebie. Możesz później rozmawiać z duchami, spotkać samego Wielkiego Ducha, zrozumieć mowę zwierząt, czcić drzewa jako posiadające duszę, a leśne istoty niewidzialne dla zwykłych osób będą uczyć Cię zastosowania leśnych medykamentów z ziół i innych roślin. Do tego stworzysz rytualny taniec.
nic
Orzeł

Nie wiem jak rozwiązać problem grzałki w fermentorze, myślę że użyję żarówki kwoki, lub będę kombinował z drutem oporowy na 120W.
Sok winogronowy zamrożę sobie.
the end
zaufany użytkownik

Się przyczepią, bo trzeba już mieć pozwolenie na plantację tytoniu.
nic
the end
zaufany użytkownik

To jest z marca artykuł. Facet od maszyny papierosowej mi tak mówił około dwa miesiące temu jak z nim rozmawiałem. Możliwe, że dopiero chcą to wprowadzić.
nic
Orzeł

Chcą zakazać i podnieść akcyzę na cygara.
Ciężko będzie z paleniem.

Już raz uprawiałem tytoń w doniczkach ale nie miałem czym pociąć i się zmarnował.
ODPOWIEDZ

Wróć do „narkotyki”